?>

Osman Gökçe ilk kez açıkladı!

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, TBMM'deki bütçe görüşmeleri sırasında AK Parti Ankara Milletvekili Osman Gökçek'in daha önce de tartışmalara neden olan evini yeniden gündeme taşıdı.

Siyaset - 2 ay önce

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, TBMM'deki bütçe görüşmeleri sırasında AK Parti Ankara Milletvekili Osman Gökçek'in daha önce de tartışmalara neden olan evini yeniden gündeme taşıdı.
Ak Parti Ankara Milletvekili Osman Gökçek'e ait olduğu belirtilen ve kamuoyunda "yavru saray" olarak nitelendirilen konut
Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmelerine damga vurdu.
Konu, CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın'ın CHP'li belediyelere yönelik soruşturmaları eleştirdiği konuşması sırasında gündeme geldi. Günaydın, iktidarın yalnızca CHP'li belediyeler üzerinden yolsuzluk iddialarını gündemde tuttuğunu savunarak
eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek üzerinden çarpıcı ifadeler kullandı. Günaydın, kamuoyunun bu tabloya ikna olmadığını belirterek, "Eğer Melih Gökçek tutuklanmadıysa diğer belediye başkanlarının üzerine gitmenin bir anlamı yoktur" dedi.
Günaydın, Ankara'da vatandaşlara "Mansur Yavaş mı dürüst, Melih Gökçek mi dürüst" sorusunun sorulması halinde alınacak cevabın açık olduğunu savunarak, AK Partili ve MHP'li belediyelerle ilgili iddiaların görmezden gelindiğini öne sürdü. Konuşmasının devamında kendi mal varlığına da değinen Günaydın, tek evinin olduğunu ve banka kredisiyle aldığını belirtirken, Osman Gökçek'in yaptırdığı evle ilgili dile getirilen "400–600 milyon lira" iddialarını hatırlatarak, bu paranın kaynağını sordu.
Bu sözler Meclis'te tansiyonu yükseltirken, Osman Gökçek'ten dikkat çeken bir açıklama geldi. Gökçek, evinin değeriyle ilgili iddiaların gerçeği yansıtmadığını kanıtlamak amacıyla kendisini mahkemeye verdiğini söyledi. Gökçek, Gökhan Günaydın'ın açıklamalarının doğru olmadığını savunarak, "Yalanlarınız ortaya çıksın diye kendimi mahkemeye verdim" ifadelerini kullandı.
Söz konusu konut, ilk kez geçtiğimiz yılki bütçe görüşmeleri sırasında gündeme gelmişti. O dönem inşaat halinde olan evin değerinin 600 milyon TL olduğu iddia edilmişti. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, konuyu Meclis kürsüsüne taşıyarak sert ifadeler kullanmış, Osman Gökçek ise bir gün sonra yaptığı açıklamada bu iddiayı reddetmişti. Gökçek, söz konusu mülkün kendisine ait olduğunu, milletvekili seçildiğinde mal beyanında yer aldığını ve Gölbaşı'nda yıllar önce satın aldığı arazi üzerine ruhsatlı bir konut inşa ettiğini belirtmişti. Ayrıca evin 600 milyon TL değerinde olduğu iddiasını "külliyen yalan" olarak nitelendirerek, bu bedeli veren olması halinde evi satmaya hazır olduğunu söylemişti.
Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Karadeniz'de vurulan gemilerle ilgili iki ülkeye uyarı

2025-12-17 14:47 - Siyaset

Özgür Özel mezarı başında rakı içmişti

2025-12-16 18:59 - Siyaset

EMEKLİ MAAŞI ZAMMI 2026 OCAK HESAPLAMA TABLOSU: SSK, Bağkur ve EYT'liye ne kadar zam gelecek, en düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

2025-12-23 14:07 - Ekonomi

Memur ve emekli zammında tablo çıktı! İşte en düşük emekli maaşı beklentisi

2025-12-23 14:06 - Ekonomi

Cem Küçük Sadettin Saran'dan sonraki büyük isme işaret etti

2025-12-21 14:02 - Asayiş

Osman Gökçe ilk kez açıkladı!

2025-12-23 14:11 - Siyaset

Esad'ın nerede ve nasıl yaşadığı ortaya çıktı!

2025-12-17 14:43 - Dünya

Sadettin Saran'ın ifade işlemleri tamamlandı

2025-12-21 13:48 - Asayiş

Görüntü Umreden! Bakışlar Olay Oldu

2025-12-20 13:00 - Güncel

FETÖ'nün yeğeni Yasir Gülen yakalandı

2025-12-20 11:49 - Asayiş

İlgili Haberler

Ankara’da dernek çalışanları iftarda buluştu

00:34 - Siyaset

MSB'den balistik füze açıklması

14:46 - Siyaset

Başkan Kurnaz: Nüfusu 23 ilden büyük İlkadım’ı daha iyi noktalara taşıyacağız

10:48 - Siyaset

Erdoğan’dan TBMM’de Kritik Mesaj

00:03 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ABD ve İsrail’e Kınama, İran’a Uyarı

21:13 - Siyaset

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da 8 katlı apartman boşaltıldı

02:49 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Akaryakıt Fiyatları 66 TL’yi Geçti

22:51 - Diyarbakır

Dicle Kaymakamı Mustafa Atış’tan Polislerle İftar Buluşması

22:36 - Diyarbakır

Çüngüş’te Otomobil Bariyerlere Çarptı

20:59 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Yardıma Giderken Kaza

20:50 - Diyarbakır