?>

Bediüzzaman Said Nursî'nin kayıp naaşıyla ilgili çağrı yapıldı

Bediüzzaman Said Nursî’nin vefatının 65'inci yılı dolayısıyla düzenlenen basın açıklamasında konuşan Avukat Nurullah Küçükoğlu, Nursî’nin naaşının halen kayıp olmasının büyük bir utanç olduğunu belirterek yetkililere çağrıda bulundu.

Bölge - 1 yıl önce

Bediüzzaman Said Nursî'nin vefatının 65'inci yıl dönümü dolayısıyla açıklamalarda bulunan Avukat Nurullah Küçükoğlu, Nursî’nin 23 Mart 1960’ta Urfa’da vefat ettiğini ve ertesi gün burada defnedildiğini hatırlatarak, naaşının defnedildikten 110 gün sonra askeri cunta tarafından mezarından çıkarılarak bilinmeyen bir yere götürüldüğünü söyledi.

“Naaşı hala kayıp”

Küçükoğlu, o dönemde yaşanan süreci detaylarıyla aktararak, “Bediüzzaman Said Nursî, 23 Mart 1960 tarihinde Urfa’da vefat etti ve 24 Mart günü buraya defnedildi. Bütün dünyanın gözü önünde, kamuoyunun bilgisi dahilinde buraya defnedildi. Ancak defnedildikten sadece 110 gün sonra dönemin askeri yönetimi tarafından Urfa’da olağanüstü hal ilan edilerek, şehrin etrafı tanklarla, toplarla çevrildi. Gece yarısı mezar balyozlarla parçalandı, naaşı çıkarıldı ve bilinmeyen bir yere götürüldü. Aradan geçen 65 yıla rağmen Bediüzzaman Said Nursî’nin naaşının akıbetini hala bilmiyoruz. Bu olay, yalnızca belirli bir kesimi değil, tüm insanlığı ilgilendiren büyük bir utançtır. Mezarı tahrip edilerek naaşın ortadan kaldırılması, vicdanları yaralayan ve tarihte kara bir leke olarak kalan bir olaydır.” diye konuştu.

“Naaşın akıbeti açıklığa kavuşturulmalı”

Said Nursî’nin naaşının nereye götürüldüğüne dair bugüne kadar net bir açıklama yapılmadığını dile getiren Küçükoğlu, “Bizler, Bediüzzaman Said Nursî’yi rahmet ve minnetle anarken, aynı zamanda bu tarihi ayıbın bir an önce giderilmesi gerektiğini vurguluyoruz. Naaşın akıbeti bir an önce açıklığa kavuşturulmalı, her nerede ise bulunup asıl istirahatgahına iade edilmelidir. Bu mesele sadece Nursî’ye gönül verenlerin değil, insanlık vicdanının ortak meselesidir. Yetkilileri göreve davet ediyoruz.” dedi. 
Haftanın Öne Çıkanları

Sokak köpekleri kümeste katliam yaptı

2025-03-24 10:18 - Asayiş

Dr. Nazlı: Su zengini ülke değiliz

2025-03-20 13:09 - Güncel

Diyarbakır'ın Sevilen İş İnsanı Hacı Hasan İdikurt Hayatını Kaybetti

2025-03-18 11:30 - Diyarbakır

Diyarbakır'da İyilik Haftası etkinliği

2025-03-17 14:21 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Çörek Baharatlar Tezgahlarda

2025-03-24 12:31 - Diyarbakır

Eşkili meftune nedir nasıl yapılır?

2025-03-20 14:02 - Diyarbakır

Medland Luna Park Ramazan Bayramı’na Hazır

2025-03-23 16:06 - Diyarbakır

Trump: "Putin ile yaptığım telefon görüşmesi çok iyi ve verimli geçti"

2025-03-19 04:22 - Dünya

Diyarbakır'da Bazı Yollar Trafiğe Kapalı!

2025-03-20 13:39 - Diyarbakır

Müftü Haliloğlu: İtikaf Peygamber Efendimizin yolundan gitmektir

2025-03-19 14:33 - Bölge

İlgili Haberler

Güneydoğu’da Tarımsal Sulama Alarmı

09:53 - Bölge

Yüksekova’da "Planlı Tarımsal Üretim" için saha kontrolleri sürdürülüyor

08:27 - Bölge

Sıcaktan bunalan inekler çareyi gölette buldu

08:30 - Bölge

Kaymakamı Volkan Hülür, Esendere Sınır Kapısı’nda incelemelerde bulundu

08:32 - Bölge

40 dereceyi gören havalarda arılar için tedbir alın çağrısı

08:36 - Bölge

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da turistlerin gözdesi değişti

16:42 - Diyarbakır

Dicle Üniversitesi’nin Dev Hastane Projesinde Kritik Aşama

16:21 - Diyarbakır

Diyarbakır'da 75 Metrelik Yol’da yükselen duman paniğe neden oldu

13:43 - Diyarbakır

Silvan’da sokak ortasında silahlı saldırı

13:40 - Diyarbakır

Altın Fiyatları Yükseldi, Diyarbakır'da İmitasyon Takıya İlgi Patladı

13:35 - Diyarbakır