?>

Kabil'de açılan Uluslararası İmam Ebu Hanife Fuarı sona erdi

Afganistan İslam Emirliği'nin başkenti Kabil'de geçtiğimiz hafta açılan ve çok sayıda ülkenin ürünlerinin tanıtıldığı Uluslararası İmam Ebu Hanife Fuarı, yapılan ticari anlaşmaların ardından sona erdi.

Dünya - 2 yıl önce

Yaklaşık 700 firmanın ürünlerinin sergilendiği İmam Ebu Hanife Fuarı'nda, işletme sahiplerinin 50 milyon Afgani değerinde satış gerçekleştirdiği ve 45 milyon dolarlık ticari anlaşmanın imzalandığı belirtildi.
Afganistan İslam Emirliği Ticaret ve Yatırım Odası (ACCI) Başkan Yardımcısı Hayreddin Mayel, "Yaklaşık 50 milyon Afgani değerinde ticaret yapıldı. Fuarda gerek Afgan gerekse yabancı iş adamları arasında 45 milyon dolar değerinde yaklaşık 500 mutabakat zaptı imzalandı." dedi.
Bir diğer ACCI Başkan Yardımcısı Muhammed Yunus Muhmand'ın ise, insanlara mümkün olan en iyi iş fırsatlarını sunabilmeleri için vergi sisteminde köklü değişiklikler yapılmasını istediklerini söyledi.
Fuara büyük önem veren Afganistan İslam Emirliği yönetimi, ulusal ve uluslararası iş adamlarını, Afganistan'da oluşturulan tesisleri kullanarak yatırım yapmaya davet ederken iş adamlarına tam destek vererek kolaylıklar sunacağını bildirdi.
Ticaret ve Sanayi Bakanlığı ise, yerli ürünleri hem yurtiçinde hem de yurtdışında canlandırmak için daha fazla ticaret fuarı düzenlemeye çalışacaklarını duyurdu.
Ticaret ve Sanayi Bakanı Nureddin Azizi, yakın gelecekte benzer bir fuarın Kazakistan'da düzenleneceğini söyledi.
Azizi, "Önümüzdeki hafta Kazakistan'da düzenleyeceğimiz fuarın en az bu fuar kadar başarılı olmasını diliyoruz ve o fuarda girişimcilerimize 70 stant ücretsiz olarak tahsis edilecek." dedi.
Ulusal ve Uluslararası İmam Ebu Hanife Fuarı, başkent Kabil'de yedi gün sürdü. Yerli ürünlerin sergilendiği 120 standın kadın girişimcilere ayrıldığı fuarda, Afganistan'ın yerli ürünlerinin yanı sıra İran, Türkiye, Türkmenistan, Pakistan ve diğer ülkelerden katılan yabancı firmaların ürünleri sergilendi. (İLKHA)
Haftanın Öne Çıkanları

El Salvador açıklarında 6,5 büyüklüğünde deprem

2023-07-19 10:52 - Dünya

Adalet Bakanı Tunç'tan AP'nin Türkiye raporuna tepki

2023-07-19 13:01 - Siyaset

Abbas ve Netanyahu Türkiye’ye gelecek

2023-07-21 06:39 - Siyaset

Kabil'de açılan Uluslararası İmam Ebu Hanife Fuarı sona erdi

2023-07-23 23:36 - Dünya

Merkez Bankası faiz artışına gitti

2023-07-20 14:05 - Ekonomi

Dicle nehri kenarında silahlı kavga; 1'i ağır 3 kişi yaralı

2023-07-22 23:48 - Güncel

Kolombiya’da muhalif siyasetçileri taşıyan uçak düştü: 6 ölü

2023-07-20 11:42 - Dünya

KPSS maratonu yarın başlıyor

2023-07-22 15:55 - Eğitim

Trafik kazasında yüzde 92 bedensel engelli kaldı: Sürücüye 4 bin 500 lira ceza çıktı

2023-07-17 13:40 - Güncel

Mardin’de ekmeğe yüzde 25 zam yapıldı

2023-07-20 17:59 - Ekonomi

İlgili Haberler

Alaska'da şiddetli deprem! 1 saatte 4 kez sallandı

14:53 - Dünya

Gazze'nin en eski camisi Büyük Ömer Camii'nde restorasyon çalışmaları başladı

19:18 - Dünya

UAEA: "Çernobil Nükleer Santralinin koruyucu kalkanı, güvenlik işlevini kaybetti"

19:02 - Dünya

Çiftçi Grevi Sınırı Kilitledi: İpsala ve Kipi Kapılarında TIR Geçişleri Durduruldu

11:08 - Dünya

Cessna 550 Tipi Uçak Askeri Yerleşkeye Düştü

15:59 - Dünya

Günün Manşetleri

Diyarbakır’ın Meşhur Halka ve Burma Tatlısı Turist Akını Görüyor

15:27 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Sağlık Hizmeti Vatandaşın Ayağına Gitti

15:12 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Zirvenin Merkezinde Kadınlar Vardı

14:17 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Yoğun Sis Ulaşımı Durma Noktasına Getirdi

14:12 - Diyarbakır

Teknik Direktör Aysabar: Önceliğimiz İyi İnsan Yetiştirmek

13:37 - Diyarbakır