?>

İşgalci rejim Gazze'yi nükleer bombanın dörtte birine eşdeğer bombalarla vurdu

Avrupa-Akdeniz Gözlemevi, Gazze Şeridi'ne atılan ve 2 bini aşkın kişinin şehit olduğu saldırılarda kullanılan bombaların, bir nükleer bombanın dörtte birine eşdeğer olduğunu belirtti.

Dünya - 3 yıl önce

Avrupa-Akdeniz Gözlemevi'nden yapılan açıklamada işgalci rejimin cumartesi gününden bu yana Gazze Şeridi'ne 6 binden fazla bomba attığını ve her saat en az 14 Filistinlinin katledildiğini belirtti.
Açıklamada, katliamda şu ana kadar kullanılan bombaların nükleer bombanın dörtte birine eşdeğer olduğu kaydedildi. ABD'nin Hiroşima'ya attığı nükleer bombada 140 bin kişi hayatını kaybetmişti.
İşgalin, Gazze Şeridi'ne yönelik kanlı hava ve topçu saldırılarının, bölgeyi son derece karmaşık insani koşullar altında ve yaşam için hiçbir temel hizmetin bulunmadığı ölüm ve yıkımın yayıldığı bir ateş çukuruna dönüştürdüğü ifade edilen açıklamada, barınma,gıda, elektrik, su, iletişim ve internet hizmetlerinde yaşanan soruna dikkat çekildi.
Avrupa-Akdeniz Gözlemevi'nin araştırmalarına göre, 721'i çocuk ve 390'ı kadın olmak üzere en az 2 bin 370 Filistinlinin katledildiği, yarıdan fazlası çocuk ve kadın olmak üzere 9 bin 250 kişinin de yaralandığı bildirildi.
Açıklamanın devamında işgal saldırılarında 2 bin 650 konutun yıkıldığı, yaklaşık 70 bin konutun ciddi ve kısmen hasar gördüğü, 65 hükümet merkezinin ise yıkıldığı aktarıldı.
Gözlemevine göre ayrıca işgal saldırılarında en az 71 okul, 145 sanayi tesisi, 61 medya merkezi, 18 cami yıkıldı.
820 binden fazla kişinin okullara, Birleşmiş Milletler barınma tesislerine, devlet okullarına, akrabalarına ve komşularına giderek yerinden olduğuna dikkat çekilen açıklamada 450 binden fazla kişinin de işgal saldırılarında evleri yıkıldıktan veya hasar gördükten sonra yerinden edildiği vurgulandı.
İşgalci rejimin, insanları göç etmeye zorladıktan sonra sivil konvoyları da vurduğuna işaret edilen açıklamada bunun bir savaş suçu olduğu belirtildi.
Avrupa-Akdeniz Gözlemevi, Gazze'de elektrik, su ve temel ihtiyaçların teminini garanti altına almak ve mevcut çatışmanın ana nedeni olan 2006'dan bu yana Gazze Şeridi'ne uygulanan yasadışı işgal ablukasının kaldırılması için acil uluslararası eylem çağrısında bulundu. (İLKHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır’da 97 kilo toz esrar ele geçirildi

2023-10-11 11:02 - Diyarbakır

Gazze'ye yönelik saldırılar bugün TBMM'de görüşülecek

2023-10-12 09:31 - -

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye-Afrika İş ve Ekonomi Forumu’nda konuştu

2023-10-13 20:19 - Dünya

ASİM'den Filistin, Gazze resim sergisi

2023-10-14 15:55 - -

Tıp Fakültesi hastanesinde bomba alarmı: Acil servis boşaltıldı

2023-10-11 12:33 - Güncel

Şanlıurfa'da TIR kazası: 1 yaralı

2023-10-09 11:56 - Güncel

Şırnak’ta, Filistin’e destek için basın açıklaması düzenlendi

2023-10-14 18:52 - -

Dünya Alimler Birliğinden "Kardeşlerinizi katillere bırakmayın" çağrısı

2023-10-12 10:38 - Dünya

Diyarbakır’da 303 kilo skunk ele geçirildi - VİDEOLU

2023-10-13 10:34 - Güncel

CENTCOM: ABD savaş uçakları Orta Doğu'ya ulaştı

2023-10-14 13:50 - -

İlgili Haberler

Girne’de acı bilanço: Can kaybı 17’ye çıktı

13:08 - Dünya

Bakım evinde grip alarmı: 5 kişi hayatını kaybetti

10:56 - Dünya

Hürmüz'de füze gerilimi: 8 ABD Deniz Piyadesi yaralandı

10:23 - Dünya

Yolcu otobüsü devrildi: 11 kişi hayatını kaybetti

17:33 - Dünya

Bir anlık sollama faciaya dönüştü: 13 kişi öldü

14:58 - Dünya

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da evlerde yeni tercih

12:13 - Diyarbakır

Diyarbakır’da kesilmesi gereken ayak parmağı kurtarıldı

11:47 - Diyarbakır

Diyarbakır’daki Hantepe Eğitim Şehitleri İlkokulu Türkiye 2’ncisi oldu

11:33 - Diyarbakır

Diyarbakır’da kış hazırlığı başladı: Patlıcanlar közde

10:08 - Diyarbakır

Diyarbakır-Silvan yolunda iki araç çarpıştı: 3 yaralı

15:33 - Diyarbakır