Diyarbakır, tarihi dokusuyla gökyüzündeki heyecanın bir araya geldiği unutulmaz bir güne tanıklık etti. Türk Hava Kuvvetleri'nin gösteri ekibi SOLOTÜRK, ilk kez Diyarbakır semalarında gerçekleştirdiği F-16 gösterisiyle vatandaşlara heyecan dolu anlar yaşattı.
İçkale ve Hevsel Bahçeleri üzerinde gerçekleştirilen gösteriye ilgi oldukça yoğun oldu. Uçuş saatinden çok önce bölgeye gelen vatandaşlar, SOLOTÜRK'ün gösterisini izleyebilmek için tarihi surlarda ve Hevsel Bahçeleri çevresinde yerlerini aldı. Diyarbakırlıların yanı sıra kenti ziyaret eden turistler de bu özel gösteriye tanıklık etti.
Türk bayrağı eşliğinde gökyüzünde unutulmaz görüntüler
SOLOTÜRK'ün gerçekleştirdiği akrobatik manevralar, izleyenlerden büyük alkış aldı. Diyarbakır surlarına asılan Türk bayrağı ile F-16'nın gökyüzündeki uçuşu, ortaya etkileyici görüntüler çıkardı.
Gösteriye özellikle çocuklar ve gençler yoğun ilgi gösterirken, vatandaşlar o anları cep telefonlarıyla kaydetti. Tarihi surlar ve Hevsel Bahçeleri çevresinde oluşan kalabalık, etkinliğin kentte gördüğü ilgiyi gözler önüne serdi.
Gösteriyi Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamuran Eronat, İl Emniyet Müdürü Murat Mutlu ve AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu da takip etti.
Vali Zorluoğlu: Diyarbakır tarihinde bir ilk
Gösterinin ardından değerlendirmelerde bulunan Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, SOLOTÜRK'ün kentte ilk kez gösteri yaptığını belirterek vatandaşların yoğun katılımına dikkat çekti.
Gösteriyi büyük bir heyecan ve gururla izlediklerini ifade eden Zorluoğlu, yaklaşık yarım saat süren uçuş boyunca izleyenlerin nefeslerini tuttuğunu söyledi.
Etkinlik öncesinde vatandaşların Türk bayraklarıyla tarihi surlara yöneldiğini belirten Zorluoğlu, Diyarbakır'ın yanı sıra Anadolu'nun farklı kesimlerinden insanların da bu heyecana ortak olduğunu dile getirdi.
Çocuklar ve gençler için ilham veren gösteri
SOLOTÜRK gösterisinin özellikle çocuklar ve gençler açısından önemli olduğunu vurgulayan Zorluoğlu, Türk Hava Kuvvetleri ile gurur duyduklarını ifade etti.
Diyarbakır'ın TEKNOFEST'in de bir parçası olarak güzel bir etkinliğe ev sahipliği yaptığını belirten Zorluoğlu, bugünün uzun süre hafızalardan silinmeyeceğini söyledi.
Gençlerin gelecekte benzer gösterilerde görev alabileceğine işaret eden Zorluoğlu, bu tür etkinliklerin çocuklara özgüven ve yeni hedefler kazandırdığını dile getirdi.
Vali Zorluoğlu, organizasyonun gerçekleştirilmesinde emeği bulunan 8'inci Ana Jet Üs Komutanlığına ve Türk Hava Kuvvetlerine teşekkür ederek SOLOTÜRK gösterilerinin ilerleyen yıllarda da Diyarbakır'da düzenlenmesini temenni etti.