?>

İmamlar Gazze'deki siyonist katliamını protesto etti

Diyanet-Sen Batman Şube Başkanlığı öncülüğünde bir araya gelen din görevlileri, siyonist işgal rejiminin Gazze halkına yönelik katliamlarını düzenlenen kitlesel basın açıklamasıyla protesto etti.

Bölge - 2 yıl önce

HAMAS'a, Gazze halkına destek amacıyla Atatürk Parkı'nda düzenlenen basın açıklamasına katılan çok sayıda din görevlisi, yaklaşık 3 aydır Gazze'ye saldırılarda bulunan siyonist işgal rejimine tepki gösterdi.
İTTİHADUL ULEMA Genel Başkanı Molla Enver Kılıçarslan ve İslami sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile medrese talebelerinin de katıldığı basın açıklaması Kur'an'ı Kerim tilavetiyle başladı.
Basın açıklamasını okuyan Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı Ahmet Cihan, Filistin'de, bütün dünyanın gözü önünde, kendilerini medeni sananlarca işgal, katliam ve soykırım uygulandığını söyledi.

Ahmet Cihan

"İslâm dünyasının başındaki liderlerin duyarsızlığı yüreğimizi dağlıyor"
7 Ekim'den bu yana işgal rejiminin insanlık, kanun, kural gibi hiçbir değer tanımadan bebek, çocuk, kadın, sivil ve yaşlılara karşı savaştığına dikkat çeken Cihan, "İnsanlık ve kutsal değerler çiğnenirken İslâm dünyasının başındaki liderlerin duyarsızlığı yüreğimizi dağlıyor. Parçalanmış bedenlerin şehridir Gazze. Dünya bu drama sessiz ve sağır kalıyor. Dünyanın neresinde yaşarsa yaşasın; İnsani, ahlaki değerlere, insan haklarına saygılı olan herkesi bu soykırıma karşı durmaya çağırıyoruz." dedi.
"İki yüzlü Batı bu vahşeti görmemektedir"
Siyonist işgal rejiminin kana doymadığını, Gazze'de savaş suçu işlediğini vurgulayan Cihan, "Tarih bu günleri kara bir leke olarak yazacaktır. Gazze'de bebekler, çocuklar, kadınlar, siviller katledilmekte. Binalar, hastaneler, okullar, camiler acımasızca bombalanmaktadır. Sözde uygar toplum, medeni Avrupa, Gazze'deki soykırımı film izler gibi izlemektedir. İki yüzlü Batı medeniyeti Gazze'de başını kuma gömmüştür. İki yüzlü Batı bu vahşeti görmemektedir. İnsan hakları örgütleri bu insanlık dışı vahşeti sadece seyretmektedir." diye konuştu.
"Bağımsız ve egemen Filistin devletinin tanınması şarttır"
Gazze'de acil ateşkesin sağlanması gerektiğini ifade eden Cihan, son olarak şunları söyledi:
"Tüm devletler ve uluslararası kuruluşlar bir an önce Gazze'de insani ateşkesin tesisine yönelik girişimlere samimiyetle destek vermelidir. İsrail terör devletidir. İsrail makamları, insanlığa karşı işlenen suçlara, savaş ve vahşi saldırlar nedeniyle Uluslararası Ceza Mahkemesinde yargılanmalıdır. Başkenti Doğu Kudüs olan, 1967 sınırları dahilinde coğrafi bütünlüğü sağlanmış bağımsız ve egemen Filistin devletinin tanınması şarttır."
Basın açıklaması yapılan dua ile son buldu.
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır'da 123 kilogram esrar ele geçirildi

2023-12-23 16:34 - Asayiş

Batman Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde implant hizmeti

2023-12-25 13:32 - Bölge

Bayraktar TB3 bir test uçuşunu daha tamamladı

2023-12-26 22:06 - Bilim ve Teknoloji

Kış depresyonu nedir?

2023-12-30 09:43 - Sağlık

Yeni asgari ücret kararı Resmi Gazete'de

2023-12-30 06:39 - Ekonomi

4 ilimizde 102 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor

2023-12-26 12:42 - Bölge

27 bin sözleşmeli sağlık personeli alınacak

2023-12-27 06:58 - Sağlık

Bucaspor 1928, 16 maçtır kaybetmiyor

2023-12-25 14:56 - Bölge

'Çukurova Öykü Ödülü' sahiplerini buldu

2023-12-25 13:49 - Bölge

Atletizm Takımı Türkiye finalinde 2. oldu

2023-12-26 13:39 - Spor

İlgili Haberler

Karaköprü’de Su Ürünlerine Sıkı Denetim: Doğal Kaynakların Korunması İçin Kontroller Arttı

17:18 - Bölge

500 Yıllık Osmanlı Mirası Mevlevihane Yeniden Hayat Buldu

15:16 - Bölge

Tunceli’de minikler, derse sporla hazırlandı

14:54 - Bölge

Son dakika Van'da deprem mi oldu?

11:45 - Bölge

Kıyı Ege’de Sağanak Uyarısı: Marmara ve İç Bölgelerde Sis ve Don Tehlikesi

11:12 - Bölge

Günün Manşetleri

İDEV’den Eğitimde Alarm: “Öğretimi Veriyoruz, Eğitimi Veremiyoruz”

17:31 - Diyarbakır

Diyarbakır Trafiğinde Fermuar Sistemi Eğitimi

17:08 - Diyarbakır

Diyarbakır Sur’da Hafta Sonu Turist Akını: Tarihi İlçede Yoğunluk Esnafın Yüzünü Güldürdü

16:59 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Tarihi Marangozcular Çarşısı Turizmle Yeniden Canlanıyor

12:19 - Diyarbakır

Serçe Anne, Duvar Altında Yavrularını Ekmek Kırıntılarıyla Besliyor

12:11 - Diyarbakır