?>

Keşkek tenceresini karpuz seçer gibi açıyor

Amasya’da ‘Çılgın usta’ diye tanınan aşçı Lütfi Kol, fırında pişirdiği keşkeğin tenceresini kendine has yöntemle açıyor.

Güncel - 3 yıl önce

Amasya’da ‘Çılgın usta’ diye tanınan aşçı Lütfi Kol, fırında pişirdiği keşkeğin tenceresini kendine has yöntemle açıyor. Fırından çıkardığı tencereye karpuz seçer gibi eliyle peşpeşe vuran tecrübeli aşçı, “Aman Allah’ım” diye seslenip açılışı yapıyor. O anlarda yaşadığı mutluluğun görüntülerini sabah erkenden sosyal medyada paylaşarak keşkeğin hazır olduğunu müşterilerine duyuruyor.
“Piştiğini o şekilde anlıyorum”
Yapılışında buğday, nohut ve et kullanılan keşkeği geceden yanan fırına sürüp sabaha kadar piştiğini anlatan 44 yaşındaki Lütfi Kol, “Açarken tık tık tık diye peşpeşe tencereye vuruyorum. Sesini işitiyorum. Piştiğini o şekilde anlıyorum” dedi. Mesleğine aşık olduğunu belirten Kol, keşkeğin hazır olduğu görüntüleri de sosyal medya hesabından paylaşıyor. Erkenden şehir merkezindeki restoranın yolunu tutan müşteriler ise sıcak sıcak keşkek yemenin keyfini yaşıyor.
“Ustamız keşkeği karpuz seçer gibi hazırlıyor”
Yıllardır çılgın ustanın yemeklerinden yiyen esnaf Ali Çapkın, “Ustamız keşkeği karpuz seçer gibi hazırlıyor. Bir nevi yemekle konuşuyor. Sanki lezzet katıyor. Ellerine sağlık” diye konuştu. Kol’un yerli, yabancı müşterileriyle çok iyi diyalog kurduğuna değinen Çapkın, “Turistlerin dilini bilmemesine rağmen sempatik olduğu için iletişime geçebiliyor. Onlarla vücut diliyle anlaşabiliyor. O bizim çılgın ustamız. Kendisini de, yemeklerini de seviyoruz” şeklinde konuştu.

“Yemeğe sevgisini de katıyor”

Keşkeğin yörede düğünlerde ve toplu organizasyonlarda vazgeçilmez yemek olduğunu hatırlatan İbrahim Arslan da, “Keşkeğe tadını veren ettir. Çılgın ustamızda tam ayarında yapıyor. Etini, malzemelerini bol hazırlıyor. Sevgisini de katınca ortaya güzel bir yemek çıkıyor. Ellerine sağlık” ifadelerini kullandı.
Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye'de Bir İlk: Karakulaklara Uydu Takip Cihazı Takıldı!

2024-02-22 12:09 - Bilim ve Teknoloji

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden KAAN paylaşımı

2024-02-21 11:31 - Bilim ve Teknoloji

İşte Kedi ve Köpek arasındaki farklar!

2024-02-16 12:16 - Güncel

Ergani Demirli Köyü'nde Kemal Atabey'e büyük destek

2024-02-22 15:21 - Siyaset

TBMM'de uluslararası anlaşmalar kabul edildi

2024-02-22 00:46 - Siyaset

Çocuklarda Yalan Söyleme: Nedenleri ve Ebeveyn Tavsiyeleri

2024-02-17 13:55 - Sağlık

Yoldan çıkan otomobil bankta oturan vatandaşa çarptı

2024-02-18 09:56 - Asayiş

İşgalci siyonistler Cenin'de bir aracı bombaladı

2024-02-23 00:02 - Dünya

Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve çığ uyarısı

2024-02-19 08:11 - Güncel

3 ilde düzensiz göçmen hareketliliği

2024-02-20 08:40 - Güncel

İlgili Haberler

40 yıllık köprüde korkutan görüntü

09:44 - Güncel

Kışın habercisi olan şifa kaynağı alıç, tezgahlardaki yerini aldı

09:45 - Güncel

Depremde yerle bir olan Antakya’nın kalbi Atatürk Caddesi’nde hayat yeniden başladı

09:49 - Güncel

KYK yurt yemekhanelerine eş zamanlı denetim

09:53 - Güncel

Çanakkale’de gıda israfına farkındalık etkinliği

09:54 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da SOLOTÜRK rüzgârı

19:25 - Diyarbakır

Diyarbakır’da DTSO seçimi

16:08 - Diyarbakır

Mücahit Alakuş’a Hayırlı Olsun Ziyaretleri Sürüyor

15:53 - Diyarbakır

Çüngüş’te muhtarlar bir araya geldi

14:19 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde sis etkili oldu

13:57 - Diyarbakır