?>

Gaziantep’in unutulmaya yüz tutan yemeği: Simit kebabı

Gaziantep’in gastronomi alanında tescilli yemeği olan simit kebabı az tüketildiği için unutulan yemekler arasında yer alıyor.

Kültür Sanat - 2 yıl önce

Simit Kebabı UNESCO’nun koruma altına aldığı yemekler arasında yer alan kebaplardandır. Orta yağlı az çekilmiş kıyma ile yöresel olarak simit adı verilen ince bulgurun birlikte yoğurularak elde edilen kebap, enli şişlere takılarak közlenmiş mangal ateşinde pişirilerek sofralara servis ediliyor. Gaziantep’e özgü olan simit kebabı günümüzde az tüketildiği için unutulan yemekler arasında yer alıyor. Bu yemek kültürünün yaşatılması gerektiği ustalar tarafından her fırsatta vurgulanıyor.

“Antep’e özgü tavsiye edebileceğimiz bir yemeğimizdir” Simit kebabının yapımından bahseden Habip Özçelik, “Simit kebabı Gaziantep’e özgü bir kebabımızdır ve isminin anlamı ince bulgurdan geliyor. İçerisinde az miktarda ince bulgurumuz var. Onun içinde ise kapya biber, maydanoz, sarımsak, çeşitli baharatlar ile az yağlı kıymamızın birlikte yoğurulmasıyla hazırlanan Antep’e özgü tavsiye edebileceğimiz bir yemeğimizdir” dedi.

“Unutulmuş bir yemek haline geldi”

Simit kebabını tüketen insanların azaldığını ve git gide unutulmaya yüz tutmuş yemekler arasına girdiğini belirten Özçelik, “Simit kebabı genelde bilenlerin tükettiği bir yemek. Vatandaşların patlıcan kebabı, Adana kebabı ve Urfa kebabına gösterdiği talebi simit kebabına göstermiyor. Genellikle sebze ağırlıklı olduğu için sebze sevenler daha çok tercih ediyor. Unutulmuş bir yemek haline geldi. Herkese tavsiye ediyoruz gelip bu yemeği tercih ederek unutulmaya yüz tutmuş halinden çıkarabilirler. Kültürümüz kaybolmasın” ifadelerini kullandı.
Fiyatları olabildiğince alt sınırlarda tutarak vatandaşların cebine uygun hale getirmeye çalıştıklarını aktaran Özçelik, “Bir günde ortalama 20 şiş satışımız oluyor ve bir porsiyonu 165 TL ye geliyor. 2 şişte 200 gram kıyma olacak şekilde servis ediyoruz ve uygun fiyatlarla vermeye çalışıyoruz. İnsanların güler yüzüyle ve memnuniyetle ayrılmasını sağlıyoruz ” diye konuştu.
Haftanın Öne Çıkanları

Kuaförler yoğunluktan dolayı sıra sistemine geçti (Videolu)

2023-06-27 11:19 - Ekonomi

Diyarbakır'da 1 tonluk kurbanlık 120 bin liradan alıcısını bekliyor (Videolu)

2023-06-27 11:26 - Ekonomi

Kurban kesiminde ve saklama koşullarında dikkat edilmesi gerekenler

2023-06-26 14:41 - -

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, Mardin'de temaslarda bulundu

2023-06-27 14:19 - Siyaset

Filistin'de bir haftada 15 kişi şehit oldu, 4 işgalci siyonist öldü

2023-06-24 09:25 - Dünya

Et ve Süt Kurumu satılamayan kurbanlıkları satın alacak

2023-06-29 12:07 - Ekonomi

Malatya’da silahlı kavga: 1 ölü, 4 yaralı

2023-06-26 00:30 - Güncel

Kars'ta iki otomobil çarpıştı: 3'ü çocuk 12 yaralı

2023-06-25 09:11 - Güncel

Gaziantep’te polis memurunu yaralayan şüpheli tutuklandı

2023-06-29 14:40 - Güncel

Feci kazada hayatını kaybedenlerin cenazeleri ailelerine teslim edildi

2023-06-24 10:49 - Güncel

İlgili Haberler

Batman’da ’Geçmişten geleceğe’ sergisine yoğun ilgi

11:43 - Kültür Sanat

LC Waikiki’den yeni yıl için hediye seçenekleri

12:47 - Kültür Sanat

UNESCO Kahramanmaraş’ı edebiyat şehri seçti

11:12 - Kültür Sanat

Alvarlı Efe Erzurum’da anıldı

09:03 - Kültür Sanat

Papa’dan sonra İznik’e turizim müjdesi

10:58 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Çermikli Öğrencilere İstanbul’dan Anlamlı Forma Desteği

16:14 - Diyarbakır

Eğil Belediyesi’nden Öğrencilere Her Gün Sıcak Destek

16:12 - Diyarbakır

Diyarbakır Valisi Zorluoğlu’ndan Ergani’ye Çıkarma

15:55 - Diyarbakır

Diyarbakır’da “Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası” Okullarda Farkındalık Etkinlikleriyle Kutlanacak

15:17 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Gazel Geleneği Sürdürülüyor

15:07 - Diyarbakır