?>

Kastamonu Üniversitesi’nde “Milli Teknoloji Atölyesi” kurulacak

Eğitim - 1 yıl önce

Kastamonu Üniversitesi tarafından hazırlanan "Kastamonu Üniversitesi Milli Teknoloji Atölyesi" başlıklı proje, TÜBİTAK’tan 30 milyon TL destek alacak.
Kastamonu Üniversitesi, Türkiye’nin Milli Teknoloji Hamlesine destek vermek ve ulusal teknolojik kalkınmaya katkı sağlamak amacıyla önemli bir projeyi hayata geçirecek. TÜBİTAK 4003-T Milli Teknoloji Atölyeleri Çağrısı kapsamında hazırlanan "Kastamonu Üniversitesi Milli Teknoloji Atölyesi" başlıklı proje, 30 milyon TL destek alarak gerçekleştirilmek üzere onaylandı.
Modern altyapısı ve zengin ekipman imkanlarıyla tasarlanan atölye, öğrencilerin teknoloji, mühendislik ve bilim alanlarında projeler geliştirebileceği bir platform sunacak. Kastamonu Üniversitesi öğrencilerinin yanı sıra bölgedeki gençlere de açık olacak olan bu merkez, yenilikçi fikirlerin hayata geçirilmesine ve teknolojik becerilerin geliştirilmesine imkan tanıyacak.
Bilim ve teknoloji yarışmalarına katılacak takımların ihtiyaç duyduğu tüm donanım ve malzemeleri bir araya getiren Milli Teknoloji Atölyeleri, öğrencilerin birlikte çalışarak yenilikçi projeler geliştirebileceği şekilde tasarlandı. Üniversiteler ve TÜBİTAK destekli bilim merkezlerinde hayata geçirilmesi planlanan bu alanlar, gençlerin girişimcilik ve inovasyon becerilerini geliştirmeyi ve bölgesel kalkınmaya katkı sunmayı hedefliyor.
Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, üniversitenin bilimsel ve teknolojik gelişmelere öncülük etme misyonuna dikkat çekti.
Milli Teknoloji Atölyesi’nin, gençlere hayallerini gerçekleştirme fırsatı sunacağını söyleyen Rektör Topal, Türkiye’nin teknoloji odaklı kalkınma hedeflerine önemli bir katkı sağlayacağını belirtti.
Rektör Topal, atölyenin yalnızca öğrencilere değil, bölgedeki gençlere de açık olacağını ifade ederek, bu merkezin Kastamonu ve çevresinde teknoloji ve yenilikçilik kültürünü geliştireceğini vurguladı.
Ayrıca, atölyenin gençlerin bilimsel düşünme becerilerini güçlendireceğine dikkat çeken Rektör Topal, takım çalışmasını teşvik edeceğini ve yenilikçi fikirlerin ortaya çıkmasını sağlayacağını dile getirdi.
Rektör Topal, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Orhan Aydın ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’a da projeye verdikleri destekler için teşekkür etti.
Atölyenin önümüzdeki aylarda açılması planlanıyor.
Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır'da yarıyıl tatili başladı

2025-01-17 16:03 - Diyarbakır

Ergani’de Feci Kaza: 1 Ölü, 3 Yaralı

2025-01-20 10:44 - Diyarbakır

Şans Aramak Artık Daha Pahallı!

2025-01-19 12:08 - Ekonomi

Maç anlatırken kalp krizi geçiren Arıkan, hastaneye kaldırıldı

2025-01-19 21:33 - Güncel

Uzmanlar Uyarıyor!

2025-01-20 14:50 - Diyarbakır

Şırnak’ta sofralara ulaşan tahin su değirmeninde işleniyor

2025-01-19 09:38 - Güncel

Hamo Ağa Spor İlçe şampiyonu oldu

2025-01-20 10:22 - Diyarbakır

Diyarbakır'da cadde ortasında silahlı saldırı:1 Ölü

2025-01-23 15:44 - Diyarbakır

Diyarbakır'dan kutsal topraklara umre heyecanı

2025-01-20 13:28 - Diyarbakır

Bismil’in Işıklar Mahallesi’nde Kutbettin Kahraman Vefat Etti

2025-01-20 15:02 - Diyarbakır

İlgili Haberler

EBYÜ’de 3 bin 150 öğrenci mezuniyet sevinci yaşadı

10:53 - Eğitim

Turkcell Akademi’ye global ölçekte ödül

10:58 - Eğitim

12 Haziran'da okullar tatil edilecek Mi

14:12 - Eğitim

Necmettin Erbakan Üniversitesi uluslararası arenada yükselişini sürdürdü

12:35 - Eğitim

O ilimizde 459 milyon liralık kütüphane yapılacak

10:20 - Eğitim

Günün Manşetleri

Basın Dünyasının Önemli İsimleri Diyarbakır’da Buluştu

13:05 - Diyarbakır

Ergani'deki Kanlı Arazi Kavgasında Flaş Gelişme

12:46 - Diyarbakır

Aldığı Sıfır Araç Kabusa Döndü

12:40 - Diyarbakır

Güneydoğu’nun Kapadokya’sı Keşfedilmeyi Bekliyor

12:31 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Anız Yakanlara Ağır Ceza

12:22 - Diyarbakır