?>

Osman Gökçe ilk kez açıkladı!

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, TBMM'deki bütçe görüşmeleri sırasında AK Parti Ankara Milletvekili Osman Gökçek'in daha önce de tartışmalara neden olan evini yeniden gündeme taşıdı.

Siyaset - 7 ay önce

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, TBMM'deki bütçe görüşmeleri sırasında AK Parti Ankara Milletvekili Osman Gökçek'in daha önce de tartışmalara neden olan evini yeniden gündeme taşıdı.
Ak Parti Ankara Milletvekili Osman Gökçek'e ait olduğu belirtilen ve kamuoyunda "yavru saray" olarak nitelendirilen konut
Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmelerine damga vurdu.
Konu, CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın'ın CHP'li belediyelere yönelik soruşturmaları eleştirdiği konuşması sırasında gündeme geldi. Günaydın, iktidarın yalnızca CHP'li belediyeler üzerinden yolsuzluk iddialarını gündemde tuttuğunu savunarak
eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek üzerinden çarpıcı ifadeler kullandı. Günaydın, kamuoyunun bu tabloya ikna olmadığını belirterek, "Eğer Melih Gökçek tutuklanmadıysa diğer belediye başkanlarının üzerine gitmenin bir anlamı yoktur" dedi.
Günaydın, Ankara'da vatandaşlara "Mansur Yavaş mı dürüst, Melih Gökçek mi dürüst" sorusunun sorulması halinde alınacak cevabın açık olduğunu savunarak, AK Partili ve MHP'li belediyelerle ilgili iddiaların görmezden gelindiğini öne sürdü. Konuşmasının devamında kendi mal varlığına da değinen Günaydın, tek evinin olduğunu ve banka kredisiyle aldığını belirtirken, Osman Gökçek'in yaptırdığı evle ilgili dile getirilen "400–600 milyon lira" iddialarını hatırlatarak, bu paranın kaynağını sordu.
Bu sözler Meclis'te tansiyonu yükseltirken, Osman Gökçek'ten dikkat çeken bir açıklama geldi. Gökçek, evinin değeriyle ilgili iddiaların gerçeği yansıtmadığını kanıtlamak amacıyla kendisini mahkemeye verdiğini söyledi. Gökçek, Gökhan Günaydın'ın açıklamalarının doğru olmadığını savunarak, "Yalanlarınız ortaya çıksın diye kendimi mahkemeye verdim" ifadelerini kullandı.
Söz konusu konut, ilk kez geçtiğimiz yılki bütçe görüşmeleri sırasında gündeme gelmişti. O dönem inşaat halinde olan evin değerinin 600 milyon TL olduğu iddia edilmişti. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, konuyu Meclis kürsüsüne taşıyarak sert ifadeler kullanmış, Osman Gökçek ise bir gün sonra yaptığı açıklamada bu iddiayı reddetmişti. Gökçek, söz konusu mülkün kendisine ait olduğunu, milletvekili seçildiğinde mal beyanında yer aldığını ve Gölbaşı'nda yıllar önce satın aldığı arazi üzerine ruhsatlı bir konut inşa ettiğini belirtmişti. Ayrıca evin 600 milyon TL değerinde olduğu iddiasını "külliyen yalan" olarak nitelendirerek, bu bedeli veren olması halinde evi satmaya hazır olduğunu söylemişti.
Haftanın Öne Çıkanları

İmalat Sektörüne 50 Milyar TL Destek! Sigortalı Sayısını Koruyan İşletmelere Kişi Başı 3.500 TL Hibe

2025-12-20 13:30 - Ekonomi

Adana Kozan’da Hindiler Cadde Cadde Gezdirilerek Satılıyor

2025-12-18 11:12 - Ekonomi

CHP’li Yöneticilere Silahlı Saldırı!

2025-12-18 13:53 - Siyaset

Diyarbakır’ın Turizm Verileri 2025’te Rekor Kırdı

2025-12-20 10:42 - Diyarbakır

DEM Parti AK Parti'yi ziyaret etti

2025-12-20 14:34 - Siyaset

Diyarbakır dahil 6 ilde Dev Operasyon

2025-12-20 09:59 - Asayiş

Sarıgöl'den Yeni Yıl Sofralarına Lezzet: Yılbaşı Üzümleri Hasadı Başladı

2025-12-20 15:29 - Ekonomi

Bülent Tezcan Hakkında Şok İddia! Gerçek Ortaya Çıktı

2025-12-19 15:24 - Siyaset

Havalar soğudu uzmanalar uyardı

2025-12-19 10:42 - Ekonomi

Trafiğe kayıtlı araç sayısı 206 bini aştı

2025-12-17 10:48 - Ekonomi

İlgili Haberler

Dışişleri Bakanı Fidan Kiev’de Ukraynalı mevkidaşı Sibiha ile görüştü

10:42 - Siyaset

Aksu Belediyesinden vatandaşlara sosyal destek ve sağlık hizmeti

00:14 - Siyaset

AK Parti Bilecik heyeti sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldi

10:08 - Siyaset

Bakan Güler, İtalya’nın Ankara Büyükelçisi Manzo’yu kabul etti

11:12 - Siyaset

Haşereye karşı anında müdahale

11:12 - Siyaset

Günün Manşetleri

Sazlıkta Başlayan Yangın Ağaçlık Alana Sıçradı

17:19 - Diyarbakır

Diyarbakır'da 40 Dereceyi Aşan Sıcaklarda Çocukların Serinleme Adresi Süs Havuzu Oldu

14:38 - Diyarbakır

Diyarbakır Karpuzunda Bereketli Hasat Başladı

12:57 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Vatandaşlar Üst Geçit İçin Yetkililere Seslendi

12:51 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Trafik Işığındaki Anne Kuşun Yuva Mesaisi

12:44 - Diyarbakır