?>

Safari Çetesini operasyon: 12 gözaltı - VİDEOLU

Diyarbakır ve İstanbul Emniyetinin 2 aylık teknik takibi sonucu kendilerini Amerikan askeri olarak tanıtan, 3 Afrika uyruklu vatandaşın yönettiği “Safari Çetesi” eş zamanlı operasyonla çökertilerek 12 şüpheli gözaltına alındı.

Tarayıcınız video oynatmayı desteklemiyor...

Güncel - 3 yıl önce

Afrika uyruklu 3 şüphelinin yönettiği “Safari Çetesi”, mağdurlara kendilerini Amerikan askeri olarak tanıtarak Suriye’de görev yaptıklarını, ellerinde operasyonda ele geçirilen 1 milyon dolar olduğunu ve bunu Türkiye’ye sokmak istediklerini belirtti.
Çete, sözde paranın Türkiye’ye sokulmasına yardım etmesi halinde mağdurlara yarısını vereceğini vadederek, gümrük, kurye masrafları gibi nedenlerle para talep edip vatandaşları dolandırdı.Çete, Instagram’dan askeri fotoğraflar ve para görüntüleri göndererek mağdurları ikna etme yönetimine başvurdu.

Banka görüntüleri ele verdi

Sürekli hat değiştiren çete üyeleri, bankada para çektikleri görüntüleri ele everdi. Diyarbakır polisi, şüphelilerin izini sürüp İstanbul’da takibe alarak 2 ay boyunca teknik çalışma yürüttü. Yoğun aramalar ile mağdurları ikna eden çete çökertilirken uzun namlulu silah ve yüklü miktarda döviz ele geçirildi.
Diyarbakır Asayiş Şube Müdürü Süheyl Zaim, 10 şüphelinin tutuklama talebiyle adliyeye sevk edildiğini söyledi. Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya’nın öngörü ve talimatlarıyla Suçla Sinerjik Mücadele Projesini başlattıklarını belirten Zaim, “ Son aylarda bir dizi operasyon yaptık. Bu operasyonlarda suçla sinerjik mücadele çerçevesinde oldukça mesafe kat ettik ve halkımızla beraber bütün birimlerimizle hep birlikte el ele ortak bir enerjiyle suçla mücadele etmeye gayret ediyoruz” dedi.
Haftanın Öne Çıkanları

Molla Ünel: Miras konusu adalet temelinde olmalı

2023-08-06 14:18 - -

Özel Dünya Park Hastanesi hizmet vermeye başladı

2023-08-09 12:54 - Sağlık

Haliliye’de sıcak asfalt çalışmaları devam ediyor

2023-08-07 16:37 - -

Glokomda erken tedavi görme kaybını engelliyor

2023-08-07 17:53 - Sağlık

Siirt’te 15 gün gösteri ve yürüyüş yasağı getirildi

2023-08-12 13:35 - Güncel

Uyuşturucu tacirlerine geçit yok: 2 tutuklama

2023-08-10 09:05 - Güncel

DOĞALGAZ DÖNÜŞÜM İŞİ YAPTIRILACAKTIR

2023-08-07 03:00 - Resmi ilanlar

Erkeklerde ürolojik muayenenin önemi

2023-08-08 15:17 - Sağlık

AA Diyarbakır Bölge Müdürlüğü’nde görev değişikliği

2023-08-10 12:05 - Güncel

Dergah Cami minaresinde onarım çalışması tamamlandı

2023-08-12 14:01 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Muhtardan öğrencilere eğitim desteği

09:41 - Güncel

14 Yaşındaki Taha’nın Ölümünde Anne İsyan Etti

11:55 - Güncel

Martılarla balıkçı arasındaki dostluk kamerada

11:15 - Güncel

Yaralı ve yavru yaban hayvanları koruma altına alındı

11:18 - Güncel

Adıyaman’da av koruma ve kontrol denetimleri sürüyor

11:18 - Güncel

Günün Manşetleri

Bebeklerde Diş Sağlığı İçin Kritik Uyarı

09:53 - Diyarbakır

Diyarbakır’da kucağında çocuğuyla silahlı saldırıya uğrayan kadın hayatını kaybetti

23:52 - Diyarbakır

Diyarbakırlı fındık işçileri arasında bıçaklı kavga

15:36 - Asayiş

Diyarbakır’da motosiklet ile otomobil çarpıştı: 1 yaralı

15:15 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 35 bin kişiye yüzme eğitimi Verildi

15:02 - Diyarbakır