?>

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Gündemimizdeki asıl kriz ekonomik değil, ahlak krizidir

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, TBMM Genel Kurulu'nda, bütçe görüşmeleri oturumunda konuştu. Dinç, "Ekonomide asıl olan verimlilik, adil paylaşım ve refahın tabana yayılmasıdır." dedi.

Siyaset - 2 yıl önce

TBMM Genel Kurulu'nda konuşan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Faruk Dinç, 2023 yılı merkezi yönetim kesin kanunu teklifinin 5. maddesinin görüşüldüğü 3. yasama yılı 39. birleşimde HÜDA PAR adına söz aldı.
Besmeleyle konuşmasına başlayan Dinç, "Sözlerime 7 Ekim'den bu yana Gazze'de soykırım yapan siyonist terör rejimini lanetleyerek başlamak istiyorum. Torunu Rim için 'Ruhumun ruhu' diyen dede Halid Nebhan'ı da katleden bu barbar rejim aynı zamanda Suriye'deki işgalleriyle bölgesel tehdide dönüşmektedir. İslam dünyası siyonist işgale karşı güçlü bir birlik kurarak bu vahşeti durdurmak zorundadır; aksi hâlde, bu yangın yalnızca Gazze'yi değil tüm İslam coğrafyasını saracaktır." dedi.
"'Küreselleşme' adı altında nesillerimiz yozlaştırılmaktadır"
Dinç, "2025 bütçesiyle ilgili söylenecek çok şey var ancak unutulmamalıdır ki ekonomide asıl olan verimlilik, adil paylaşım ve refahın tabana yayılmasıdır. Değerli arkadaşlar, teknolojinin hızla geliştiği, kültürel şokların yaşandığı bir çağdayız. 'Küreselleşme' adı altında nesillerimiz yozlaştırılmaktadır. Bu yozlaşmaya karşı aile kurumunu ve toplumsal değerleri korumak devletin asli görevidir. Televizyonlarda yayınlanan aldatma temalı diziler, gündüz kuşağı programları ve sapkın içerikler toplumun ruhunu kemiren virüsler hâline gelmiştir. Bu programlar boşanmaları artırmakta, aile yapısını çökertmekte ve gençlerimizin zihin dünyasını kirletmektedir. Aileyi yıkan, toplumu çökerten bu ifsat faaliyetleri milletimizin değerlerine açıkça savaş açmaktadır. Bu nedenle, ahlaki çöküşe neden olan bu yayınlar denetlenmeli, gerekirse tamamen yasaklanmalıdır. Batı'nın barbarlığını hanelerimize sokmayalım, ailelerimizi ve neslimizi medeniyet değerlerimize göre yetiştirelim." dedi.
"Uyuşturucu kullanım yaşı her geçen gün düşmektedir"
Konuşmasının devamında Dinç, şunları aktardı:
"Maddi zorlukların yanı sıra manevi buhranlar gençlerimizi çeşitli illetlerin pençesine sürüklemektedir. Yeşilay Danışmanlık Merkezine yapılan başvuruların dörtte 1'i kumar bağımlılığıyla ilgilidir. Sanal kumar oynayan gençlerin oranı yüzde 80'e ulaşmıştır. Uyuşturucu kullanım yaşı her geçen gün düşmektedir. Bu sorunlar 'Bize ne?' denilerek geçiştirilemez. Gözlerimizin önünde bir nesil yok oluyor. Bugün gündemimizde bütçe olabilir ancak nesli kaybedersek bütçenin de bir anlamı kalmaz. Unutulmamalıdır ki gündemimizdeki asıl kriz ekonomik kriz değil, ahlak krizidir. Bu kriz çözülmeden ne terör biter ne de yoksulluk. Nesli ifsada uğratan gizli eller fark edilmedikçe bu memlekete huzur gelmez. Gençlerimizi korumanın en etkili yolu eğitimdir. Eğitim sistemimiz; toplumun inanç ve değerleriyle uyumlu, mesleki yönlendirmeyi esas alan planlı bir yapıya dönüştürülmelidir. Üniversite mezunu gençlerimiz yıllarca okuduktan sonra işsiz kalmamalıdır. Gençlere umut vadeden bir anlayışla yarınlara yürümek mümkündür. Maddi imkânsızlıklar nedeniyle evlenemeyen gençlerimiz vardır. Gençlerimizin huzurlu yuva kurmaları için teşvik ve destekler artırılmalıdır. Enflasyon oranı göz önünde bulundurularak verilmesi planlanan 150 bin TL evliliğe destek kredisi revize edilmelidir. Aile ve gençlik toplumumuzun iki temel sacayağıdır. Bu iki sacayağının yıkılması toplumun çökmesi demektir. Bu nedenle, her ikisinin de korunması için azami özen gösterilmeli, sosyal ve ekonomik şartlar iyileştirilmelidir. Rakamların değeri refahın tabana yayılmasıyla anlam kazanır. Rakamlar, komşusu açken tok yatmayan bir anlayışın hâkim olmasıyla değer kazanır. Bir kez daha ifade ediyorum, nesli kaybedersek geleceğimizi de kaybederiz. Bugün, kumar, uyuşturucu, alkol ve ahlaki yozlaşmayla mücadele etmezsek yarın ekonomiyi de toplumu da kurtaramayız. Gençlerimize umutsuzluk değil umut vadetmeliyiz, mazeret üreten değil marifet üreten bir nesil yetiştirmeliyiz."
Son olarak Dinç, "Ahlaklı, erdemli, inançlı ve medeniyet değerlerine bağlı bir gençliğimiz varsa geleceğimiz vardır. Bu duygu ve düşüncelerle, 2025 yılı bütçesinin hayırlı olmasını diliyor, Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum." ifadelerine yer verdi. 
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır'da önümüzdeki 5 gün hava nasıl olacak?

