?>

Kilosu 100 liradan satılan istavrit, hamsiyi geride bıraktı

Ekonomi - 1 yıl önce

Sakarya’da kilogramı 100 liradan tezgahlarda yerini alan istavrit, kilogramı 200 liradan satılan hamsinin yerini aldı. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan bu balık, özellikle taze ve lezzetli olması sebebiyle tercih ediliyor.
Sakarya’da balık tezgahlarında kilogramı 200 liradan satılan hamsi, yerini taze ve lezzetli olması sebebiyle kilogramı 100 liradan satılan istavrite bıraktı. Ucuz, taze ve lezzetli olması sebebiyle vatandaşların yoğun talep gösterdiği istavrit, balık pazarında hemen hemen her tezgahta bulunuyor. Balık fiyatlarının hava şartları ve avlanma durumuna bağlı olarak değişkenlik gösterebileceğini belirten satıcılar, hamsinin yaklaşık 25 gün önce 120 liradan satıldığını belirtti.

"Balık fiyatı borsa gibidir"

Hamsi fiyatlarının geçtiğimiz aylara göre oldukça pahalandığını söyleyen Recai Çakır, "Hamsi fiyatlarının son durumu şu anda yüksek. Hamsinin kilosu şu anda 200 TL. 20-25 gün önce hamsi fiyatları 120-125 TL arasındaydı. Balık Gürcistan’a kaçtı diyorlar. Balık az çıktığı için para yapıyor. Hava şartları, fırtına ve lodos olunca kayıklar sefere çıkamıyor. Az tuttukları için balık para yapıyor. Diğer balıklar mezgit ve uskumru gibi balıklar ucuz. Geçen ay 100 TL’ idi şimdi 200 TL oldu. İstavrit, Uskumru ve mezgit gibi balıkların fiyatları 100 TL. Mezgit fiyatları 80 TL’ye kadar düşebiliyor. Çinekop zaten satılmıyor. Barbun da aynı şekilde satılmıyor. Adamlar balık avına çıkıyorlar, tutabildiğini tutuyorlar. Balığın bolluğu oluyor ondan sonra bitiyor. Palamut’un bu sene bolluğu oldu ama sonra bitti. Sezonunda bitmesine yaklaşık bir buçuk ay kaldı. Balık fiyatı borsa gibidir. Bir gün bakarsınız 100 TL bir gün bakarsınız 200 TL olmuş. Balık piyasası böyledir. Bir dahaki aylarda sezon bittiği içim tatlı su balığı gelir. Balıklar daha da pahalılaşır. Kayıklar çıkmıyor. Ufak kayıklar çıkıyor. Balıklar daha da pahalılaşır. Hamsi, istavrit ve Mezgit en çok satılan balıklar arasında" dedi.
"Balık bu sene gerçekten çok pahalı"
Balık fiyatları hakkında konuşan Aziz Yıldız ise, "Balıklar şu anda çok pahalı. Fiyatı 250 TL olan balık var. Herkes satın alamaz. Bugün ben satın alabiliyorum ama başka vatandaşlar alamıyor. Her şey çok pahalı. Artık bu durum nereye kadar gider bilemiyorum. Herkes kendi kendine fiyat yükseltiyor. 100 TL olan balığın fiyatını 200 TL yapıyor. Serbest piyasa olduğu için kimseye bir şey diyemiyoruz. Balık bu sene gerçekten çok pahalı. Kimse satın alamaz. Çinekop 500- 750 TL arası, hamsinin kilosu ise 200-250 TL fiyatı. Fiyatlar her gün daha da pahalılaşıyor. Kim gelirse gelsin aynı şekilde bu durum devam edecek" diye konuştu.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır'da Şehir Hastanesi’nin Kaba İnşaatı Tamamlanmak Üzere

2025-01-29 11:15 - Diyarbakır

İtfaiye erleri yangın anında izlenecek adımları tek tek anlattı

2025-01-27 18:02 - Eğitim

Diyarbakır'da Sosyal Konut Hamlesi Başlıyor

2025-02-03 14:37 - Diyarbakır

Büyükçekmece’de sis içinde gün batımı kartpostallık manzara oluşturdu

2025-02-02 10:13 - Güncel

Amed Sportif Faaliyetler Kulübü Başkanı Baysal'dan açıklama

2025-02-02 14:51 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Hasta ziyaret Saatleri değişti

2025-01-28 13:28 - Diyarbakır

Lezzet Durağı Kebapçı

2025-01-28 14:24 - Diyarbakır

Depremin izleri siliniyor

2025-01-31 13:45 - Diyarbakır

Diyarbakır’da köpek saldırısını uğrayan kadın ve çocuk canını zor kurtardı

2025-02-03 15:08 - Diyarbakır

Silvan’da Feci Kaza: Otomobil Takla Attı, 2 Kişi Yaralandı

2025-02-02 12:56 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Atalık tohumlar toprakla buluştu, üreticiye can suyu oldu

10:52 - Ekonomi

Ford Otosan Craiova Fabrikası’nda 1 milyonuncu Ford Puma üretildi

13:02 - Ekonomi

Akaryakıta Yeni Zam Kapıda

11:58 - Ekonomi

Fındık fiyatlarındaki düşüş sürüyor

23:05 - Ekonomi

Motorinde 7 TL’yi Aşan Düşüş Gündemde

10:11 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Diyarbakır'ın en sıcak ilçesi yakıyor

16:54 - Diyarbakır

Sur Kaymakamı Akbulut Sahaya İnip Futbol Oynadı

16:26 - Diyarbakır

Diyarbakır’da El Emeği Eserler Görücüye Çıktı

14:17 - Diyarbakır

Basın Dünyasının Önemli İsimleri Diyarbakır’da Buluştu

13:05 - Diyarbakır

Ergani'deki Kanlı Arazi Kavgasında Flaş Gelişme

12:46 - Diyarbakır