?>

Diyarbakır’da Sokak Köpeklerine Şiddet! 

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesi Diclekent semtinde yaşayan vatandaşlar, sokak köpeklerine yönelik artan şiddet olaylarına tepki gösterdi.

Diyarbakır - 10 ay önce

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesi Diclekent semtinde yaşayan vatandaşlar, sokak köpeklerine yönelik artan şiddet olaylarına tepki gösterdi. Bölgedeki esnaf ve hayvanseverler, saldırılara maruz kalan köpeklerin aslında saldırgan değil, aksine son derece uysal olduğunu belirtti.  
Semt sakinlerinin aktardığına göre, bu köpekler genellikle kendi köşelerinde sessizce uyuyor ve yalnızca acıktıklarında marketlerin önüne gelerek yiyecek bekliyor. Esnaf ve duyarlı vatandaşlar da onları aç bırakmamak için kasaplardan temin edilen et kırıntıları ya da mama ile besliyor. Ancak son dönemde bazı kişiler tarafından hayvanlara yönelik şiddet olayları endişe verici boyuta ulaştı.  

"Önce tekmeli, sonra taşlı saldırı!"

Edinilen bilgilere göre, Olay, geçtiğimiz günlerde Kayapınar ilçesi Diclekent Bulvarında bulunan bir işyerinin önünde meydana geldi. Bir şahıs elindeki teştle köpeğe saldırırken, iki gün önce de iki genç sokak köpeklerine tekme ve taşlarla saldırdı. Yaşanan bu olaylar, bölgedeki hayvanseverlerin tepkisini çekerken, köpeklerin korku içinde kaçışmasına ve paniğe kapılarak havlamasına neden oldu.  
Bölgedeki vatandaşlar, köpeklerin herhangi bir saldırganlık göstermediğini ve yalnızca kendilerine yönelik tehdit algıladıklarında havladıklarını ifade etti. “Eğer karışan olmazsa, günlerini sessizce geçiriyorlar. Ancak birileri zarar vermeye kalktığında, kendilerini savunmak için doğal olarak tepki gösteriyorlar” diyen hayvanseverler, bu tür şiddet olaylarının son bulmasını istedi.  

“Hayvan sevgisi olmayabilir ama şiddet de hak değil”  

Sokak hayvanlarına yönelik saldırıların giderek arttığını belirten vatandaşlar, “Bir insanın hayvan sevgisi olmayabilir ama bu, ona zarar verme hakkı tanımaz” diyerek duyarsız kişilere tepki gösterdi. Yetkililere çağrıda bulunan hayvanseverler, sokak hayvanlarına yönelik şiddetin önlenmesi için daha fazla denetim ve cezai yaptırım uygulanmasını talep etti.  
Haftanın Öne Çıkanları

Mersin’de uyuşturucu operasyonu; 7 gözaltı

2025-02-07 00:03 - Asayiş

Bursa’da içecek yüklü kamyon devrildi

2025-02-07 00:08 - Asayiş

Bursa’da bazı ilçelerde eğitime 1 gün ara verildi

2025-02-07 07:53 - Güncel

Kütahya’da işçi servisi kaza yaptı: 3 yaralı

2025-02-07 07:58 - Asayiş

Sakarya’da kar yağışı hayatı felç etti: Kazalar peş peşe geldi, onlarca araç yollarda kaldı

2025-02-07 08:03 - Güncel

Buğday yüklü tır devrildi, Sivas-Kayseri karayolu trafiğe kapandı

2025-02-06 00:02 - Asayiş

‘38 ayar adam’ Vali Çiçek’miş

2025-02-06 00:08 - Güncel

Evren Kaymakamı Nesrin Uygun göreve başladı

2025-02-06 00:13 - Siyaset

Ziraat Türkiye Kupası: Fenerbahçe: 1 - Erzurumspor FK: 0 (İlk yarı)

2025-02-06 00:18 - Spor

Kemal Özdeş: "Son ana kadar skoru değiştirmek için uğraştık"

2025-02-06 00:22 - Spor

İlgili Haberler

İDEV’den Eğitimde Alarm: “Öğretimi Veriyoruz, Eğitimi Veremiyoruz”

17:31 - Diyarbakır

Diyarbakır Trafiğinde Fermuar Sistemi Eğitimi

17:08 - Diyarbakır

Diyarbakır Sur’da Hafta Sonu Turist Akını: Tarihi İlçede Yoğunluk Esnafın Yüzünü Güldürdü

16:59 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Tarihi Marangozcular Çarşısı Turizmle Yeniden Canlanıyor

12:19 - Diyarbakır

Serçe Anne, Duvar Altında Yavrularını Ekmek Kırıntılarıyla Besliyor

12:11 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

İDEV’den Eğitimde Alarm: “Öğretimi Veriyoruz, Eğitimi Veremiyoruz”

17:31 - Diyarbakır

Diyarbakır Trafiğinde Fermuar Sistemi Eğitimi

17:08 - Diyarbakır

Diyarbakır Sur’da Hafta Sonu Turist Akını: Tarihi İlçede Yoğunluk Esnafın Yüzünü Güldürdü

16:59 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Tarihi Marangozcular Çarşısı Turizmle Yeniden Canlanıyor

12:19 - Diyarbakır

Serçe Anne, Duvar Altında Yavrularını Ekmek Kırıntılarıyla Besliyor

12:11 - Diyarbakır