?>

Diyarbakır'da Gazze'ye 17 Milyon 200 Bin Lira Yardım 

23 Nisan’da öğrencilerin önerisiyle başlatılan yardım kampanyasında, Diyarbakır genelindeki okullardan toplanan 17 milyon 200 bin lira, Vali Murat Zorluoğlu’nun öncülüğünde AFAD’a teslim edildi. Kampanya, öğrencilerin Gazze'deki yaşıtlarına destek olma çağrısıyla başladı.

Tarayıcınız video oynatmayı desteklemiyor...

Diyarbakır - 10 ay önce

Diyarbakır’da öğrencilerin yürekten gelen bir çağrısı, milyonları bulan bir yardım kampanyasına dönüştü. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında öğretmenlerle bir araya gelen öğrencilerden biri, Gazze'deki çocukların yaşadığı acılara dikkat çekerek anlamlı bir öneride bulundu: "Bayram sevincimizi, Gazze’deki kardeşlerimizle paylaşalım."
Bu dokunaklı çağrı, Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün öncülüğünde tüm kentte geniş çaplı bir yardım kampanyasına dönüştü. Kent genelindeki tüm resmi ve özel okullarda, öğrenci, öğretmen, idareci ve velilerin katkılarıyla yürütülen kampanyada, toplam 17 milyon 200 bin lira toplandı.
Toplanan yardım, Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu başkanlığında Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'na (AFAD) teslim edildi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, sürecin başlangıcını şu sözlerle anlattı:“23 Nisan’da çocuklarımızla yaptığımız toplantıda, etkinlik önerilerini sorduk. Evlatlarımızdan biri, Gazze’deki çocukların acılarını paylaşmak istediğini söyledi. ‘Onlar bu kadar sıkıntıdayken sadece eğlenmeyelim, onların da bayramı olsun’ dedi. Bu öneri hepimizi derinden etkiledi ve kampanyayı başlattık.”
Başlangıçta 16 milyon 750 bin liraya ulaşan yardım miktarı, özel okulların da dahil olmasıyla 17 milyon 200 bin liraya ulaştı. Küçükali, destek veren herkese teşekkür ederek, “Bu kampanya Diyarbakır’ın merhamet ve dayanışma ruhunun en güzel örneklerinden biri oldu. Rabbim Gazze’deki zulmü en kısa sürede sonlandırsın” dedi. Diyarbakır halkı, bir öğrencinin yüreğinden kopup gelen çağrısıyla örnek bir dayanışma sergileyerek, Gazze’ye umut taşıdı.
Haftanın Öne Çıkanları

Ege Denizi’nde 4,9 büyüklüğünde deprem

2025-05-13 10:05 - Güncel

Diyarbakır'da karpuz ne zaman çıkıyor

2025-05-14 14:58 - Diyarbakır

Cumhurbaşkanı’nın İsim Verdiği Hamza’dan Yürek Isıtan Davranış

2025-05-13 15:21 - Diyarbakır

Terörsüz Türkiye Güneydoğu’da Sanayiyi Uçuracak

2025-05-14 13:12 - Diyarbakır

Lise Öğrencisi Kübra’nın Feci Ölümü Kamerada: Arkadaşları Adalet Yürüyüşü Yaptı

2025-05-15 09:31 - Diyarbakır

Diyarbakır OSB'deki Sanayicilerden Barış Sürecine Destek

2025-05-15 09:45 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Fırtına ve yağmurda tekbir çekti

2025-05-13 10:55 - Diyarbakır

PKK'nın Fesih Kararına Eski PKK'lıdan Dikkat Çeken Yorum

2025-05-13 13:17 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Dolu ve Sağanak Etkili Oldu Otobüs İçine Su Taştı

2025-05-13 15:56 - Diyarbakır

Diyarbakır'da dedektör köpek Zero’nun dikkati büyük bir felaketi önledi

2025-05-14 10:34 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Diyarbakır OSB’den Basınla İftar Buluşması

00:51 - Diyarbakır

Diyarbakır Ulu Camii önünde Dünya Kudüs günü açıklaması

16:05 - Diyarbakır

Megaron İnşaat Diyarbakırspor’dan 2. Lig Yolunda Net Başlangıç

16:02 - Diyarbakır

Diyarbakır'da 4 Yaşındaki kız'dan Duygulandıran İstiklal Marşı

14:48 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Konut Satışları Yüzde 31 Arttı: İkinci El Piyasası Öne Çıktı

14:01 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Diyarbakır OSB’den Basınla İftar Buluşması

00:51 - Diyarbakır

Diyarbakır Ulu Camii önünde Dünya Kudüs günü açıklaması

16:05 - Diyarbakır

Megaron İnşaat Diyarbakırspor’dan 2. Lig Yolunda Net Başlangıç

16:02 - Diyarbakır

Diyarbakır'da 4 Yaşındaki kız'dan Duygulandıran İstiklal Marşı

14:48 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Konut Satışları Yüzde 31 Arttı: İkinci El Piyasası Öne Çıktı

14:01 - Diyarbakır