2024-12-15 02:42 - Diyarbakır

Amedspor ve Şanlıurfaspor’a PFDK’dan Ağır Cezalar

2024-12-13 15:08 - Diyarbakır

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Polat: Çözüm artık bir seçenek değil, zorunluluktur

2024-12-14 17:24 - Güncel

Şanlıurfa’da "Milli Teknoloji Hamlesi" programı gerçekleştirildi

2024-12-19 12:10 - Bilim ve Teknoloji

Diyarbakır’da AB Destekli Projeler Tanıtıldı

2024-12-19 15:25 - Diyarbakır

Tv için bu ayarları yapmayı unutmayın!

2024-12-15 14:26 - Güncel

Diyarbakır'ın Sağlık Üssü 2024'te Rekor kırdı

2024-12-17 16:27 - Diyarbakır

Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü'ne Alper Uzman atandı

2024-12-17 16:47 - Güncel

Diyarbakır’da Gizemli Kayıp

2024-12-13 13:57 - Diyarbakır

Yerli Malı Haftası Nedir ve Neden Kutlanır?

2024-12-16 19:27 - Güncel

İlgili Haberler

AK Parti Merkez İlçe Teşkilatı Yeniköy’de vatandaşlarla buluştu

13:07 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan anlamlı kabul

23:13 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan AK Parti’ye ziyaret

17:15 - Siyaset

Miniklere bisiklet hediyesi

14:03 - Siyaset

Bakan Göktaş: "Bizim görevimiz hain darbe girişimini yapanların bir daha teşebbüs etmemesini sağlamak"

14:08 - Siyaset

Günün Manşetleri

Sultan Alparslan Sevdasını Ömrüne Sığdırdı

16:33 - Diyarbakır

30 Yıllık Arzuhalcilerden Yapay Zekâ Uyarısı

15:19 - Diyarbakır

Kayapınar'daki İş Yeri Kurşunlamasında Şüpheli Tutuklandı

15:16 - Diyarbakır

Diyarbakır Polisinden Ortak Operasyon

14:47 - Diyarbakır

Diyarbakırlı Seyyar Esnaftan Gençlere Unutulmayacak Mesaj

13:41 - Diyarbakır