?>

İşgalci ABD, siyonist katilleri korumak için Ortadoğu'da askeri gücünü artırıyor

Lübnan'ın karadan işgal edilmesini destekleyen ABD, siyonist işgalci katilleri korumak amacıyla Orta Doğu'ya askeri sevkiyat yapıyor.

Dünya - 2 yıl önce

İşgal rejiminin Güney Lübnan’a yönelik hava saldırılarını yoğunlaştırması ve Beyrut’un güney banliyösüne yönelik kara işgalini başlatacağını açıklamasıyla birlikte ABD, Ortadoğu'ya ek asker göndereceğini duyurdu.
ABD Başkanı Joe Biden’ın, siyonist katillerinin Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ı şehid etmesinin ardından artan endişeler nedeniyle ABD Savunma Bakanlığı'na (Pentagon) Orta Doğu’daki ABD kuvvetlerinin durumunu yeniden gözden geçirme talimatı vermesinden birkaç gün sonra bu açıklama yapıldı.
Pentagon yetkilileri, ek kuvvetlerin, bölgede halihazırda konuşlandırılmış olan 40 bin ABD askerinin güvenliğini artıracağını ve "israili savunmaya yardımcı olacağını" belirtti.
Pentagon sözcü yardımcısı Sabrina Singh, ek kuvvetlerin esas olarak savaş uçağı filolarından oluşacağını ve bölgedeki bazı birimlerin planlanandan daha uzun süre kalacağını söyledi.
Singh, ABD'nin bölgedeki vatandaşlarını korumak ve gerekirse işgalci katilleri savunmak için daha fazla kuvvet bulundurduğunu, ancak ABD vatandaşlarını tahliye etmediğini ve Beyrut'taki büyükelçiliğin normal çalışma saatlerinde faaliyet gösterdiğini vurguladı.
ABD medyasında yer alan haberlere göre ise, gönderilecek kuvvetler arasında F-15, F-16 ve F-22 savaş uçaklarının yanı sıra A-10 savaş uçakları da yer alacak.
Halihazırda 40 bin ABD askeri, Irak, Suriye ve diğer ülkelerdeki askeri üslerde konuşlandırılmış durumda. Ayrıca, USS Abraham Lincoln uçak gemisi, bölgedeki görev süresi uzatılarak Umman Körfezi’nde bulunuyor ve USS Harry S. Truman uçak gemisi, Virginia eyaletindeki Norfolk Deniz Üssü’nden bir hafta önce Akdeniz’e doğru yola çıktı. 
Haftanın Öne Çıkanları

Dijital bağımlılık inceleme altında!

2024-09-26 10:19 - Bilim ve Teknoloji

14 yıllık çalışma sonuç verdi, Türk bilim adamları bir ilki başardı

2024-09-24 15:24 - Bilim ve Teknoloji

Siyonist rejim destekçisi WhatsApp'tan İLKHA'ya sansür

2024-09-25 10:05 - Bilim ve Teknoloji

Doktorların Umudunu Kestiği Genç "Mucize" olarak adlandırıldı

2024-10-01 14:18 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Yoldan Geçen Herkese İkram Ediliyor

2024-09-28 12:40 - Diyarbakır

Bismil'de Öztürk Ailesinin acı günü: Havin Öztürk vefat etmiştir

2024-09-25 15:11 - Diyarbakır

İşgalci katiller Lübnan'da bir eve düzenlediği saldırıda aynı aileden 9 kişi şehid oldu

2024-09-27 10:02 - Dünya

Bismil'de yarı olimpik yüzme havuzu’nda ücretsiz eğitim!

2024-09-25 13:34 - Diyarbakır

Diyarbakır Çınar Alancık köyünden Mahsum Çetiner vefat etmiştir

2024-09-29 18:55 - Diyarbakır

Çınar Meydan (Şorşub) Köyünden Naif Işık vefat etmiştir

2024-09-29 18:15 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Kimyasal Tank Patlamasında Can Kaybı 11’e Yükseldi

21:34 - Dünya

İsrail Savunma Bakanı Katz: İsrail ordusu, Beaufort Sırtı’nı ele geçirdi

10:29 - Dünya

Sosyal Medyada “Donald Trump Saçlı Manda

13:00 - Dünya

Gazze’de Sivillerin Bulunduğu Binaya Hava Saldırısı

12:54 - Dünya

Afganistan’da Bayram Sevinci: Yetim Çocuklara Maaş ve Giyim Yardımı

12:51 - Dünya

Günün Manşetleri

Herkesin Bıraktığını O Topladı

22:23 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Havalandırma Boşluğunda Mahsur Kalan Yavru Kedi Kurtarıldı

21:30 - Diyarbakır

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı İçin Mehmet Kahraman İsmi Gündemde

20:59 - Siyaset

Diyarbakır'ın en sıcak ilçesi yakıyor

16:54 - Diyarbakır

Sur Kaymakamı Akbulut Sahaya İnip Futbol Oynadı

16:26 - Diyarbakır