Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde dün etkisini artıran kar yağışı, sabah saatlerinde yerini güneşli havaya bıraktı. İlçe merkezinde yaklaşık 5 santimetre, kırsal mahallelerde ise 20 santimetreyi aşan kar kalınlığı nedeniyle bazı yollar ulaşıma kapanmıştı. Belediye ve Karayolları ekipleri, gece saatlerinden itibaren sahaya çıkarak yol açma, tuzlama ve temizlik çalışmalarını hızlandırdı.
Beyaz örtüyle kaplandı
Özellikle yüksek kesimlerde çalışmaların aralıksız sürdüğü belirtilirken, kapanan kırsal mahalle yollarının büyük bölümünün yeniden ulaşıma açıldığı bildirildi. İlçe merkezi ise beyaz örtüyle kaplanırken, kar manzarası kartpostallık görüntüler oluşturdu.
Güne manzarayla uyandılar
Güne karla uyanan vatandaşlar, sokak ve caddelerde oluşan manzarayı fotoğraflarken, hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte oluşan buzlanma günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Kaldırım ve yollarda yürümekte güçlük çeken vatandaşlar dikkatli hareket ederken, sürücüler trafikte kontrollü ilerlemek zorunda kaldı. Esnaf ise iş yerlerinin önünde kar temizliği yaparak güne başladı.
Meteoroloji yetkilileri, bölgede yeni bir yağış beklenmediğini ancak gece saatlerinde hava sıcaklıklarının sıfırın altına düşmesinin buzlanma riskini artıracağını açıkladı. Yetkililer, sürücülere kış lastiği ve zincir uyarısında bulunarak, vatandaşların buzlanmaya karşı tedbirli olmalarını istedi.