?>

Guterres'ten Azerbaycan ve Ermenistan taraflarına çağrı

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Azerbaycan ve Ermenistan'ı ilişkileri normale döndürmek için tüm sorunları çözmeye çağırdı.

Dünya - 2 yıl önce

BM Sözcüsü Stephane Dujarric, yaptığı açıklamada Guterres'in, Azerbaycan ve Ermenistan'ı ilişkileri normalleştirmek için kalan tüm ikili sorunları çözmeye çağırdığını bildirdi.
Dujarric, "Genel Sekreter, Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki ilişkilerin normalleşme sürecini yakından takip etti. Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki devlet sınırlarının belirlenmesi konusunda ilgili devlet komisyonları arasında 19 Nisan'da varılan anlaşmayı memnuniyetle karşıladı." ifadelerine yer verdi.
Dujarric, "Genel Sekreter taraflara sınırın geri kalan bölümlerinin sınırlandırılması ve sınırlarının belirlenmesine devam etmeleri ve ilişkilerin tamamen normalleşmesi için tüm ikili sorunları çözmeleri yönünde çağrıda bulunuyor." dedi.
Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Şahin Mustafayev'in ofisi daha önce yaptığı açıklamada, Azerbaycan ve Ermenistan'ın, sınırlama komisyonlarının ortak faaliyetlerine ilişkin düzenleme taslağına ilişkin anlaşmayı 1 Temmuz'a kadar tamamlama konusunda anlaştıklarını söyledi. Rapora göre taraflar, sınırlandırma sürecinin 1991 Alma-Ata Deklarasyonu'na dayanması konusunda anlaştılar.
Mutabakata göre bu prensip, sınırlandırma komisyonlarının ortak faaliyetlerine ilişkin yönetmelik taslağına kaydedilecek. Belgenin onaylanmasının ardından taraflar, bilgilerde de belirtildiği gibi öncelik konusunda anlaşacak ve sınırın diğer tüm bölümlerinin sınırlandırılması sürecini sürdürecek. 
Haftanın Öne Çıkanları

Yüksekova’nın ovası göle döndü

2024-04-16 11:28 - Bölge

Burdur’da virajı alamayan motosikletli dereye uçarak yaralandı

2024-04-16 01:33 - Asayiş

Diyarbakır'da bayram sürecinde 30 ton tatlı sattı

2024-04-16 10:47 - Diyarbakır

Gazze soykırımında şehitlerin sayısı 33 bin 899'a yükseldi

2024-04-17 11:32 - Dünya

Otomobil dereye uçtu: 4 ölü, 1 yaralı

2024-04-16 10:09 - Asayiş

Fransa, Bakü Büyükelçisini geri çağırdı

2024-04-17 09:56 - Dünya

Yeni haftada sıcaklıklar artacak

2024-04-15 07:37 - Güncel

Guterres'ten Azerbaycan ve Ermenistan taraflarına çağrı

2024-04-20 14:18 - Dünya

"Dur" ihtarına uymayan sürücüye 33 bin lira ceza

2024-04-17 07:18 - Güncel

Meteoroloji'den 6 il için lodos ve sağanak uyarısı

2024-04-17 08:42 - Güncel

İlgili Haberler

Esad'ın nerede ve nasıl yaşadığı ortaya çıktı!

14:43 - Dünya

Denizaltı vuruldu! Ukrayna'dan Rusya'ya saldırı

18:51 - Dünya

Pakistan'ın Belucistan Eyaletinde 5,2 Büyüklüğünde Deprem! Sonmiani Bölgesinde Şiddetli Sarsıntı

10:06 - Dünya

Fas’ın Safi Kentinde Ani Sel Felaketi: Can Kaybı 21’e Yükseldi

11:15 - Dünya

Ünlü yönetmen Reiner ve eşi evinde ölü bulundu

10:32 - Dünya

Günün Manşetleri

Diyarbakır'da Soğuk Havalara Dikkat

16:32 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Çevresi Beyaza Büründü

16:29 - Diyarbakır

D.Ü'de TradeMaster Finans Laboratuvarı Açıldı

15:14 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kaçak Cep Telefonlarına İlgi Artıyor

15:06 - Diyarbakır

Diyarbakır'ın görünmeyen kahramanları

13:48 - Diyarbakır