?>

Dijital Dönüşüm ve Yapay Zekâ Haberciliği İstanbul’da Masaya Yatırılıyor

Basın İlan Kurumu tarafından düzenlenen “Dijital Dönüşüm Çağında Habercilik: Yapay Zekâ ve Dijital Yetkinlikler” paneli, 9 Ocak 2026’da İstanbul’da gerçekleştirilecek. Panelde, yapay zekânın haberciliğe etkileri, dijital yetkinlikler ve basın ekonomisinin geleceği ele alınacak.

Güncel - 2 gün önce

Basın İlan Kurumu’nun ev sahipliğinde düzenlenen “Dijital Dönüşüm Çağında Habercilik: Yapay Zekâ ve Dijital Yetkinlikler” başlıklı panel, 9 Ocak 2026 tarihinde İstanbul’da yapılacak. Grand Cevahir Hotel ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek etkinliğin açılış konuşmasını Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Burhanettin Duran yapacak.
Akademisyenler ile medya sektörünün önde gelen isimlerini bir araya getirecek panelde, dijital dönüşümün habercilik pratiklerine etkileri çok yönlü olarak ele alınacak. Sürdürülebilir basın ekonomisi, yeni dijital yetkinlikler, doğrulama süreçleri ve etik gazetecilik anlayışı panelin ana gündem maddeleri arasında yer alacak.
Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Abdulkadir Çay’ın takdim konuşmasını yapacağı etkinlik, iki tematik oturum halinde gerçekleştirilecek.

Yerel Medya ve Basın Ekonomisi İlk Oturumda Tartışılacak

Panelin birinci oturumunda; Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Keskin, İbn Haldun Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Enis Doko, Anadolu Ajansı Teknoloji Koordinatörü Emre Çebişli ve GZT Genel Yayın Yönetmeni Doğukan Gezer söz alacak.
Bu oturumda, dijital dönüşüm sürecinde haber odalarının yeniden yapılandırılması, yerel medyanın karşı karşıya kaldığı yapısal ve ekonomik sorunlar masaya yatırılacak. Reklam gelirlerindeki dönüşüm, abonelik ve üyelik modelleri, bağış ve hibrit gelir sistemleri ile kamu destekleri ve sektörel teşvik mekanizmaları değerlendirilecek.

Yapay Zekâ, Etik ve Doğrulama Süreçleri İkinci Oturumda

İkinci oturumda ise yapay zekânın haber üretim süreçlerine etkisi etik, güven ve doğrulama boyutlarıyla ele alınacak. Oturuma; İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Koordinatörü Deniz Demir, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Seçil Özay, TRT Uluslararası Haber Yayınları Dijital Kanal Koordinatörü Saim Kurubaş ve Turkuvaz Medya Grubu Dijital Strateji ve Sosyal Medya Grup Müdürü Hamza Özdemir katılacak.
Oturumda; özgün içerik ve telif ilkeleri, dezenformasyon riskleri, insan gazeteciliği ile yapay zekâ arasındaki rol paylaşımı, çoklu platformlarda içerik üretimi, dijital güvenlik ve yeni nesil okur alışkanlıkları kapsamlı şekilde tartışılacak.

Disiplinlerarası Tartışma Zemini

Oturumların moderatörlüğünü Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı ve Maltepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Edibe Sözen Çetintaş ile Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erman Akıllı üstlenecek.
Panel, Basın İlan Kurumu’nun düzenleyici ve destekleyici misyonu doğrultusunda; medya sektörünün dijital dönüşüm kapasitesini artırmayı, etik ve nitelikli haberciliğin dijital ekosistemde sürdürülebilirliğine katkı sunmayı ve politika geliştirme süreçlerine bilimsel bir referans oluşturmayı hedefliyor.
Haftanın Öne Çıkanları

Görüntü Umreden! Bakışlar Olay Oldu

2026-01-05 13:16 - Dünya

SGK uzmanı Özgür Erdursun en düşük emekli zammını açıkladı

2026-01-04 14:23 - Ekonomi

Dicle Kaymakamı Atış’tan Nüfus Müdürü Narin’e Teşekkür

2026-01-05 11:57 - Diyarbakır

Ahmet Türk'e iki kötü haber birden! Süre yeniden uzatıldı

2026-01-03 14:14 - Siyaset

İsrail Bayraklı Kıyafetleri Giydiler!

2026-01-05 13:32 - Dünya

Yolsuzluk soruşturmasında 2 kişi tahliye edildi

2026-01-02 14:29 - Asayiş

CHP'nin 38. Kurultayı iptal mi edilecek?

2026-01-02 14:18 - Siyaset

TikTok’ta Namazla Dalga Geçen Gençlere Tepki Yağdı

2026-01-05 13:27 - Güncel

ABD’de Müslüman Belediye Başkanından İsrail’i Kızdıran İlk Gün Kararları

2026-01-04 14:23 - Dünya

Korkutan Deprem…

2025-12-31 12:37 - Güncel

İlgili Haberler

Nazilli’de gençlere verem farkındalığı eğitimi verildi

09:52 - Güncel

Başiskele Koridor Projesi’nin ilk bağlantı yolu trafiğe açıldı

09:58 - Güncel

Bebeklerine kayyum atanması endişesiyle yaşıyorlar

09:58 - Güncel

Gaziantep’in AB tescilli menengiç kahvesi kışın vazgeçilmezi

09:59 - Güncel

Merkez Bankası Eski Başkan Yardımcısı hayatını kaybetti

16:53 - Güncel

Günün Manşetleri

Esnaftan Siyasete Kırmızı Kart

22:26 - Diyarbakır

Çermik’te Kar Sonrası Kuruyemişe Yoğun İlgi

16:28 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Moda Geri Planda Kaldı

16:12 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Turizm Merkezi Sur’da Buzlanma Tepkisi: Esnaflar Önlem İstiyor

16:04 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Soğuklar Sobacılara Yaramadı

15:09 - Diyarbakır