?>

Kralkızı Barajı Turkuaza Büründü

Geçen yıl kuraklık nedeniyle adeta çöl görüntüsüne bürünen Diyarbakır’daki Kralkızı Baraj Gölü, bu yıl etkili olan yağışlarla yeniden hayat buldu. Ergani ilçesindeki adacıkların büyük bölümü sular altında kalırken, ortaya çıkan turkuaz manzara havadan görüntülendi.

Tarayıcınız video oynatmayı desteklemiyor...

Diyarbakır - 2 ay önce

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde bulunan ve son yıllarda “Diyarbakır’ın Maldivleri” olarak anılan Kralkızı Baraj Gölü, bu yıl yağışların etkisiyle yeniden eski görünümüne kavuştu. Geçtiğimiz yıl kuraklık nedeniyle su seviyesinin ciddi oranda düştüğü bölgede, bu yıl yağışlarla birlikte baraj gölündeki doluluk oranı dikkat çekici seviyeye ulaştı.

Ergani ilçesine bağlı kırsal Yoncalı Mahallesi sınırlarında yer alan baraj gölünde oluşan adacıkların büyük kısmı yeniden su altında kaldı. Turkuaz rengiyle dikkat çeken göl manzarası, havadan çekilen görüntülerle adeta görsel şölen oluşturdu.
Bölge sakinlerinden Hakan Kaçar, geçen yıl yaşanan kuraklığın bölgeyi olumsuz etkilediğini belirterek, bu yılki değişimin sevindirici olduğunu söyledi. Kaçar, “Geçen yıl buralar adeta çöl gibiydi. Su seviyesi çok düşmüştü. Bu yıl yağışlarla birlikte göl yeniden dolmaya başladı. Hatta eski yol tamamen su altında kaldı. Şimdi yeni yapılan yolu kullanıyoruz” dedi.

Kralkızı Baraj Gölü’nün doğal güzelliğiyle her yıl çok sayıda ziyaretçinin ilgisini çektiğini ifade eden Kaçar, “Burası artık Türkiye’nin Maldivleri olarak anılıyor. Su seviyesi yükseldikçe görüntü daha da güzelleşiyor. Önceden insanların yürüdüğü, balık tuttuğu alanlar şimdi tamamen suyla kaplandı. Daha önce dışarıda görünen yerlerin tamamı adacığa dönüştü” diye konuştu.
Özellikle ilkbahar yağışlarının ardından yeniden canlanan bölge, doğa tutkunları ve fotoğraf meraklılarının da uğrak noktalarından biri haline geldi. Havadan görüntülenen turkuaz tonlarındaki manzara, Diyarbakır’ın doğal güzelliklerini bir kez daha gözler önüne serdi.

KAYNAK: İHA

Haftanın Öne Çıkanları

Bozkır’da 2. Bilim Şenliği coşkuyla tamamlandı

2026-05-15 11:57 - Bilim ve Teknoloji

Turkcell erişilebilirlik projeleriyle engelli bireylerin yanında

2026-05-14 09:53 - Bilim ve Teknoloji

Diyarbakır’ın İhracat Hedefi 1 Milyar Dolar

2026-05-14 14:40 - Diyarbakır

Çiftçiye drone desteği

2026-05-18 09:26 - Ekonomi

Dere taştı köylüler evlerini boşalttı

2026-05-13 01:41 - Bölge

Tahsin Arslan’dan Ankara’da Nezaket Ziyareti

2026-05-15 15:01 - Siyaset

O ilimizde 72 aileye ipek böceği larvası dağıtıldı

2026-05-12 15:14 - Bölge

Vali Akkoyun Kızıltepe'de incelemelerde bulundu

2026-05-15 11:53 - Bölge

Bölge'den Ankara'ya önemli ziyaret

2026-05-14 13:45 - Siyaset

Takla Atan Otomobilde Acı Son: 1 Ölü, 3 Yaralı

2026-05-16 02:17 - Asayiş

İlgili Haberler

Sazlıkta Başlayan Yangın Ağaçlık Alana Sıçradı

17:19 - Diyarbakır

Diyarbakır'da 40 Dereceyi Aşan Sıcaklarda Çocukların Serinleme Adresi Süs Havuzu Oldu

14:38 - Diyarbakır

Diyarbakır Karpuzunda Bereketli Hasat Başladı

12:57 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Vatandaşlar Üst Geçit İçin Yetkililere Seslendi

12:51 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Trafik Işığındaki Anne Kuşun Yuva Mesaisi

12:44 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Sazlıkta Başlayan Yangın Ağaçlık Alana Sıçradı

17:19 - Diyarbakır

Diyarbakır'da 40 Dereceyi Aşan Sıcaklarda Çocukların Serinleme Adresi Süs Havuzu Oldu

14:38 - Diyarbakır

Diyarbakır Karpuzunda Bereketli Hasat Başladı

12:57 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Vatandaşlar Üst Geçit İçin Yetkililere Seslendi

12:51 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Trafik Işığındaki Anne Kuşun Yuva Mesaisi

12:44 - Diyarbakır