?>

KBÜ’nün ÜNİDES Projesi ile safranlı lezzetler beğeni topladı

Eğitim - 7 ay önce

Karabük Üniversitesi(KBÜ) Gastronomi Kulübünün yürütücülüğünü üstlendiği "Safran Tarifnamesi Projesi", safranın bilimsel ve gastronomik yönleriyle tanıtıldığı bir etkinlik olarak Safranbolu’da hayata geçirildi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen Üniversite Öğrenci Kulüpleri Proje Destek Programı (ÜNİDES) çerçevesi dört dönem sonunda 113 projeyle Türkiye birincisi olan Karabük Üniversitesi (KBÜ), bu projelerin bir bir hayata geçirildiği süreci sürdürüyor. Safranbolu’da gerçekleştirilen "Safran Tarifnamesi Projesi" de bu başarı halkasının önemli bir parçası olarak dikkat çekiyor.
KBÜ Gastronomi Kulübü öncülüğünde hazırlanan, Gençlik ve Spor Bakanlığı destekli "Safran Tarifnamesi Projesi", Safranbolu’da renkli bir etkinlikle gerçekleştirildi.
İmren Lokum İmalathanesi’nde başlayan programda, katılımcılar "Safranlı Lokum Yapımı" atölyesiyle güne tatlı bir başlangıç yaptı. Ardından Safranova Etkinlik Mutfağı’nda düzenlenen açılış programı ve panellerle safranın gastronomideki yeri, sağlık üzerindeki etkileri ve turizm potansiyeli detaylı şekilde ele alındı.
Etkinlikte; Safranbolu Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Avni Kırmacı, Safranbolu İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Akgün, Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erol Altuntepe, Eflani MYO Aşçılık Programı Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Tolgahan Tabak, Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Dr. Hayrettin Mutlu, Medikal Şef Emrah Fandaklı ve Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu Karabük Temsilcisi Şebnem Urgancıoğlu gibi birçok isim bilgi ve tecrübelerini katılımcılarla paylaştı.
Proje çerçevesinde düzenlenen "Safran Sahnesi" panelinde Prof. Dr. Kırmacı, Dr. Mutlu ve Şef Fandaklı, öğrenci topluluklarının sorularını yanıtladı.
Ardından Emrah Fandaklı rehberliğinde safranlı çay, mıhlama, pilav, zerde ve limonata yapımı katılımcılarla birlikte gerçekleştirildi.
Proje, safranın daha bilinçli kullanılmasını sağlarken aynı zamanda gastronomi turizmi, yerel üretim ve kültürel miras bilincine de katkı sunuyor.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye bu skandalı konuşuyor vatandaşa dana eti yerine bakın ne satmışlar

2025-05-20 16:00 - Güncel

Diyarbakır’da Baba ve Oğul cinayetinde 3 gözaltı

2025-05-20 11:39 - Diyarbakır

O ilçeye trafik ışığı geldi ama ışıklar yanmıyor

2025-05-24 00:16 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın sessiz şifası: Geven otu

2025-05-24 00:24 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Daltonlar Operasyonu

2025-05-23 16:47 - Diyarbakır

Diyarbakır Bismil topraklarında petrol bereketi

2025-05-27 00:42 - Diyarbakır

Ailenin feryadı sona erdi

2025-05-21 13:49 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Şifreli Fuhuş Ağı Çökertildi

2025-05-26 10:16 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Mutfakta Yılan Alarmı!

2025-05-20 16:12 - Diyarbakır

Diyarbakır'da anne ve babaya örnek vefa

2025-05-21 13:05 - Diyarbakır

İlgili Haberler

KOSTÜ, YÖK’ün 2025 izleme raporunda üst sıralarda yer aldı

10:12 - Eğitim

Türkiye’nin ilk ve tek yükseköğretim kurumu 32 yıldır hizmet veriyor

10:39 - Eğitim

Ortaöğretim eğitimi masaya yatırıldı

10:27 - Eğitim

Kütahya Belediyesi’nde 26 personel işaret dili sertifikası aldı

10:30 - Eğitim

Uzmandan Ebeveynlere Uyarı: Oyun Çocuğun İşi, Gelişimin Anahtarı

14:44 - Eğitim

Günün Manşetleri

Diyarbakır'da Facia Son Anda Önledi

14:03 - Diyarbakır

Diyarbakır’da JASAT Operasyonu: Aranan 110 Kişi Yakalandı

13:49 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kaçakçılığa Darbe

13:47 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Asırlık Kalaycılık Mesleği Yok Olmanın Eşiğinde

13:16 - Diyarbakır

Sur’da 20 Metrekarelik Dükkânda Bir Ömürlük Emek

11:56 - Diyarbakır