?>

İran'ın olası misillemesinden endişe eden ülkelerden önlemler

İran'ın siyonist işgal rejimine yönelik olası misillemesi öncesi ABD, Kudüs'teki çalışanlarına seyahat uyarısı yayımladı. Fransa, İngiltere ve Almanya da vatandaşlarından bölgeye seyahat etmemelerini istedi.

Dünya - 2 yıl önce

ABD'nin Kudüs Büyükelçiliği, çalışanlarının ve ailelerinin işgal altındaki topraklarda bulunan 3 büyük şehrin dışına çıkmasını yasakladı.
Büyükelçilikten yapılan yazılı açıklamada, "Son derece dikkatli olunması bakımından, ABD hükümeti (büyükelçilik) çalışanlarının ve aile üyelerinin, bir sonraki duyuruya kadar Tel Aviv, Kudüs ve Beerşeba şehirlerinin dışına seyahat etmeleri yasaktır." ifadesine yer verildi.
Avusturya Dışişleri Bakanlığı, İran’ın siyonist rejimi vurma ihtimali nedeniyle yaşanabilecek gerginlikten ötürü işgal altındaki topraklarda yaşayan vatandaşlarına en yakın dış temsilcilikle irtibat kurmaları ve ülkeden ayrılmaları uyarısında bulundu.
Hollanda hükümeti de tırmanan gerilim nedeniyle vatandaşlarına, "israile acil olan seyahatleri erteleyin" tavsiyesinde bulundu.
Almanya Dışişleri Bakanlığı, Alman vatandaşlarını İran’ı terk etmeleri konusunda uyararak, Tahran ile siyonist rejim arasındaki mevcut gerilimin ani bir şekilde tırmanması riskinin bulunduğunu belirtti.
İngiltere Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, vatandaşlarına Lübnan ve Suriye sınırına, Gazze şeridi çevresindeki bölgelere ve Filistin'e ait işgal altındaki Batı Şeria ve Gazze'ye seyahat etmeme önerisi yer aldı.
Katar, Bahreyn, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri de vatandaşlarından Filistin'e ait işgal altındaki topraklar ile Batı Şeria'yı derhal terk etmelerini istedi.
Hindistan da vatandaşlarına İran ve işgal altındaki topraklara seyahat etmemelerini tavsiye etti.
Siyonist rejimin, İran'ın Şam Büyükelçiliği yerleşkesindeki konsolosluk binasına 1 Nisan'da hava saldırısı düzenlemesinin ardından İran'dan misilleme saldırısı bekliyor. 
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır'da Lunapark Ramazan Bayramına hazır

2024-04-08 14:35 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Bayram Coşkusu: Lunapark Dolup Taştı

2024-04-11 19:30 - Diyarbakır

DBB'nin resmi sitesi bakıma alındı

2024-04-09 13:32 - Bilim ve Teknoloji

Diyarbakır-Eğil Yolunda Trafik Kazası: 3 Ölü, 5 Yaralı

2024-04-09 22:40 - Diyarbakır

Sur'da 71 Kilogram Esrar Ele Geçirildi

2024-04-09 22:45 - Diyarbakır

Sakarya’da inanılmaz aile faciası

2024-04-10 01:05 - Asayiş

Sevgilisini rahatsız eden kişiye kurşun yağdırdı

2024-04-12 10:03 - Asayiş

Bayram tatili yolunda kaza: 3 yaralı

2024-04-06 13:26 - Asayiş

3 il için sarı kodlu uyarısı

2024-04-08 09:39 - Güncel

Konya'da iki otomobil çarpıştı: 4 ölü

2024-04-06 13:00 - Güncel

İlgili Haberler

KFOR, Kosova’daki İbre Nehri üzerindeki ana köprüde varlığını azaltıyor

10:09 - Dünya

Yunanistan Alevlerle Mücadele Ediyor

16:43 - Dünya

Venezuela'da Depremin Bilançosu Ağırlaşıyor

10:47 - Dünya

Trump NATO Zirvesi İçin Ankara’da

14:25 - Dünya

Ali Hamaney İçin 6 Günlük Cenaze Töreni

09:57 - Dünya

Günün Manşetleri

Muhabire yol vermediler, tarlaya sürüklediler

15:29 - Diyarbakır

Dicle Üniversitesi’nde Özel Yetenek Sınavı Heyecanı Başlıyor

14:41 - Diyarbakır

Diyarbakır’da sıcaktan bunalanlar gölgeye sığınıyor

14:23 - Diyarbakır

Diyarbakır’da STK'lar: Aile bizim kırmızı çizgimiz

13:43 - Diyarbakır

Çermik’te üç mahalleye yeni okul

13:42 - Diyarbakır