?>

IGAD: Sudan'da çatışan taraflar görüşmeyi kabul etti

Doğu Afrika'da Hükümetler arası Kalkınma Otoritesi (IGAD), Sudan'da ordu ve Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) liderlerinin birbirleriyle görüşmeyi kabul ettiğini duyurdu.

Dünya - 3 yıl önce

Sudan'daki krizin görüşülmesi amacıyla Cibuti'de düzenlenen olağanüstü IGAD Zirvesi, sonuç bildirisiyle sona erdi.
Bildiride, Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı ve Ordu Komutanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan'ın, koşulsuz ateşkes ve çatışmanın siyasi diyalog yoluyla çözülmesi konusunda, IGAD'ın HDK Komutanı Muhammed Hamdan Dagalu ile birebir görüşme yapması teklifini kabul ettiği belirtildi.
Bildiride, IGAD'ın koşulsuz ateşkes çağrısını, çatışmanın siyasi diyalog yoluyla çözülmesi ve Burhan ile bireysel görüşmeler yapılması yönündeki önerilerini kabul ettiği kaydedildi.
Taraflara, çatışmaların derhal ve koşulsuz olarak durdurulması ve insani yardımların ulaştırılması çağrısı yapıldı.
Bildiride, Sudan'daki çatışmaya dış devlet ve devlet dışı aktörlerin haksız müdahaleleri kınanarak, çatışma taraflarına yardım eden bu aktörlerin her iki tarafa da savaş malzemeleri tedarik etmekten kaçınmaları talep edildi.
Bildiride, şu ifadelere yer verildi: "IGAD toplantısında, Sudan'daki mevcut krize askeri bir çözümün olamayacağı ve barışçıl, istikrarlı, birlik ve demokratik bir Sudan'a giden yolun diyalog ve müzakere olduğu gerçeği dikkate alınarak, çeşitli ulusal, bölgesel ve uluslararası çabaların IGAD ve Afrika Birliği himayesinde Afrika merkezli arabuluculuk süreci yürütme konusunda mutabık kalındı. Sudan'daki arabuluculuk çalışmalarını üstlenmek için IGAD liderleri tarafından aday gösterilerek IGAD Sudan Özel Temsilcisi atanması için aday veya adaylar mümkün olan en kısa sürede IGAD Bakanlar Konseyi'ne sunulacak." 
Haftanın Öne Çıkanları

50 yıllık hayal test sürüşünde

2023-12-08 16:14 - Bilim ve Teknoloji

Güneşteki patlamalar elektronik eşyalarınızı bozabilir!

2023-12-08 00:24 - Bilim ve Teknoloji

Brent petrolün varil fiyatı arttı

2023-12-08 10:19 - Ekonomi

İtalya 'Kuşak ve Yol Girişimi'nden çekildiğini duyurdu

2023-12-07 00:18 - Dünya

Feci Kazada aynı aileden 3 kişi öldü, 3 kişi yaralı

2023-12-08 14:58 - Asayiş

Nuri Alço'dan hayırlı olsun ziyareti

2023-12-08 18:15 - Kültür Sanat

 BİSMİL BELEDİYESİ MACERA PARKI, KAFETERYA, HALI SAHA VE BÜFE KİRALAMA İŞİ

2023-12-04 03:00 - Resmi ilanlar

Kandemir: “31 Mart öncesi hizmet aşkımızla, sevdamızla huzura çıkacağız"

2023-12-10 16:44 - Siyaset

Son bir haftada 56 PKK/YPG elemanı öldürüldü

2023-12-07 12:40 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta sağanak etkili oldu

2023-12-10 09:56 - Bölge

İlgili Haberler

Çin'den Kürtçe için tarihi adım

12:11 - Dünya

KFOR, Kosova’daki İbre Nehri üzerindeki ana köprüde varlığını azaltıyor

10:09 - Dünya

Yunanistan Alevlerle Mücadele Ediyor

16:43 - Dünya

Venezuela'da Depremin Bilançosu Ağırlaşıyor

10:47 - Dünya

Trump NATO Zirvesi İçin Ankara’da

14:25 - Dünya

Günün Manşetleri

Diyarbakırspor Başkanı dolandırıcılık soruşturmasında tutuklandı

16:26 - Asayiş

Hani-Arıcak grup yolunda tehlike

16:22 - Diyarbakır

Dicle Üniversitesi’nden TEKNOFEST için akademik takvim düzenlemesi

16:07 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Elektronik sigarada alarm

14:25 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Yol Çalışması Kazaya Neden Oldu: 1’i Ağır 4 Yaralı

14:12 - Diyarbakır