?>

Kazakistan Savunma Bakanı Yermekbayev istifa etti

Kazakistan’da 26 Ağustos’ta mühimmat deposunda çıkan yangının ardından meydana gelen patlamalarda can kaybı 15’e yükselirken, Savunma Bakanı Nurlan Yermekbayev görevinden istifa etti..

Güncel - 5 yıl önce

Kazakistan’da 26 Ağustos’ta mühimmat deposunda çıkan yangının ardından meydana gelen patlamalarda can kaybı 15’e yükselirken, Savunma Bakanı Nurlan Yermekbayev görevinden istifa etti. Kazakistan’ın güneyindeki Cambıl bölgesinin merkezi Taraz kenti yakınlarında bulunan bir mühimmat deposunda çıkan yangının ardından meydana gelen patlamaların bilançosu artarken, 26 Ağustos’ta yaşanan felaket istifayla sonuçlandı. Kazakistan Cumhurbaşkanı Basın Sözcüsü Berik Uali sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Savunma Bakanı Nurlan Yermekbayev’in istifa ettiğini duyurarak, “Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Savunma Bakanı Yermekbayev’in istifa talebini içeren raporunu değerlendirerek, kabul etti” dedi. Öte yandan 2018’den bu yana Savunma Bakanı koltuğunda oturan Yermekbayev, geçtiğimiz hafta yaşanan patlamalardan sonra görevini bırakmaya hazır olduğunu söylemişti. Patlamalarda ölü sayısı 15’e yükseldi Kazakistan Acil Durumlar Bakanlığı, patlamaların yaşandığı bölgede 3 kişinin daha cansız bedenine ulaşılması ile patlamalarda hayatını kaybedenlerin sayısının 15’e yükseldiğini bildirdi. Bakanlık, söz konusu kişilerin kimliklerinin tespit edildiğini açıkladı. Yangının nedeni henüz bilinmiyor Hayatını kaybedenler arasında askeri birlik, paramiliter güvenlik birimi ve askeri savcılık personellerinin bulunduğu belirtilmişti. Patlamalarda çoğu asker ve kurtarma ekip üyeleri olmak üzere toplam 88 kişi yaralanmıştı. Cumhurbaşkanı Tokayev, patlama sonuçlarının giderilmesi için Başbakan Yardımcısı Roman Sklyar’ın başkanlığında kurumlararası komisyon oluşturulması, Başsavcılığa ve İçişleri Bakanlığına ise patlamanın nedenlerinin ve suçluların tespit edilmesi için olayın kapsamlı bir şekilde araştırılması talimatını vermişti. Kazakistan’ın Türkistan bölgesindeki bir askeri depoda 2019 yılında meydana gelen patlamalarda onlarca kişi yaralanmıştı.

Haftanın Öne Çıkanları

Bismil’de yeni bir işyeri daha açıldı

2021-08-30 00:00 - -

Artan korona virüs vakalarına rağmen Altınkum Plajı tıklım tıklım

2021-08-25 00:00 - Sağlık

68 ülkenin büyükelçi ve diplomatları Van Kalesi önünde halay çekti

2021-08-25 00:00 - Kültür Sanat

Çaykur Rizespor Başkanı Tahir Kıran: ″Her davamızdan feragat etmemize rağmen Galatasaray Kulübü, TFF ve Tahkim Kurulu’na açtığı davalardan feragat etmeyeceğini açıkladı.″

2021-08-30 00:00 - Spor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ahlat Otağında

2021-08-24 00:00 - Kültür Sanat

İzzet Erdoğan: “Takımı gençleştirme dönemi geçiriyoruz”

2021-08-27 00:00 - Spor

Çalımbay’ın Avrupa arenasındaki 22. maçı

2021-08-25 00:00 - Spor

Elazığ İl Özel İdare’den iki transfer

2021-08-25 00:00 - Spor

Sultan Alparslan Diyarı Muş’ta Atatürk Şehir Müzesi hizmete açıldı

2021-08-31 00:00 - Kültür Sanat

Ahlat Türk Oba Çadırı’nda ‘Samsun’ standına büyük ilgi

2021-08-25 00:00 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

BBP Lideri Destici’nin Acı Günü: Ağabeyi Halil Nural Destici Hayatını Kaybetti

17:46 - Güncel

Deprem Bölgesi Sallandı

13:25 - Güncel

Şimşekler görsel şölen sundu

00:35 - Güncel

Köylerin altyapı ve sosyal donatı yatırımları hız kazanacak

12:34 - Güncel

Gazze’nin mesajları Kayseri’de konuşulacak

12:35 - Güncel

Günün Manşetleri

Amedspor’dan Süper Lig Öncesi Kritik Hamle

17:43 - Diyarbakır

Bayramda Eğil’e Ziyaretçi Akını

16:00 - Diyarbakır

Basın Dünyasının Önemli İsimlerinden Vali Zorluoğlu’na Ziyaret

15:51 - Diyarbakır

Ahmed Arif büstü Sil Baştan

14:10 - Diyarbakır

Bahar Şenliği İçin Geri Sayım Başladı

13:57 - Diyarbakır