?>

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’dan Trump’a: "Gazze’de yaptığını İran’a yapmak istiyor"

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ABD Başkanı Donald Trump’ın İran’a yönelik tehditlerine tepki göstererek "Bize füze ve silah bulundurmamamızı askeri gücümüzü artırmamamızı söylüyorlar. Asıl hedefleri Gazze’de yaptıkları gibi İran’da da benzer bir senaryo uygula

Dünya - 1 yıl önce

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan eyalet gezileri kapsamında gittiği Buşehr eyaletinde ABD’nin İran’a yönelik tehditlerine cevap verdi. Savaş arayışında olmadıklarını belirten Pezeşkiyan, "Biz hiçbir ülke veya kişiyle savaş halinde değiliz. Tüm komşularımızla kardeşçe ilişkilerimiz var ve bu ilişkileri daha da güçlendireceğiz. Bölgedeki tüm ülkeler bizim kardeşimiz ve dostumuzdur" ifadelerini kullandı."Tehditler karşısında geri adım atmayacağız"
ABD Başkanı Donald Trump’ın İran’a yönelik tehditlerine tepki gösteren Pezeşkiyan, "Bize, füze ve silah bulundurmamamızı, askeri gücümüzü artırmamamızı söylüyorlar. Asıl hedefleri, Gazze’de yaptıkları gibi İran’da da benzer bir senaryo uygulamak. Ancak, İran milleti asla bu baskılara boyun eğmeyecek ve direnişini sürdürecektir. Tehditler karşısında geri adım atmayacağız ve teslim olmayacağız" ifadelerini kullandı."Terörizmin asıl sorumluları, nasıl oluyor da başkalarını suçlayabiliyorlar?"
Pezeşkiyan, "ABD Başkanı Trump, imzaladığı başkanlık kararnamesinde İran’ı terörizme destek vermekle suçladı. Oysa devrimden bu yana 18 bin kişi, devlet yetkilileri, bilim insanları ve sıradan vatandaşlar, terör saldırılarında hayatını kaybetti. Peki, bu terör saldırılarını kim gerçekleştirdi? Biz mi terör eylemleri yaptık yoksa onlar mı? Bölgede terörizmin asıl sorumluları, nasıl oluyor da başkalarını suçlayabiliyorlar?" dedi."Kimse İran’ı yolundan döndüremez"
ABD’nin İran’a yönelik uyguladığı baskı politikasının müzakerelere engel olduğunu belirten Pezeşkiyan, "Bugün müzakereden söz edenler, geçmişte İran halkına en ağır yaptırımları uygulayan, tüm iş birliği yollarını kapatan ve ülkemizi baskı altına almak için her türlü aracı kullananlardır. Eğer gerçekten müzakere istiyorlarsa, neden düşmanca politikalarını sona erdirmiyorlar? Bu tür aldatmacalar artık etkisini yitirdi ve kimse İran’ı yolundan döndüremez" ifadelerini kullandı.

Aynur Sena Çabuk

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır'da Haftalık Hava Durumu Değişkenlik Gösteriyor

2025-02-09 15:39 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın 1960’taki Hali Ortaya Çıktı!

2025-02-11 10:36 - Diyarbakır

Kapan ailesinin mutlu günü

2025-02-11 11:23 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Nüfusu 2024 Yılında Artışa geçti

2025-02-06 13:20 - Diyarbakır

Diyarbakır'ın o ilçesinde 1 gün eğitime ara verildi

2025-02-12 10:51 - Diyarbakır

EĞil'de TOKİ'nin 2. Etap Konut Projesi Hayata Geçiyor

2025-02-11 10:56 - Diyarbakır

O ilimizde toplu taşımaya dev zam

2025-02-10 15:51 - Bölge

Kanser tedavisinde en etkili yöntem: Bilimsel ve kanıta dayalı tedavi yöntemleri

2025-02-06 13:03 - Sağlık

Acarkent köyünün bataklık ve fay hattı üzerine kurulduğu iddiası

2025-02-08 09:28 - Güncel

Bismil Alibey Ortaokulu Öğrencilerinden Kaymakam Hasar’a Ziyaret

2025-02-06 12:15 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Bağdat'ta havalimanına İHA saldırısı

22:47 - Dünya

İsrail'de en uzun gece! İran bu sefer çok ağır hasar verdi

22:46 - Dünya

Netanyahu'dan beklenmedik geri adım: Deviremeyiz

22:42 - Dünya

ABD uçakğı düştü 6 askeri öldü

20:55 - Dünya

Tel Aviv’de Geceyi Aydınlatan Patlamalar

01:15 - Dünya

Günün Manşetleri

Diyarbakır il sağlık müdürlüğü’nden 14 mart tıp bayramı’na özel marş ve klip

15:19 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Trafikte Tehlikeli Görüntü

13:53 - Diyarbakır

Diyarbakır’da doğal taşlara ilgi artıyor: turistlerin gözdesi bazalt taşı

12:52 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Bayram Tatlısına Yoğun Talep

12:34 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Yolun Karşısına Geçen Vatandaş Hayatını Kaybetti

12:27 - Diyarbakır