?>

Kilis’in tek kadın balıkçısı dede mesleğini sürdürüyor

Kilis’te 42 yaşındaki Hülya Döner, dedesinden miras kalan balıkçılık mesleğini iki yıldır büyük bir tutkuyla sürdürüyor.

Güncel - 1 yıl önce

Kentin tek balıkçısı olan Hülya Döner, erkek kardeşiyle birlikte balıkçılık mesleği devam ettirerek hem geçimini sağlıyor hem de bir aile geleneğini yaşatıyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren iş başında olan Döner, hem Kilis halkına taze balık sunuyor hem de kadınların her alanda başarılı olabileceğini kanıtlıyor. Zorlu hava şartlarına ve fiziksel güce dayalı bir meslek olmasına rağmen işini severek yaptığını belirten Döner, “Dedem, bu mesleği yıllarca severek yaptı. Onun izinden giderek bu geleneği sürdürmek benim için bir onur” dedi.

“Bu iş bizim sadece geçim kaynağımız değil, aynı zamanda dedemizden kalan bir miras”

Mesleğe nasıl başladığını anlatan Hülya Döner, "Kardeşim Uğur’un koordinasyonunda ve ailemizden gelen balıkçılık tecrübesini harmanlayarak, Kilis halkına en iyisini sunmaya çalışıyoruz. Her gün sabahın erken saatlerinde tezgahlarımızı hazırlıyor, halkımıza taze ve sağlıklı balıklar sunabilmek için hijyenik şartlara azami özen gösteriyoruz. Balıklarımızı saklama ve sergileme süreçlerinde modern soğutma sistemleri ve buz makineleri kullanıyoruz. Hem dükkanımızın temizliğini hem de balıkların tazeliğini sağlamak bizim için önemli önceliklerden biri. Bu iş bizim sadece geçim kaynağımız değil, aynı zamanda dedemizden kalan bir miras. Bu yüzden her gün işimize daha fazla özen göstermeye çalışıyoruz. Karadeniz’in Azize Ablası varsa Kilis’in de Hülya Ablası var” şeklinde konuştu.

“Kilisliler balığa yoğun ilgi gösteriyor”

Kilis halkının en çok Karadeniz hamsisi, istavrit, çinekop ve mezgit tükettiğini belirten Döner, "Kilis halkı artık balık kültürünü benimsedi ve sağlıklı beslenme için balığı tercih ediyor" ifadelerini kullandı.
Balıkları sağlıklı ve hijyenik şekilde muhafaza ettiklerini vurgulayan Döner, “Balıklarımızın taze kalması için 2-3 kilo şeklinde azar azar dışarıya çıkarıyoruz. Balıkların tazeliği korumak bizim için önemli öncelik" diye konuştu.
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır’da operasyonda el bombası bulundu

2025-01-03 20:58 - Diyarbakır

Diyarbakır'da 12 Yaşındaki kız evinde ölü bulundu

2025-01-03 02:57 - Diyarbakır

Bej domates koruma altına alınacak

2024-12-30 16:53 - Ekonomi

Diyarbakır'da olmayan 3 meşhur lezzet! İşte detaylar

2025-01-03 13:37 - Diyarbakır

Diyarbakır Bismil'de 14 yaşındaki genç kız vefat etti

2025-01-05 01:41 - Diyarbakır

Peru'da otobüs kazası: 6 ölü 17 kayıp

2025-01-04 15:51 - Dünya

Batman-Diyarbakır kara yolunda kaza: 1 ölü

2025-01-04 16:41 - Diyarbakır

Lice’de Su Verimliliği için Okullar Yarışıyor

2025-01-02 16:26 - Diyarbakır

Diyarbakırlılar Gazze için yürüdüler

2025-01-01 12:59 - Diyarbakır

İzmir'de operasyon: 2 bin 474 tutuklama

2025-01-01 12:07 - Asayiş

İlgili Haberler

Denizli'de deprem

00:35 - Güncel

Güzeldere Geçidi’nde tipi trafiği olumsuz etkiliyor

15:36 - Güncel

Genelkurmay Başkanı Bayraktaroğlu, Kazakistan Kara Kuvvetleri Komutanı Kuchekbayev’i kabul etti

15:37 - Güncel

Yayladağı Gümrük Kapısı’nda dostluk iftarı

15:38 - Güncel

MSB: İran'dan ateşlenen füze imha edildi

14:08 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Uluslararası İftar Buluşması

00:27 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 112 Yıllık Ziya Gökalp İlkokulu’nda Ramazan Buluşması

00:24 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Güneşli Hava Şehre Canlılık Getirdi

16:37 - Diyarbakır

Diyarbakırlıları mutlu eden görüntü

15:57 - Diyarbakır

Diyarbakır’da şadırvanı dilek kutusu yaptılar

15:19 - Diyarbakır