?>

Genç kaptanın annesi gelecek umutlu haberi bekliyor

Hatay’ın Samandağ ilçesinde yaşayan ve çalışmak için Birleşik Arap Emirlikleri’ne giden 24 yaşındaki genç kaptan Ali Yol, ailesinin iddiasına göre, çalıştığı geminin çapasının denizin altındaki fiber kablolarına zarar vermesi üzerine tutuklandı ve mahkum edildi.

Asayiş - 7 ay önce

Hatay’ın Samandağ ilçesinde yaşayan ve çalışmak için Birleşik Arap Emirlikleri’ne giden 24 yaşındaki genç kaptan Ali Yol, ailesinin iddiasına göre, çalıştığı geminin çapasının denizin altındaki fiber kablolarına zarar vermesi üzerine tutuklandı ve mahkum edildi. Oğlunun 2 aydır suçsuz yere hapsedildiğini ifade eden anne Yıldız Yol, oğlunun sağ salim ülkesine getirilmesini istedi.

Samandağ ilçesi Koyunoğlu Mahallesi’nde yaşayan 24 yaşındaki genç geçen yıl iş bulmak için İstanbul’a gitti. Üniversiteden gemicilik bölümünden mezun olan Ali Yol, İstanbul’da bulduğu bir iş sayesinde 2 ay önce deniz yoluyla Birleşik Arap Emirlikleri’ne gitti. Birleşik Arap Emirlikleri’nin Abu Dabi şehrinde bir geminin dördüncü kaptanı olarak çalışan Yol, iddialara göre gemide çalıştığı esnada denize bırakılan çapanın internet fiber kablolarına zarar vermesiyle tutuklandı. Evladıyla yaptığı görüşmede, ’anne yalvarıyorum, beni buradan çıkar, ben boğuluyorum beni gemiye alsınlar’ sözlerini duyan anne Yol, 2 aydır gözyaşları içerisinde oğlundan gelecek umutlu haberi bekliyor. Oğlunun 2 aydır suçsuz yere hapsedildiğini ifade eden anne Yıldız Yol, yetkililerden oğlunun sağ salim evine geri dönmesini istediğini söyledi. "Demiri denize attıktan sonra deniz altından geçen internet fiber kablolarına denk gelerek kesildi"

Oğlunun çalıştığı geminin demirinin kazara fiber kablolarına zarar verdiğini ifade eden Yıldız Yol, "Oğlum Ali Yol, 24 yaşında üniversite mezunu. Oğlum gemi kaptanı olarak 1 ay önce Birleşik Arap Emirlikleri’ne gitmişti. Gemiden attıkları demir, deniz altından geçen internet fiber kabloların kesmiş. Kabloların kesildiğini oğlum ve çalışanlar fark etmiyor. Oğlum ve diğer kaptanlar limana gidip yükleme yapıp geri gelmişler. Geri geldikleri esnada askerler oğlum ve kaptanları gözaltına aldılar. Askerler, birkaç saat sonra bırakacaklarını söylediler ama oğlum ve kaptanı geri bırakmadılar. Aradan 15 gün geçti ama bir türlü oğlumdan haber alamadık. Kimse bizlere bilgi vermedi. Kardeşi İstanbul’dan birini arayarak oğlumun kaldığı yerde bir mahkumla iletişime geçti" dedi.

Evladının sağ salim ülkesine getirilmesini isteyen anne Yol, oğlunu en son iş bulmak için geçen yıl İstanbul’a gitmeden gördüğünü söyledi. Yıldız Yol, "Benim çocuğumun astım hastalığı var. Bir ay önce oğlumla konuştuğumda, ’anne yalvarıyorum, beni buradan çıkar, ben boğuluyorum beni gemiye alsınlar’ diyerek yardım istedi. Oğlum ’anne ben ne zaman çıkacağım’ deyince ’oğlum savcılıktan bir kağıt bekliyorlar o gelince çıkacaksın’ dedim. Konsolosluktan bizi arayıp bu şekilde bilgi verdiler. Konsolosluktan bize oğlunuz birkaç haftaya çıkacak dediler ama haftalar bitmek bilmedi. Oğlumu sağ salim evine yurduna gelmesini istiyorum. Başka bir şey istemiyorum. En son oğlumu geçen yıl gördüm. İstanbul’da iş bulacağım diye gitti gelmedi. Oğlumun sesine hasret kaldım" ifadelerini kullandı.
KAYNAK : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

İmalat Sektörüne 50 Milyar TL Destek! Sigortalı Sayısını Koruyan İşletmelere Kişi Başı 3.500 TL Hibe

2025-12-20 13:30 - Ekonomi

Adana Kozan’da Hindiler Cadde Cadde Gezdirilerek Satılıyor

2025-12-18 11:12 - Ekonomi

CHP’li Yöneticilere Silahlı Saldırı!

2025-12-18 13:53 - Siyaset

Diyarbakır’ın Turizm Verileri 2025’te Rekor Kırdı

2025-12-20 10:42 - Diyarbakır

DEM Parti AK Parti'yi ziyaret etti

2025-12-20 14:34 - Siyaset

Siirt’te Fatih Bakırcı Mesleğini İlk Günkü Aşkla Sürdürüyor

2025-12-22 13:38 - Bölge

Diyarbakır dahil 6 ilde Dev Operasyon

2025-12-20 09:59 - Asayiş

Trafiğe kayıtlı araç sayısı 206 bini aştı

2025-12-17 10:48 - Ekonomi

Bülent Tezcan Hakkında Şok İddia! Gerçek Ortaya Çıktı

2025-12-19 15:24 - Siyaset

TTGA Yönetim Kurulu’nda Güneydoğu Anadolu’yu Diyarbakır Temsil Edecek

2025-12-22 11:33 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Konya'da Jandarmadan Uyuşturucuya Büyük Darbe

16:51 - Asayiş

TAG Otoyolu’nda Feci Kaza

16:31 - Asayiş

Bingöl’de feci traktör kazası: 1 ölü

13:09 - Asayiş

Serik’te anız yangını saman balyalarına sıçradı

11:43 - Asayiş

Kamyonda 800 litre etil alkol ele geçirildi

11:47 - Asayiş

Günün Manşetleri

Sazlıkta Başlayan Yangın Ağaçlık Alana Sıçradı

17:19 - Diyarbakır

Diyarbakır'da 40 Dereceyi Aşan Sıcaklarda Çocukların Serinleme Adresi Süs Havuzu Oldu

14:38 - Diyarbakır

Diyarbakır Karpuzunda Bereketli Hasat Başladı

12:57 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Vatandaşlar Üst Geçit İçin Yetkililere Seslendi

12:51 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Trafik Işığındaki Anne Kuşun Yuva Mesaisi

12:44 - Diyarbakır