?>

Kahveye ilgi arttı

Havaların soğumasıyla vatandaşların kahveye ilgisi büyük oranda artarken, Konyalılar, Türk kahvesinin yanı sıra dünya kahvelerini de tercih ediyor.

Kültür Sanat - 1 yıl önce

Yüzyıllar öncesine uzanan kahve kültürü günümüzde de vazgeçilmeden devam ediyor. Havaların soğumasıyla kahveye rağbet artarken Türk kahvesinin yanı sıra dünya kahveleri de tercih ediliyor. Önceleri sadece özel günlerde, bayramlarda tercih edilen kahve şimdilerde ise günün neredeyse her saatinde içiliyor. Konya’da ise kahvenin az kavrum sevildiğini ifade eden Konya’nın tarihi Bedesten Çarşısı’nda iş yeri bulunan kahveci Fatih Tosun, ağır kahvelerin Konyalıların damak tadına uygun olmadığını belirtti. Kahvenin belli başlı hastalıklılara iyi geldiğini söyleyen Tosun, sindirim sorunlarını da ortadan kaldırdığını ifade etti.

Soğuklarda kahveye rağbet arttı

İşlerinin havaların soğuması ile arttığını anlatan kahveci Fatih Tosun, "Havaların soğuması ve kış ayının gelmesiyle birlikte sıcak içecekler rağbet görmeye başladı. Biz burada dünyada bulunan tüm kahvelerin satışını yapıyoruz. Müşterilerimize de az, orta, çok kavrum olarak satıyoruz. Bu kahve çekirdeklerini demleyedebilirsiniz, Türk kahvesi olarak cezve halinde de yapabilirsiniz" dedi.
"Konya’mızda kahveye ilgili artmakta, günden güne çoğalmakta"
Konyalıların daha önceleri sadece Türk kahvesi içtiğini ama şimdilerde dünya kahvelerini de talep ettiklerini belirten Tosun, "Konya’mızda kahveye ilgi artmakta, günden güne çoğalmakta. Konyalılar eskiden çoğunlukla çay içerdi. Şu anda ise kahve içenlerin sayısı yüzde 85-95 oldu. Vatandaşlarımız günde belki 2 belki 3 kez kahve içiyor. En çok sevilen ise Brezilya’nın Santos kahve çekirdeği. Santos kahve çekirdeği Türk kahvesine benzer. İçildiği zaman ağızdaki tadı yani damak lezzeti yarım saat ağızdan gitmez. Kış ayları geldiği için kahveye rağbet artmakta" şeklinde konuştu.

"Bir fincan kahve yürüyeni koşturur"

Kahvenin günün her saatinde içilebildiğini ifade eden Fatih Tosun, "Sabah kalktıktan yarım saat sonra bir kupa kahve içildiğinde mideye tokluk verir ve sindirim sistemini güzelce çalıştırır. İnsana sakinlik verir, uyuyanı uyandırır. Günde en azından kalkar kalkmaz bir fincan kahve, yürüyeni koşturur. Konya’da en çok protokol kahve dediğimiz kahve çekirdeğimiz var. Az kavrum şekilde yapılıyor. Konyalı sert, ağır kavrum olan kahveyi içemiyor" diye konuştu.
Haftanın Öne Çıkanları

Ramazan Hoca'nın kabri nerede!

2024-11-13 17:47 - Diyarbakır

Diyarbakır 'da kaç Peygamberin kabri var?

2024-11-14 16:39 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Tescilli Delileri

2024-11-19 19:58 - Diyarbakır

Dolandırıcılığa Karşı Yapay Zekalı Robot

2024-11-17 18:23 - Bilim ve Teknoloji

Haber Nedir ve Nasıl Yazılır?

2024-11-19 13:29 - Diyarbakır

Biyolojik yaş tükürük örneğiyle tespit edilecek

2024-11-20 12:33 - Bilim ve Teknoloji

9 günlük ara tatilde rekor ziyaretçi

2024-11-17 15:20 - Bölge

Diyarbakır Cezaevi Üst Köşe'nde Olaylı Anlar

2024-11-17 16:47 - Diyarbakır

Diyarbakır’da tren otomobile çarptı

2024-11-19 12:53 - Diyarbakır

Diyarbakırlı Rojin'in otopsi raporu çıktı

2024-11-14 15:34 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Papa’dan sonra İznik’e turizim müjdesi

10:58 - Kültür Sanat

Batman’da Gömek Yaylası’nda yeraltında cami bulundu

09:12 - Kültür Sanat

Milas Yörük-Türkmen Kültür Derneği’nde yeni dönem çalışmaları başladı

09:12 - Kültür Sanat

Muğla’da gençler sanat atölyelerinde yeteneklerini keşfediyor

09:57 - Kültür Sanat

Çameli Belediyesi, Türkiye’yi İtalya’da düzenlenen Cittaslow etkinliğinde temsil etti

11:13 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

İDEV’den Eğitimde Alarm: “Öğretimi Veriyoruz, Eğitimi Veremiyoruz”

17:31 - Diyarbakır

Diyarbakır Trafiğinde Fermuar Sistemi Eğitimi

17:08 - Diyarbakır

Diyarbakır Sur’da Hafta Sonu Turist Akını: Tarihi İlçede Yoğunluk Esnafın Yüzünü Güldürdü

16:59 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Tarihi Marangozcular Çarşısı Turizmle Yeniden Canlanıyor

12:19 - Diyarbakır

Serçe Anne, Duvar Altında Yavrularını Ekmek Kırıntılarıyla Besliyor

12:11 - Diyarbakır