?>

Kardeş Adliye projesi ile deprem bölgesinde bulunan 85 adliyeye destek

6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Adalet Bakanlığı’nca başlatılan Kardeş Adliye’ projesi ile deprem bölgesinde bulunan 85 adliyeye destek verilirken, bu çerçevede Elbistan Adliyesi, Eskişehir Adliyesi’ne kardeş olarak belirlendi.

Güncel - 2 yıl önce

Depremin hemen ardından Eskişehir Adliyesi’nce başlatılan yardım kampanyaları ile birçok deprem bölgesine yardım ulaştırıldı. Eskişehir’den gönüllü olarak Elbistan Adliyesi’ne giden 11 yargı çalışanı adli hizmetlerin yürütülmesine destek oldu. Eskişehir Adliyesi’nde görevli yargı mensubu ve çalışanlarının maaşlarından bağışlanan 450 bin lira ile Elbistan’da görevli adalet çalışanlarının ve yakınlarının ihtiyaçları tespit edilerek bölgeye teslim edilmek üzere hazırlandı. Temin edilen yardımlar depremin yıldönümünde Elbistan’a ulaştırılarak sahiplerine teslim edildi.
Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürü Turan Kuloğlu, Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Soner Çiftçioğlu ve Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Elbistan’da görevli yargı çalışanları ile yakınlarını ziyaret ederek depremde hayatını kaybeden yargı çalışanları ve tüm vatandaşlar için dua ettiler. Depremin ardından bölgeye 54 adet konteynır bağışlayarak birçok ailenin barınma ihtiyacını karşılayan Eskişehirli hayırsever bir iş adamı tarafından oluşturulan konteynır kentteki vatandaşlar da ziyaret edildi.

Kardeş adliye projesi ile yaralar sarıldı

Duanın ardından söz alan Personel Genel Müdürü Turan Kuloğlu, adliyede görev yapan yargı mensubu ve çalışanlarına 6 Şubat depremlerinin ardından gösterdikleri gayretleri dolayısıyla teşekkür ederek, "Adalet Bakanlığı olarak asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinin ardından başlattığımız ’Kardeş Adliye’ projesi çerçevesinde 85 adliyemize destek olduk. Proje ile Elbistan Adliyesi ile Eskişehir Adliyesi arasında kurulan kardeşlik bağının günden güne güçlenmesi, yaraların birlikte sarılması ’Kardeş Adliye’ projesinin ne kadar önemli bir çalışma olduğunu gözler önüne seriyor. Allah yaşanan acıları bir daha milletimize yaşatmasın" diye konuştu.
Depremin ardından bu zamana kadar Eskişehir’deki adalet teşkilatı mensuplarının milli mücadele ruhuyla deprem bölgesine uzandığını belirten Başsavcı Ali Yeldan, "Biz buraya sadece yardımları iletmeye değil hepinizin yanında olduğumuzu göstermeye geldik. Depremin üzerinden 1 yıl değil 10 yıl da geçse kurduğumuz kardeşlik bağı baki kalacaktır" dedi.
Elbistan Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Sarı ve Adalet Komisyonu Başkanı Rıdvan Oğuz da Adalet Bakanlığı’na ve Eskişehir Adliyesi’ne Elbistan’a gösterdikleri ilgi ve desteklerden dolayı teşekkür ettiler.
Haftanın Öne Çıkanları

Lepranın erken teşhisinde büyük önem arz ediyor!

2024-01-28 12:25 - Sağlık

ANKA GÜCÜ SK şampiyonluk yolunda ilerliyor

2024-01-30 14:57 - Spor

Uludağ’da teleferik ve telesiyej izdihamı, metrelerce kuyruk oluştu

2024-01-28 09:16 - Ekonomi

Benzine bir okkalı zam daha!

2024-01-31 10:30 - Ekonomi

MTV ilk taksit ödemelerinde son gün bugün: Online MTV ödemesi nasıl yapılır?   

2024-01-31 12:03 - Ekonomi

Kur'an Nesli Platformu'ndan "Dünya Kudüs Haftası" açıklaması

2024-02-02 11:52 - Güncel

Diyarbakır'da Yaşanan Sıfır Araç Trajedisi!

2024-01-29 16:06 - Ekonomi

ABD: İran'la savaş peşinde değiliz ama karşılık vereceğiz

2024-01-30 07:55 - Dünya

ABD'den Suriye ve Irak'ta hava saldırıları

2024-02-03 06:19 - Dünya

Benzin ve motorine okkalı zam yolda!

2024-01-30 10:46 - Ekonomi

İlgili Haberler

Hatay’ı Deprem Sarstı

12:30 - Güncel

Reklam Kurulu’ndan Yasa Dışı Bahis Reklamlarına Dijital Darbe

11:20 - Güncel

Kahramanmaraş’ta yenilenen bulvar trafiğe açıldı

10:56 - Güncel

Karabük-Bartın kara yolu beyaza büründü

11:05 - Güncel

Gebze Duraklı Mahallesi’nde 403 hak sahibi tapusuna kavuştu

10:33 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır'ın Tarihi Haburman Köprüsü, Kış Aylarında Kartpostallık Görüntüler Sunuyor

15:53 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Tekel Bayisine Patlayıcı Atan 2 Çocuk Yakalandı

13:56 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kağıt Toplayıcısından İnsanlık Dersi: Hamit Aslan’ın Hayvanlara Olan Fedakarlığı

13:34 - Diyarbakır

Diyarbakır Final Lisesi Öğrencileri Uluslararası Matematik Olimpiyatında Türkiye’yi Temsil Edecek

13:29 - Diyarbakır

Diyarbakır-Kulp Yolunda Minibüs Şarampolde Asılı Kaldı: Faciadan Dönüldü

13:24 - Diyarbakır