?>

Kadına yönelik şiddete karşı mücadele açıklaması

AK Parti Adıyaman İl Başkanlığında, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle basın açıklaması yapıldı.

Siyaset - 3 yıl önce

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Saliha Diler’in yaptığı basın açıklamasına İl Başkanı Emrah Erkan Bulucu, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Merkez İlçe Başkanı Ziya Başaran, Gençlik Kolları Başkanı Mevlüt Kuştepe ve kadınlar katıldı.
Saliha Diler açıklamasında, “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde, bu konudaki kararlılığımızı vurgulamak için buradayız. Kadın ve çocuk mezarlığına dönen Gazze’deki acıların gölgesinde bu açıklamamızı yapıyoruz. Ateşkesin kalıcı olmasını diliyoruz. Dün Bosna’da bugün Gazze’de olduğu gibi çatışma bölgelerinde kadınlara uygulanan insanlık dışı fiziksel ve cinsel saldırılar ve toplu şiddetin, aynı zamanda savaş suçu olduğunu ifade ederek sözlerime başlamak istiyorum.
Maalesef şiddetin en ağırı Gazze’de yaşanıyor. Bütün dünyanın gözleri önünde her saat 6 çocuk, 4 kadın öldürüldü. Burada ölen sadece masum kadın ve çocuklar değil vicdanlarımızdır.
AK Parti olarak kadına yönelik şiddetle mücadelede 21 yıldır kararlı bir duruş sergiliyoruz. Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da sık sık vurguladığı gibi ‘kadına şiddetin, insanlığa ihanet olduğu’ düşüncesiyle birçok adım attık. Kadının eğitim hakkı başta olmak üzere, fırsat eşitliği, iş gücü piyasasına ve karar alma mekanizmalarına katılımı hükümetlerimizin öncelikli politika alanlarındandır.
Şiddet sadece ülkemizin değil maalesef tüm dünyanın sorunudur, tüm dünya gibi bizim de canımızı yakan kadına yönelik şiddetle mücadele etmekte kararlıyız. Şunu apaçık söylüyoruz ki bu konuda asla toleransımız yok.
AK Parti olarak inanıyoruz ki eğitim, kadın-erkek eşitliği konusunda şiddetin önlenmesi için atılan en temel adımdır. Bu düşünceyle kadına yönelik şiddetle mücadelede toplumsal dayanışmanın gücü önemlidir. Bugüne kadar olduğu gibi sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler ve uluslararası kuruluşlarla iş birliği yaparak kapsamlı çözümler üretmeye devam edeceğiz.
Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü vesilesiyle şiddetin sadece ev, sokak ve işyerleri ile sınırlı olmadığını vurgulamak istiyoruz. Çatışmalarda zorla silahlandırma, çatışmaya zorlama, tecavüz ve intihar görünümlü infazlar da kadına yönelik şiddetin en ağır biçimidir. YPG-PKK gibi terör örgütlerinin uluslararası raporlara giren kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddetini, infazını bir kez daha kınıyoruz.
AK Parti Kadın Kolları olarak kadına yönelik her türlü şiddeti reddediyoruz. Tek bir kadının dahi şiddet görmesine tahammülümüz yok. Ev içinde, çatışmalarda, terör faaliyetlerinde ve her türlü zeminde şiddet uygulayana, şiddete taraf olana, şiddet üzerinden siyaset yapana, şiddeti araçsallaştıran, olumlayan zihniyete karşı kadın erkek omuz omuza mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.
Haftanın Öne Çıkanları

2035'e kadar 2 araçtan biri elektrikli olacak

2023-11-22 14:08 - Bilim ve Teknoloji

Çoban'ın üzerine yıldırım düştü

2023-11-19 14:29 - Asayiş

Diyarbakır'daki Kıraathanelerde Dengbejlerin yerini oyunlar aldı

2023-11-19 14:03 - Diyarbakır

Dolar-Euro bugün ne kadar?

2023-11-21 08:58 - Ekonomi

Şanlıurfa eski İl Sağlık Müdürü Günak'tan İsrail'e tepki

2023-11-23 12:14 - Bölge

Kar nedeniyle 25 köy yolu ulaşıma kapandı

2023-11-23 12:41 - Bölge

Otomobil tıra çarptı: 1 kişi öldü, 3 yaralandı

2023-11-19 11:03 - Asayiş

Kış mevsiminde çıkacak göz sorunlarına dikkat!

2023-11-25 09:39 - Sağlık

Diyarbakırlı öğrenciler Nev Bahçe'de bir araya geldi

2023-11-19 14:46 - Diyarbakır

Kentte temizlik ve bakım çalışmalarına sürüyor

2023-11-19 10:51 - Bölge

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kosova Başbakanı Kurti ile görüştü

23:33 - Siyaset

Emine Erdoğan, Brezilya Devlet Başkanı’nın eşi Silva ile görüştü

23:46 - Siyaset

Ali İhsan Yavuz’dan Ağrı’da seçim ve anayasa mesajı

23:53 - Siyaset

Bakan Yumaklı, Erzincan’da gençlerle buluştu

01:15 - Siyaset

Soylu: 1960 Darbesi Batı’nın Katliamıdır

14:40 - Siyaset

Günün Manşetleri

Lice Fis ovasında feci kaza: 6 kişi yaralandı

20:18 - Diyarbakır

Diyarbakır Sur’da trafik çıkmazı

17:56 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Anzele’de sessiz günler

17:26 - Diyarbakır

Diyarbakır’da durak çilesi: Güneş altında bekliyorlar

17:07 - Diyarbakır

Diyarbakır’da trafikte tehlikeli yolculuk

16:50 - Diyarbakır