?>

Kolombiya, siyonist rejim ile dış ilişkileri askıya aldı

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, siyonist rejim ile "dış ilişkileri askıya alma" kararı aldı.

- - 3 yıl önce

Siyonist işgal rejiminin Kolombiya'ya güvenlik malzemeleri ihracatını durdurma kararına tepki gösteren Petro, X sosyal medya hesabından açıklama yaptı.
Petro, şu ifadelere yer verdi:
"israil ile dış ilişkileri askıya almamız gerekiyorsa alırız. Soykırımı desteklemiyoruz. Kolombiya Cumhurbaşkanı'na hakaret edilmez. Latin Amerika'yı Kolombiya ile gerçek anlamda dayanışma göstermeye davet ediyorum. Büyük Chaco savaşında olduğu gibi son sözü tarihin birikimi söyleyecektir. Ne Yair Klein ne de Raifal Eithan, Kolombiya'daki barışın tarihinin ne olduğunu söyleyemeyecek. Kolombiya'daki katliamı ve soykırımı onlar başlattı. israil halkından Kolombiya'daki barışa, Filistin ve dünya barışına yardım etmelerini talep ediyorum. Bolivar ve Narino'nun bize öğrettiği gibi Kolombiya egemen, bağımsız ve adil bir halktır. Bir gün israil ordusu ve hükümeti, adamlarının sebep olduğu soykırımı başlattıkları için bizden af dileyecek. Onlara sarılacağım ve onlar Auschwitz ve Gazze'deki kıyım için ağlayacaklar."
9 Ekim'de X sosyal medya hesabından Filistinli çocukların fotoğraflarını paylaşan Petro, "Filistinli çocukların huzur içinde uyumasının tek yolu, israilli çocukların huzur içinde uyumasıdır. israilli çocukların huzur içinde uyumasının tek yolu, Filistinli çocukların huzur içinde uyumasıdır" ifadesini kullanmıştı.
Siyonist rejim, Petro'nun açıklamalarına tepki olarak Kolombiya'ya askeri ihracatı durdurmuştu. (İLKHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır’da 97 kilo toz esrar ele geçirildi

2023-10-11 11:02 - Diyarbakır

Gazze'ye yönelik saldırılar bugün TBMM'de görüşülecek

2023-10-12 09:31 - -

ASİM'den Filistin, Gazze resim sergisi

2023-10-14 15:55 - -

Şanlıurfa'da TIR kazası: 1 yaralı

2023-10-09 11:56 - Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye-Afrika İş ve Ekonomi Forumu’nda konuştu

2023-10-13 20:19 - Dünya

Tıp Fakültesi hastanesinde bomba alarmı: Acil servis boşaltıldı

2023-10-11 12:33 - Güncel

Şırnak’ta, Filistin’e destek için basın açıklaması düzenlendi

2023-10-14 18:52 - -

Dünya Alimler Birliğinden "Kardeşlerinizi katillere bırakmayın" çağrısı

2023-10-12 10:38 - Dünya

Diyarbakır’da 303 kilo skunk ele geçirildi - VİDEOLU

2023-10-13 10:34 - Güncel

CENTCOM: ABD savaş uçakları Orta Doğu'ya ulaştı

2023-10-14 13:50 - -

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

Dicle’de kedinin dev çekirgeyle şaşırtan oyunu

11:25 - Diyarbakır

Diyarbakır’da turşu tezgâhlarında kış hareketliliği başladı

11:16 - Diyarbakır

Diyarbakır Çift Kapı’da ateş tehlikesi

11:09 - Diyarbakır

Diyarbakır’da aynı AVM’ye iki gün üst üste geldi

11:03 - Diyarbakır

Bağlar’da Terörsüz Türkiye sürecine güven vurgusu

11:00 - Diyarbakır