?>

Hububat Merkezi Başkanı Öter: Son ekmek zammını gözden geçirin

Ekmek zammına tepki gösteren Mardin Hububatçılar Merkezi Başkanı Şerif Öter, son ekmek zammının gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

Güncel - 3 yıl önce

Mardin'de ekmeğe gelen zam birçok çevre tarafından olumsuz karşılandı.
O çevrelerden biri olan Hububatçılar Merkezi Başkanı Şerif Öter, konu hakkında yazılı açıklamada bulundu.

"Bir senede tam iki kat"

Son bir yılda ekmeğe neredeyse iki kat zam yapıldığını belirten Öter, "Hammaddesi buğday olan un, ekmek, makarna, bulgur, irmik, pasta ve benzeri ürünlerin fiyatları yükselmeye devam ediyor. Geçen hafta bir kez daha ekmeğe yüzde yirmi zam yapıldı. Geçen sene bu vakitlerde ekmek 6-7 TL'idi bugün ekmek 12 TL bir senede tam iki kat. Gerekçe ise yüksek enflasyon, hayat pahalılığı ve benzeri. Oysa buğday geçen seneki fiyatlarda tutuluyor, baskılanıyor, bunun sebebi, gerekçesi ise fakir, fukaranın temel gıdası olan ekmeğin fiyatı yükselmesin diye ama ne yazık ki ekmek ve diğer temel gıda ürünleri zamlanmaya, yükselmeye devam ediyor." dedi.
Öter son olarak, "Yüksek enflasyon, pahalılık her kesimi etkiliyorsa zam yapma hakkı veriyorsa, geçen sene kilogramı 7-8 TL olan ve hala aynı fiyatlarda baskılanan ekmeklik buğday üreticisi cefakâr çiftçiyi enflasyon, pahalılık etkilemiyor mu? Fırıncının, gıda üreticisinin, marketçinin istediği zaman, istediği oranlarda zam yapma hakkı oluyorsa buğday üreticisinin de zam yapma hakkı yok mu? Sayın yetkililere çağrıda bulunuyorum, bir zahmet çiftçilerin üretim maliyetini de hesaplayıverin ve son ekmek zammını gözden geçirin, ya ekmek zamlarını durdurun ya da buğday fiyatları üzerindeki baskıyı kaldırın." şeklinde konuştu. (İLKHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Lübnan sınırında 2 siyonist rejim askeri öldürüldü

2023-10-10 12:45 - -

İngiltere'de Filistin'e destek gösterisi

2023-10-10 12:07 - -

Çocuk Hastalıkları Uzmanı: "Bir çocuğun neredeyse 10 günde bir hastalanması doğaldır"

2023-10-10 17:28 - Sağlık

Diyarbakır’da dört kuşaktır zamanı bu aile ayarlıyor - VİDEOLU

2023-10-12 11:17 - Ekonomi

BUILDEAST Yapı Fuarı eğitim merkezine dönüştü

2023-10-09 17:54 - Güncel

FAO: Dünya genelinde 2,4 milyar kişi yeterli gıdaya erişemedi

2023-10-15 17:37 - Dünya

Türkiye'den bir uçak dolusu ilaç Mısır'a ulaştı

2023-10-14 00:57 - Güncel

2 PKK elemanı Ağrı Yeşil Sol Parti milletvekilinin aracında yakalandı

2023-10-14 13:13 - Güncel

HAMAS işgalci rejimin toplu katliamına karşı dünyaya çağrıda bulundu

2023-10-14 20:55 - Dünya

Siyonist rejim kara saldırısı hazırlığı yapıyor

2023-10-15 09:36 - -

İlgili Haberler

İş makinesinin darbesiyle 6 katlı bina yerle bir oldu

09:50 - Güncel

ADÜ Rektörü Kent, devam eden çalışmaları inceledi

09:53 - Güncel

Bilecik’te emekli olan polis memuru Taner’e plaket takdim edildi

09:53 - Güncel

Meteoroloji'den 19 İl İçin Sarı Kodlu Uyarı

10:29 - Güncel

Van semalarında hilal ay ve Venüs’ten görsel şölen

00:06 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Tehlikeli Yolculuk

12:10 - Diyarbakır

Dicle Üniversitesi’nde “Milli Teknoloji Atölyesi” Hizmete Girdi

12:00 - Diyarbakır

Havuz Başında Sıcak Sürpriz

11:53 - Diyarbakır

Dicle Üniversitesi’nden Yaz Dönemine Özel Spor Hamlesi

11:44 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Mezar Taşı Tartışması Boşanmayla Sonuçlandı

11:13 - Diyarbakır