?>

Hedef 5 milyon turist

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, bu yıl 17’ncisi düzenlenen Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi’nde yerini aldı. Genel Sekreter Abdullah Çiftçi, “nihayetinde 5 milyonluk bir turizm altyapısına ve ağırlama potansiyeline kavuşmak istiyoruz” dedi.

Kültür Sanat - 2 yıl önce

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 7 - 10 Aralık arasında Fuar İzmir’de düzenlenen 17’nci Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi’nde açtığı stantta ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.
Genel Sekreter Abdullah Çiftçi, Diyarbakır’ın Anadolu’daki en kadim şehirlerden birisi olduğunu, gerek tarihi, kültürü, medeniyeti, insaniyet noktasındaki değerleri itibariyle henüz tam anlamıyla keşfedilmemiş bir yer olduğunu söyledi.
Diyarbakır’ın güzelliklerini, tarihini, kültürünü ve 33 medeniyetini, 12 bin 500 yıllık tarihini bütün dünya ile paylaşmak noktasında bir gayret içerisinde olduklarını belirten Çiftçi, geçen yıl 1 milyon 70 bin turisti yatılı olarak ağırladıklarını hatırlattı.
“Bu senede bunun üzerine çıkmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki yıllarda da, bu hedefi geliştirerek 2 milyon, 2,5 milyon ve nihayetinde 5 milyonluk bir turizm altyapısına ve ağırlama potansiyeline kavuşmak istiyoruz” diyen Çiftçi, şöyle konuştu:
“Diyarbakır, yakalanan huzur ile beraber güzellikleri ön plana çıkmaya başladı. Diyarbakır’ın bu güzelliklerini, surlarını, sur içerisindeki tarihi değerlerini, manevi değerlerini ve Mekke Medine’den sonra en çok sahabe mezarının bulunması 7 peygamber makamı ve 2 peygamber kabriyle de em inanç turizmi bakımından, hem de diğer sektörler bakımından, hem de gastronomi bakımından, tarihi değerler bakımından çok özel bir yer. Bu şehrin güzelliklerini bütün dünya ile paylaşmak istiyoruz.”
“Diyarbakır, çok güzel şeyleri hak ediyor”
İzmir Turizm Fuarı’nın önemli bir nokta olduğunu ifade eden Çiftçi, “Burada Diyarbakır’ın gastronomisini, güzelliklerini, tarihi ve bütün yönleriyle gelecek paydaşlarla paylaşmak istiyoruz. Turizm sektörünün paydaşlarının burada kuracağı işbirliğiyle de Diyarbakır’a daha çok turistin gelmesi, merakın oluşması noktasında burada olacağımız süre içerisinde gayret içerisinde olacağız. İnşallah önümüzdeki hafta da İstanbul’da tanıtım günleri ile Diyarbakır’ın daha çok tanıtılması, daha çok cazibe merkezi oluşması için gayret içerisindeyiz. Diyarbakır, çok güzel şeyleri hak ediyor” dedi.
Haftanın Öne Çıkanları

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

2023-12-04 10:25 - Ekonomi

Filistin için duaya durdular

2023-12-01 14:00 - Bölge

Kayıp kızın cansız bedeni Suriye’de bulundu

2023-12-07 00:22 - Asayiş

Polis, boğazını kesen şahsı yakaladı

2023-12-06 13:21 - Asayiş

Silahla vurulmuş erkek cesedi bulundu

2023-12-04 13:25 - Asayiş

Bitlis merkezli 9 ilde PKK operasyonu: 88 gözaltı

2023-12-02 08:50 - Asayiş

Mardin’de maddi hasarlı trafik kazası

2023-12-03 01:38 - Asayiş

Ülke genelinde kumar operasyonu: 18 gözaltı

2023-12-05 08:35 - Asayiş

Öğretmenleri taşıyan minibüsü kaza yaptı çok sayıda öğretmen yaralandı

2023-12-01 17:12 - Asayiş

İstanbul Valiliğinden meteorolojik uyarı

2023-12-02 09:29 - Güncel

İlgili Haberler

Mut Alahan Manastırı yerli ve yabancı turistlerin ilgi noktası oldu

10:12 - Kültür Sanat

Tokat Belediyesi’nden Üreten kadınlara destek

10:17 - Kültür Sanat

‘Hüseyin Nihal Atsız’a Vefa’ temasıyla düzenlenen şiir yarışmasının ödül töreni yapıldı

10:34 - Kültür Sanat

Yeşilçam’ın efsanesi çocukların oyun alanı oldu

10:49 - Kültür Sanat

Meslekleri yok olma tehlikesi ile karşı karşıya

10:11 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Diyarbakır'ın Tarihi Haburman Köprüsü, Kış Aylarında Kartpostallık Görüntüler Sunuyor

15:53 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Tekel Bayisine Patlayıcı Atan 2 Çocuk Yakalandı

13:56 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kağıt Toplayıcısından İnsanlık Dersi: Hamit Aslan’ın Hayvanlara Olan Fedakarlığı

13:34 - Diyarbakır

Diyarbakır Final Lisesi Öğrencileri Uluslararası Matematik Olimpiyatında Türkiye’yi Temsil Edecek

13:29 - Diyarbakır

Diyarbakır-Kulp Yolunda Minibüs Şarampolde Asılı Kaldı: Faciadan Dönüldü

13:24 - Diyarbakır