?>

İran: Bahreyn'in ilişkileri yeniden başlatma talebini memnuniyetle karşılıyoruz

İran Cumhurbaşkanlığı Ofisi Siyasi İşler Başkanı Muhammed Cemşidi, Bahreyn'in sekiz yıl aradan sonra İran ile diplomatik ilişkilerin yeniden kurulmasına aracılık etmek üzere Rusya aracılığıyla bir talep gönderdiğini duyurdu.

Dünya - 2 yıl önce

İranlı medya kuruluşları, İran Cumhurbaşkanlığı Ofisi Siyasi İşler Başkanı Cemşidi'nin yaptığı açıklamaya dayanarak Bahreynli yetkililerin iki ülke arasında yıllarca süren gerilimin ardından İran'la ilişkileri yeniden kurmaya açık olduklarını belirtti.
Geçtiğimiz ay Moskova'ya bir ziyaret gerçekleştiren Bahreyn Kralı Hamad bin İsa El Halife, ülkesinin İran ile ilişkilerini geliştirmek istediğini söyledi. Resmi Bahreyn Haber Ajansı'nın aktardığına göre Hamad, iki ülke arasındaki ilişkilerin yeniden başlamasını ertelemek için hiçbir neden olmadığını belirtti.
İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Nasır Kenani Bahreyn Kralı'nın açıklamalarını memnuniyetle karşılayarak "Bu açıklamalar bizim de ilgimizi çekecektir" dedi.
Kenani ayrıca Bahreyn'e, İran'ın merhum Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve İran eski Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın bir helikopter kazasında hayatını kaybetmesi ve Dışişleri Bakanı Abdüllatif bin Raşid ez-Zeyani'nin Tahran'daki taziye törenine katılması dolayısıyla gönderdiği taziye mesajları için teşekkür etti.
Ocak 2016'da Bahreyn, Tahran'ın içişlerine karıştığı suçlamalarının ardından İran'la diplomatik ilişkilerini kesmişti.
Bahreyn'den hemen sonra ilişiklerini kesen Suudi Arabistan, yedi yıllık bir ayrılığın ardından 10 Mart 2023'te Çin'in arabuluculuğuyla İran ile ilişkilerini yeniden başlatmıştı. 
Haftanın Öne Çıkanları

Psikolog Sayar: Bir insan sosyal medyada tüm anını yaymamalıdır

2024-06-07 13:30 - Bilim ve Teknoloji

ANKA III, HÜRJET ile kol uçuşu yaptı

2024-06-06 07:37 - Bilim ve Teknoloji

Türksat 6A fırlatma işlemleri için 4 Haziran'da ABD'ye gidecek

2024-06-02 13:25 - Bilim ve Teknoloji

Sosyal Medya Uzmanı Kılınç: "Sosyal Medya'da mahremimizi paylaşmaktan kaçınmalıyız"

2024-06-06 13:27 - Bilim ve Teknoloji

Güneş Sistemi'nde Nadir Gökyüzü Olayı: Altı Gezegen Aynı Hizada

2024-06-02 11:46 - Bilim ve Teknoloji

Türkiye'de Akıllı Şehir Uygulaması Resmen Başladı

2024-06-03 13:57 - Bilim ve Teknoloji

Şırnak'ta "Havacılık ve Uzay Teknolojileri Proje Şenliği" düzenlendi

2024-06-02 11:14 - Bilim ve Teknoloji

Mersin'de numarası kazınmış 27 tabanca ele geçirildi

2024-06-05 10:01 - Güncel

Akdeniz Üniversitesi sözleşmeli personel alacak

2024-06-06 08:16 - Güncel

Yozgat'ta zincirleme kaza: 1 ölü, 7 yaralı

2024-06-07 00:50 - Güncel

İlgili Haberler

Bakım evinde grip alarmı: 5 kişi hayatını kaybetti

10:56 - Dünya

Hürmüz'de füze gerilimi: 8 ABD Deniz Piyadesi yaralandı

10:23 - Dünya

Yolcu otobüsü devrildi: 11 kişi hayatını kaybetti

17:33 - Dünya

Bir anlık sollama faciaya dönüştü: 13 kişi öldü

14:58 - Dünya

Düğün gecesi faciaya dönüştü: 22 kişi öldü

12:59 - Dünya

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da kahve keyfine 104 yıllık helva dokunuşu

12:46 - Diyarbakır

Diyarbakır’da otel penceresinden düşen kişi tenteye çarparak yaralandı

11:39 - Diyarbakır

Diyarbakır’da benzinde kritik tarih: 12,48 TL zam riski

11:30 - Diyarbakır

Dicle’de doğa ve çevre için anlamlı buluşma

10:57 - Diyarbakır

Sur sokaklarında huzur görüntüsü

10:45 - Diyarbakır