?>

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Dinç, depremzedeleri ve yardım kuruluşlarını ziyaret etti

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, Diyarbakır'da depremden etkilenen vatandaşları ve yardım kuruluşlarını ziyaret ederek, sorun ve problemlerin çözümüne yönelik karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu.

Güncel - 3 yıl önce

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç ve beraberindeki heyet, deprem sonrası çadır kentte kalan depremzedeleri, Umut Kervanı Vakfı, Yetimler Vakfı ve Kızılay Diyarbakır şubelerini ziyaret ederek yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetindeki 2 depremin bıraktığı hasardan, 11 şehir, yüzlerce ilçe ve binlerce köy olumsuz etkilendi. Depremden dolayı insanlar hayatını kaybetti, evler yıkıldı, şehirler enkaza döndü.
Depremden etkilenen illerden biri de Diyarbakır oldu. Diyarbakır'da evleri yıkılan veya hasar gören vatandaşlar yetkililer tarafından belirlenmiş olan güvenli bölgelere yerleştirildi.
İlk olarak Kızılay Diyarbakır şubesini ziyaret eden Dinç’i Şube Müdürü Levent Açıl, Genç Kızılay Başkanı Mehmet Şirin Şenkul ve İl Şube Yönetim Kurulu Üyesi Alaattin Sever karşılayıp yaptıkları çalışma hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
Deprem sonrası depremzedelere kol ve kanat olan Diyarbakır Umut Kervanı Vakfını da ziyaret eden Dinç, Vakıf yetkililerinden A. Hâkim Demir tarafından bilgi aldı. Dinç, yaptıkları çalışmalardan dolayı Umut Kervanı Vakfına ve gönüllü üyelerine teşekkürlerini illeti.
Daha sonra Yetimler Vakfını ziyaret eden Dinç, Yetimler Vakfı Genel Başkanı Fikri Karavil tarafından karşılandı.
Depremin ilk gününden bugüne kadar tüm gönüllü üyeleri ile beraber deprem bölgelerinde yardım seferberliği içerisinde olduğunun altını çizen Karavil, her zaman mağdur ve muhtaç olan vatandaşların yanında olacaklarını belirtti.
Son olarak beraberindeki heyetle birlikte, Kayapınar ilçesine bağlı Kent meydanında kurulan çadır kentte incelemelerde bulunan Dinç, depremzedelerin yaşadıkları sorun ve sıkıntılarını dinleyip her zaman yanlarında olacaklarını ifade etti. (İLKHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Deprem bölgesinde yağış beklenmiyor

2023-02-16 07:37 - Güncel

Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi açıklandı

2023-02-15 11:41 - Güncel

Depremzedelerden 4 kardeş yardım kuruluşuna teşekkür

2023-02-16 20:24 - Güncel

3 ülkenin dışişleri bakanı deprem dayanışması için Türkiye'ye gelecek

2023-02-15 00:12 - Güncel

Deprem bölgesindeki basın mensuplarına sahada destek

2023-02-16 10:13 - Güncel

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Şahin: Ayırıştırıcı dil kullanmanın zamanı değil!

2023-02-14 15:56 - Güncel

Şanlıurfa'da afetzedelere mobil sağlık hizmeti veriliyor

2023-02-17 20:02 - Güncel

Cumhuriyet savcıları binalardan delil topluyor

2023-02-11 16:19 - Güncel

AFAD, "31 bin 643 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir"

2023-02-13 12:24 - Güncel

Batmanlı minikler biriktirdikleri bisiklet parasını depremzedelere gönderdi

2023-02-15 10:47 - Güncel

İlgili Haberler

Eskişehir Öğretmenevi’nin eşyalarını denetimli serbestlik yükümlüleri taşıyor

10:05 - Güncel

Gebze’de mezarlık ve şehitliklerde periyodik bakım çalışmaları sürüyor

10:05 - Güncel

Bozüyük Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı göreve başladı

10:05 - Güncel

En ekonomik ve pratik serinleme aracı "El pervanesi"

10:11 - Güncel

Yazıkent’te yangını büyüten rüzgar bugün de etkisini sürdürecek

10:13 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır'da Yetişen Meyveler Nelerdir?

08:43 - Diyarbakır

Diyarbakır Bismil Adı Nereden Gelmektedir?

08:41 - Diyarbakır

Diyarbakırlılar Fenerlerinizi Hazırlayın: 1 Hafta Lazım Olacak

08:38 - Diyarbakır

Dicle Üniversitesi'nden Milli Takıma Çifte Gurur

16:52 - Spor

Diyarbakır'da Cami İçin Mahallelilerden Çağrı

14:58 - Diyarbakır