?>

İletişim Başkanı Altun: israil, Müslümanlara soykırım uyguluyor

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "israil, gazetecileri hedef alarak, sadece uluslararası hukuku ihlal etmiyor, aynı zamanda soykırım uyguluyor. Müslümanlara, Filistinlilere yönelik bir soykırım uyguluyor. Biz buna karşı mücadele etmek durumundayız" dedi.

Güncel - 2 yıl önce

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Başkanlığımızın destekleriyle Anadolu Yayıncılar Federasyonu (AYF) tarafından Sultanahmet Meydanı'nda düzenlenen, Filistin'de katledilen gazeteciler için 24 saat sürecek tepki yayınına telefon bağlantısıyla katıldı.
Uluslararası toplumun Filistin topraklarında, özellikle de Gazze Şeridi'nde olup bitenleri bilmek zorunda olduğunu dile getiren İletişim Başkanı Altun, "Bu gazetecilerin mücadelesi çok esaslı bir mücadeledir. İnsanlık adına bir mücadeledir. O yüzden Batı dünyasından meslektaşlarımızın kafalarını kuma gömmesini kabul edemeyiz. Mutlak suretle hep beraber bu zulme karşı ses vermek zorundayız. Çünkü ifade ettiğim gibi israil gazetecileri hedef alarak, sadece uluslararası hukuku ihlal etmiyor, aynı zamanda bir soykırım uyguluyor. Müslümanlara, Filistinlilere yönelik bir soykırım uyguluyor. Biz buna karşı mücadele etmek durumundayız. Malumunuz bugün gerçekten küresel alanda çok ciddi meydan okumalarla, insanlık olarak çok ciddi sınamalarla karşı karşıyayız. Artık geleneksel savaşların dışında çok hibrit tehditlerle yine mücadele etmek durumundayız. Burada dezenformasyon başta olmak üzere tüm bu hibrit tehditlerin dünyaya daha fazla yayılması noktasında israilin oynadığı kötücül bir rol var, bunun altını çizmek zorundayız. Bugün bütün insanlık, israil kaynaklı hibrit tehditlerin ve sistematik dezenformasyonun hedefidir. Hakikat de hedefidir. Burada biz şunu bilmek durumundayız. israil gerçekten bütün dünyayı kendi faşist propaganda yöntemleriyle Filistinlilerin olmadığını ortaya koyup bu yönde ikna etmeye çalışıyor. Hayır! Filistinliler var, Filistinliler o toprakların gerçek sahibi ve karşımızda aynı zamanda işgalci bir İsrail gücü var ve yine terörist yerleşimciler var. Onun dışında varlık göstermeye çalışan, onun dışında iddiada bulunmaya çalışan, bu anlamda baktığımızda Filistinliler dışında hiçbir güç, bölgenin gerçek gücü değildir. O yüzden bizim bu mücadeleyi vermemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı. 
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır'da Lunapark Ramazan Bayramına hazır

2024-04-08 14:35 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Bayram Coşkusu: Lunapark Dolup Taştı

2024-04-11 19:30 - Diyarbakır

3 il için sarı kodlu uyarısı

2024-04-08 09:39 - Güncel

Diyarbakır-Eğil Yolunda Trafik Kazası: 3 Ölü, 5 Yaralı

2024-04-09 22:40 - Diyarbakır

Okullar pazartesi günü açılıyor

2024-04-13 10:22 - Eğitim

Sur'da 71 Kilogram Esrar Ele Geçirildi

2024-04-09 22:45 - Diyarbakır

Sakarya’da inanılmaz aile faciası

2024-04-10 01:05 - Asayiş

Tayvan’daki depremde ölü sayısı 16’ya yükseldi

2024-04-10 17:57 - Dünya

Brent petrolün varil fiyatı 89,74 dolar

2024-04-08 10:13 - Ekonomi

Sakarya'da Gazze nöbeti: Uzun ve çileli zulüm yılları elbet sona erecek

2024-04-13 15:44 - Güncel

İlgili Haberler

Minareye yer bulamayınca duvara tasarladılar

09:28 - Güncel

Antakya’da yer fıstığı üretimi yapılan araziler incelendi

09:49 - Güncel

Alzaymır Merkezi’nde yeniden hayata tutundu

16:37 - Güncel

Atletizmde 9 yıldır kırılamayan Türkiye rekoru kırıldı

16:41 - Güncel

Polislerden şehit ailelerine anlamlı ziyareti

16:45 - Güncel

Günün Manşetleri

Sultan Şeyhmus EZ-ZULİ Derneği’nden Anlamlı Aşure İkramı

16:52 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Termometreler Zorlandı

16:25 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Karne Günü Heyecanı

16:15 - Diyarbakır

Türkiye’de milyonlarca öğrenci yaz tatiline girecek

16:11 - Eğitim

Diyarbakır'da Yıl Boyu Yürütülen Çalışmalar Masaya Yatırıldı

16:06 - Diyarbakır