?>

Kartalkaya’daki yangın faciasında otel sahibinin eşi ve kızları tutuklandı

Bolu Kartalkaya’da 78 kişinin hayatını kaybettiği otel yangınıyla ilgili gözaltına alınan otelin yönetim kurulu üyeleri tutuklu otel sahibi Halit Ergül’ün eşi ve 2 kızı tutuklandı.

Asayiş - 1 yıl önce

Kartalkaya’da 21 Ocak’ta gece saatlerinde Grand Kartal Otel’in restoran bölümünde çıkan yangında 78 kişi hayatını kaybetmişti. Yangının akabinde başlatılan soruşturma kapsamında 31 şüpheli gözaltına alınırken; aralarında otel sahibi Halit Ergül, otelin genel müdürü ve aynı zamanda otel sahibi Ergül’ün damadı Emir Aras, İl Özel İdare Genel Sekreteri Sırrı Köstereli, İtfaiye Müdürü Kenan Coşkun, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Gülener’in de bulunduğu 22 şüpheli tutuklanmıştı.

Sabah saatlerinde 10 kişi daha gözaltına alındı

Yangınla ilgili başlatılan geniş çaplı soruşturma kapsamında bilirkişi heyetinin hazırladığı raporun ardından Bolu Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla dün Bolu İl Özel İdaresi Ruhsat Müdürü Yeliz Erdoğan ve eski Ruhsat Müdürü Mehmet Özel gözaltına alınırken, bugün de tutuklu olan sahibi Halit Ergül’ün eşi ve aynı zamanda yönetim kurulu üyesi olan Emine Murtezaoğlu Ergül, kızı Elif Aras, şirket ortaklarından diğer kızı Ceyda Hacıbekiroğlu, otelin yapıldığı yıl statik hesaplamasını yapan inşaat mühendisi İsmail Haluk İnceler, yangın sonrası gözaltına alınan ve sonrasında serbest bırakılan iş güvenliği uzmanı Ece Kayacan, Muharrem Şen, Mustafa Selman Çelen ve Kübra Demir gözaltına alındı. Ergül ailesinin İstanbul’da gözaltına alınarak sabah saatlerinde Bolu’ya getirildiği öğrenildi. Jandarmadaki işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Halit Ergül’ün eşi ve kızları tutuklandı

Tutuklu olan sahibi Halit Ergül’ün eşi ve aynı zamanda yönetim kurulu üyeleri olan eşi Emine Murtezaoğlu Ergül, kızları Elif Aras ve Ceyda Hacıbekiroğlu, sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.
İş güvenliği uzmanı Ece Kayacan ve otelin yapıldığı yıl statik hesaplamasını yapan inşaat mühendisi İsmail Haluk İnceler, mimar Muharrem Şen, savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı.
Bolu İl Özel İdaresi Ruhsat Müdürü Yeliz Erdoğan, Seben İl Özel İdare Müdürü Mehmet Özel, Mustafa Selman Çelen ve iş güvenliği uzmanı Kübra Demir’in adliyedeki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.
İlgili Haberler

Kaynak: IHA

Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır’ın Ulaşım Devrimi: Raylı Sistem 2025’te Başlıyor

2025-03-26 14:00 - Diyarbakır

Sokak köpekleri kümeste katliam yaptı

2025-03-24 10:18 - Asayiş

AK Parti Diyarbakır’da ‘Vefa İftarı’ Buluşması

2025-03-24 12:21 - Diyarbakır

Dicle Üniversitesi Akademisyeni Doç. Dr. Osman Solmaz’a Uluslararası Büyük Onur!

2025-03-26 16:23 - Diyarbakır

Medland Luna Park Ramazan Bayramı’na Hazır

2025-03-23 16:06 - Diyarbakır

Bismil Devlet Hastanesi'nde İlk Kez Kapalı Böbrek Taşı Ameliyatı Yapıldı

2025-03-20 11:49 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Bazı Yollar Trafiğe Kapalı!

2025-03-20 13:39 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Çörek Baharatlar Tezgahlarda

2025-03-24 12:31 - Diyarbakır

Dr. Nazlı: Su zengini ülke değiliz

2025-03-20 13:09 - Güncel

Diyarbakır Gazi Yaşargil Hastanesi'nde İlk Kez Kapalı Yöntemle Beyin Tümörü Alındı

2025-03-25 13:04 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Gerger’de silahlı kavga: 1 ağır yaralı

10:40 - Asayiş

Seyir halindeki kamyonetin yolcu koltuğundan düşen şahıs yaralandı

10:44 - Asayiş

Siirt’te koyun yünleri içerisine gizlenmiş 37 kilo esrar ele geçirildi

10:45 - Asayiş

Mardin’de otomobil reklam panosuna çarptı: 3 yaralı

10:45 - Asayiş

Motosiklet bir anda yola atladı, sürücünün refleksi sayesinde faciadan dönüldü

10:45 - Asayiş

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Çocuklar teknoloji tüketmiyor, üretiyor

14:25 - Diyarbakır

Diyarbakır’da maç heyecanı sokağa taştı

14:16 - Diyarbakır

Diyarbakır Ergani’de otomobil traktöre çarptı: 4 yaralı

13:47 - Diyarbakır

Beşiktaş taraftarları Diyarbakır’a hayran kaldı Burası 8. harikası

13:18 - Diyarbakır

TEKNOFEST heyecanı Diyarbakır’da doruğa ulaştı

13:07 - Diyarbakır