?>

Külliye’de Kritik Zirve: Erdoğan, DEM Parti İmralı Heyeti’ni Kabul Etti

Ankara’da siyaset trafiği Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yoğunlaştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, DEM Parti İmralı heyetini Beştepe’de kabul etti. Basına kapalı gerçekleştirilen görüşmede, “terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda yürütülen sürecin ve son gelişmelerin ele alındığı bildirildi.

Siyaset - 5 ay önce

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgilere göre kabulde, AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala ile Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın da yer aldı. DEM Parti heyetinde ise Pervin Buldan ve Mithat Sancar bulundu. Söz konusu temas, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın heyetle gerçekleştirdiği dördüncü görüşme olma özelliğini taşıyor.

Gündem: “Terörsüz Türkiye” Hedefi

Zirvenin ana başlığını, kamuoyunda “terörsüz Türkiye ve terörsüz bölge” olarak ifade edilen sürecin geldiği aşama oluşturdu. Güvenlik kaynakları, terör örgütünün silah bırakması, silahların imhası ve örgütsel yapının tamamen tasfiye edilmesine yönelik adımların masada olduğunu belirtiyor.
Sürecin yalnızca Türkiye sınırlarıyla sınırlı kalmayacağı; örgütün Suriye, Irak ve İran’daki yapılanmalarının da kapsam dahilinde değerlendirileceği ifade ediliyor. Bölgesel güvenlik mimarisi açısından atılacak adımların, diplomatik ve istihbari koordinasyonla şekillendirileceği kaydediliyor.

Meclis Raporu ve Yol Haritası

Görüşmenin zamanlaması, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yürütülen çalışmalar açısından da dikkat çekici. TBMM’de oluşturulan komisyonun rapor hazırlıklarını tamamlamak üzere olduğu, raporun Meclis Başkanlığı’na sunulmasının ardından olası yasal düzenlemelerin gündeme gelebileceği belirtiliyor.
Bu kapsamda, sürecin hukuki çerçevesine ilişkin düzenlemelerin ve atılacak adımların bugünkü temaslarda değerlendirildiği öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vereceği talimatların, sürecin yönünü belirlemesi bekleniyor.

Güvenlik Şartları ve Kırmızı Çizgiler

Cumhur İttifakı kanadında, sürecin güvenlik parametreleri çerçevesinde ilerlemesi gerektiği vurgulanıyor. Özellikle terör örgütünün tüm unsurlarıyla silah bırakması, bunun MİT ve Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından sahada teyit edilmesi ve Suriye’deki yapılanmaların merkezi yönetime entegrasyonu gibi başlıkların kritik önemde olduğu ifade ediliyor.
Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın partisinin grup toplantısında da sürece ilişkin kapsamlı mesajlar vermesi bekleniyor. Siyasi kulislerde, hem iç güvenlik hem de bölgesel dengeler açısından yeni bir dönemin eşiğinde olunduğu yorumları yapılıyor.
Külliye’deki zirvenin ardından yapılacak resmi açıklamalar ve Meclis’e sunulacak rapor, sürecin hukuki ve siyasi boyutuna dair çerçeveyi netleştirecek. Ankara’da gözler, Beştepe’den çıkacak mesajlara çevrilmiş durumda.
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır’da gizemiyle dikkat çeken Türbe

2026-02-10 13:43 - Diyarbakır

Özer Sanal, kırmızı liste ile başkanlığa seçildi

2026-02-10 11:49 - Diyarbakır

TBB’den “ATM Zorunluluğu” İddialarına Yalanlama

2026-02-10 14:21 - Ekonomi

Diyarbakır’da siyer yarışması başladı

2026-02-08 12:25 - Diyarbakır

Bu Anket Çok Tartışılır!

2026-02-07 14:27 - Siyaset

Diyarbakır'da Seyir Halindeki Otomobile Silahlı Saldırı

2026-02-10 01:37 - Diyarbakır

Vatandaşla Diyaloğu Sosyal Medyada Gündem Oldu

2026-02-10 14:03 - Siyaset

Dilek İmamoğlu’ndan Bahçeli’ye Tepki

2026-02-07 14:23 - Siyaset

Emekli Promosyonunda Yarış Kızıştı

2026-02-07 14:24 - Ekonomi

Emeklilere İkramiye Müjdesi!

2026-02-07 14:15 - Ekonomi

İlgili Haberler

Dışişleri Bakanı Fidan Kiev’de Ukraynalı mevkidaşı Sibiha ile görüştü

10:42 - Siyaset

Aksu Belediyesinden vatandaşlara sosyal destek ve sağlık hizmeti

00:14 - Siyaset

AK Parti Bilecik heyeti sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldi

10:08 - Siyaset

Bakan Güler, İtalya’nın Ankara Büyükelçisi Manzo’yu kabul etti

11:12 - Siyaset

Haşereye karşı anında müdahale

11:12 - Siyaset

Günün Manşetleri

Sazlıkta Başlayan Yangın Ağaçlık Alana Sıçradı

17:19 - Diyarbakır

Diyarbakır'da 40 Dereceyi Aşan Sıcaklarda Çocukların Serinleme Adresi Süs Havuzu Oldu

14:38 - Diyarbakır

Diyarbakır Karpuzunda Bereketli Hasat Başladı

12:57 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Vatandaşlar Üst Geçit İçin Yetkililere Seslendi

12:51 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Trafik Işığındaki Anne Kuşun Yuva Mesaisi

12:44 - Diyarbakır