?>

"Hastanelerde yaşanan yığılmalarla ilgili önce aile hekimine gidin" uyarısı

Sağlık - 7 ay önce

Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, hastanelerde yaşanan yığılmalarla ilgili öncelikle vatandaşları aile hekimine gitmesi uyarısında bulunarak "Lütfen aile hekimine gidin. O gerek görürse sizi kendisi de randevu alarak ilgili hastaneye uzmana gönderebilir" dedi.
En çok serzeniş aldıkları konuların başında randevu sisteminin geldiğini belirten Usta, "Randevu sisteminin uygulanmaya başlaması yaklaşık 14 yılı buluyor. Covid 19’dan önce vatandaşımıza ‘Randevu sistemimiz var randevu alarak gelin’ dediğimizde kimse randevu almıyordu. Yüzde 15-20 oranında kullanılıyordu. Covid salgınında ‘randevu almadan gelme’ olayını söyledik. Çünkü o dönem temaslar birikmeler yüz yüze görüşmeler sıkıntı oluşturabiliyordu. Covitten sonra tekrar aynı düzende hizmetlerin devamlılığını sağlamaya gayret ettik. Bu seferde randevu sisteminde, bir hekime açabileceğimiz kapasitemiz belli. Maksimum 40-42 randevu açabiliyorsun. Bu da her hastaya 10 dakikalık zaman ayırma demektir. Her hastanın 10 dakikalık süre hakkı vardır, dememiz gerekiyor. Hasta yoğunluğumuz çok olduğu için iki katı hasta ile muhatap olunduğundan hekimlerimiz de özveriyle gelen hasta yoğunluğuna bakma dürtüsünde olduklarından ortalama bir hekim 80 hastaya bakmakta. 40’ını randevu ile baktığına göre diğer 40’ı randevusuz gelen hastalardan oluşmakta. Yani randevusuz olan hastalarda eskiden olduğu gibi geldiğinde muayene olabilmektedir" dedi.
Bazı branşlarda hekim sıkıntımız var
Bazı branşlarda hekim sıkıntısı yaşadıklarını belirten Usta, "Bir kısım branşlarda hekim eksikliğimiz bulunuyor. Özellikle Cildiye, Kulak Burun Boğaz, Kardiyoloji gibi. Bunlarla alakalı kadrolarımıza göre taleplerimizi yapmaktayız. Bakanlığımız aile hekimliği sistemini bu kadar güçlendirmişken her bir vatandaşımızın hasta olduğunda önce aile hekimine gitmesi aile hekiminin bakması durumunda uzmana ihtiyaç var dediğinde sevkini sağlayabilirsek hastanelerde bu tür yığılmalar olmayacaktır. Randevu ile gelen hastalara arzu ettiğimiz hastanın hakkı olan 10 dakika ayrılabilecek çok daha konforlu çok daha verimli bir tedavi şeklini hekimlerde hastalar da bulabilecektir. Bu anlamda lütfen aile hekimine gidin. O gerek görürse sizi kendisi de randevu alarak ilgili hastaneye uzmana gönderebilir" diye konuştu.
Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır’ın közde yükselen lezzeti

2025-05-08 00:19 - Diyarbakır

Diyarbakır'da özel halk otobüslerinin kanun tanımazlığı

2025-05-14 00:27 - Diyarbakır

Diyarbakırlı Cevat Yıldız elli yaşında üniversiteye başladı, şimdi de Zazaca kitap yazıyor

2025-05-10 00:02 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Yöresel Lezzetleri Market Raflarında Yerini Aldı

2025-05-09 00:17 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Amedspor Sevgisi Evin Renklerine Yansıdı

2025-05-09 00:09 - Diyarbakır

Diyarbakır’da asırlık çeşmeler zamana direniyor

2025-05-10 00:11 - Diyarbakır

Diyarbakır’da gelin ve damatların yeni gözdesi: Jimi jib kameralar

2025-05-10 00:19 - Diyarbakır

Dışişleri Bakanı Fidan, suikast girişimine uğradığını açıkladı

2025-05-10 00:06 - Siyaset

Diyarbakır’da 4 ilçeye iş ilanı! Başvurular başladı

2025-05-12 00:50 - Diyarbakır

Diyarbakırlı Rahime yatalak annesine bakmak için evlenmedi

2025-05-11 00:41 - Diyarbakır

İlgili Haberler

KBÜ ev sahipliğinde 4. Ulusal MediRalli organizasyonu gerçekleştirildi

16:17 - Sağlık

Uzmanı uyardı: Mevsimsel değişimler, psikolojik sorunlar ortaya çıkarabilir

13:17 - Sağlık

Erzincan’da "Afette İlk Umut: UMKE" tanıtım etkinliği düzenlendi

06:48 - Sağlık

Ağrısız tuzak: Murat Cemcir’in yaşadığı kanama 50 yaş üstünü vuruyor

09:17 - Sağlık

Devlet Hastanesine Kasım ayında 42 bin 558 hasta başvurdu

10:18 - Sağlık

Günün Manşetleri

İDEV’den Eğitimde Alarm: “Öğretimi Veriyoruz, Eğitimi Veremiyoruz”

17:31 - Diyarbakır

Diyarbakır Trafiğinde Fermuar Sistemi Eğitimi

17:08 - Diyarbakır

Diyarbakır Sur’da Hafta Sonu Turist Akını: Tarihi İlçede Yoğunluk Esnafın Yüzünü Güldürdü

16:59 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Tarihi Marangozcular Çarşısı Turizmle Yeniden Canlanıyor

12:19 - Diyarbakır

Serçe Anne, Duvar Altında Yavrularını Ekmek Kırıntılarıyla Besliyor

12:11 - Diyarbakır