?>

Gazze Şeridi'ndeki 7 esir serbest bırakıldı: "24 saat işkence ve taciz!"

İşgalci siyonistler, aralarında Gazze Şeridi'nden iki kadının da bulunduğu 7 esiri serbest bıraktı. Esirlerin ifadeleri, işgal rejiminin insanlık dışı eylemlerini yeniden gözler önüne serdi.

Dünya - 2 yıl önce

Filistinli kaynaklar, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde işgal rejimi saldırıları sırasında esir alınan 7 kişinin serbest  bırakıldığını bildirdi.
Filistin Kızılayı, Deyr el-Balah'ın doğusundaki Kissufim askeri kontrol noktası önünde serbest bırakılan esirlere ilk yardımda bulunarak, onları Aksa Şehitleri Hastanesi'ne naklettiklerini bildirdi.
Serbest bırakılanlardan iki esir, gözaltında maruz kaldıkları işkence, taciz ve ihlallerin boyutlarını ortaya çıkardı.
Serbest bırakılanlardan biri olan Muhammad El-Luh, işgal hapislerinde 30 gün geçirdiğini, bu süre zarfında ağır işkenceye, sürekli şiddetli dayağa ve elektrik şokuna maruz kaldığını söyledi.
El Luh, esirlerin günün 24 saati zincirlendiğini, kelepçelendiğini ve gözlerinin bağlandığını, başlarını kaldırmalarının engellendiğini ve temel yaşamsal ihtiyaçlardan yoksun dar odalara tıkıldıklarını ekledi.
Serbest bırakılanlardan Muhammad Ebu Şar da, gözaltında tutulduğu süre boyunca dayak, uykusuz bırakmanın yanı sıra birkaç kez elektrik şokuyla işkenceye maruz kaldığını, sağlanan yemeğin miktar ve kalite olarak yetersiz olduğunu vurguladı.
İşgalciler, geçtiğimiz Ekim ayının 7'sinden bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik devam eden saldırıları sırasında, şeridin kuzeyi, merkezi ve güneyine yönelik kara işgali sırasında yüzlerce kişiyi esir aldı. İşgal, birçoğunu günlerce, aylarca, haftalarca alıkoyduktan sonra serbest bıraktı ancak çok sayıda kişinin akıbeti henüz bilinmiyor.
İşgal kuvvetleri, Gazze'ye yönelik kara işgali sırasında defalarca çıplak ve insan onurunu aşağılayıcı koşullarda esir tutulan yüzlerce kişinin alıkonulmasını ve onlara karşı işledikleri suçları gösteren korkunç resim ve sahneler yayınladı.
Öte yandan Esirler ve Özgürleştirilenlerin İşleri Heyeti avukatı Halid Mehacine, geçtiğimiz günlerde Ofer hapishanesini ziyaret ettikten sonra Gazzeli tutukluların maruz kaldığı ihlallere dikkat çekmişti.
Mehacine, Ofer'deki bazı esirlerin soyulduktan sonra cinsel saldırıya uğradıklarını ve hassas bölgelerinden darp edildiklerini bildirmiş, şu anda zor sağlık sorunları ve psikolojik sorunlar yaşadıklarını belirtmişti.
Ayrıca polis köpeklerinin elleri arkalarından bağlı olan esirlere saldırarak vücutlarını parçaladığını ve bu saldırılara dövülmenin eşlik ettiği işkencelere maruz kaldıklarını aktaran Mehacine, tedavi edilmeyen 100'den fazla hasta ve yaralı esir bulunduğunu ve hücrelerin aşırı derecede dolu olduğunu söylemişti.
Esirler, Mehacine'ye Ofer'de işkence gördükleri ve bu sırada sadece çığlıklarının duyulabildiği iki işkence odası bulunduğunu aktarmıştı. 
Haftanın Öne Çıkanları

'Mavi ekran' havayolları, bankalar ve hastaneleri vurdu!

2024-07-20 11:33 - Bilim ve Teknoloji

Türksat 6A geçici yörüngesine ulaştı

2024-07-20 15:49 - Bilim ve Teknoloji

Sokak ortasında öldürülen kadının kız kardeşi konuştu

2024-07-22 15:11 - Diyarbakır

Motorinde 1 lira 47 kuruş indirim

2024-07-25 09:52 - Ekonomi

2024-ALES/2 sınavına giriş belgeleri erişime açıldı

2024-07-18 14:36 - Eğitim

Kitapevi işletmecileri: Kitap satışları yok denecek kadar azaldı

2024-07-25 09:55 - Ekonomi

Ağrı Umut Kervanı Derneği, selin en çok zarar verdiği köye yardım ulaştırdı

2024-07-20 15:51 - Güncel

KPSS soru kitapçıkları ve cevap anahtarları yayımlandı

2024-07-21 15:57 - Eğitim

Gaziantep Kudüs Platformundan HÜDA PAR'ın "soykırım" ile ilgili kanun teklifine destek

2024-07-20 14:39 - Siyaset

Deprem sonrası Adıyaman'da öğrenci başarı sıralaması yükseldi

2024-07-22 12:10 - Eğitim

İlgili Haberler

Kimyasal Tank Patlamasında Can Kaybı 11’e Yükseldi

21:34 - Dünya

İsrail Savunma Bakanı Katz: İsrail ordusu, Beaufort Sırtı’nı ele geçirdi

10:29 - Dünya

Sosyal Medyada “Donald Trump Saçlı Manda

13:00 - Dünya

Gazze’de Sivillerin Bulunduğu Binaya Hava Saldırısı

12:54 - Dünya

Afganistan’da Bayram Sevinci: Yetim Çocuklara Maaş ve Giyim Yardımı

12:51 - Dünya

Günün Manşetleri

Herkesin Bıraktığını O Topladı

22:23 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Havalandırma Boşluğunda Mahsur Kalan Yavru Kedi Kurtarıldı

21:30 - Diyarbakır

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı İçin Mehmet Kahraman İsmi Gündemde

20:59 - Siyaset

Diyarbakır'ın en sıcak ilçesi yakıyor

16:54 - Diyarbakır

Sur Kaymakamı Akbulut Sahaya İnip Futbol Oynadı

16:26 - Diyarbakır