?>

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı Mardin'de kütüphane açılışında konuştu

Açılışta konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, "Mardin'imizin bir Halk Kütüphanesine kavuşması için Şubat ayında temelini atıp bir yıl içerisinde kütüphanemizi Mardin'inimize kazandıracağız" dedi.

Kültür Sanat - 2 yıl önce

Mardin Valisi Tuncay Akkoyun ile birlikte Mazıdağı İlçesine gelen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, çocuklar tarafından çiçeklerle karşılandı. Kendilerini karşılayan Kamu Kurum ve Kuruluş Yöneticileri, STK Temsilcileri ve vatandaşlarla selamlaşan Bakan Yardımcısı Yazgı ve Vali Akkoyun, açılışın yapılacağı kütüphaneye geçti.
"Şubat ayında Mardin İl Halk Kütüphanesinin temelini atmayı planlıyoruz"
Açılış öncesi yapılan protokol konuşmalarında vatandaşlara hitap eden Bakan Yardımcısı Yazgı, bilgiye ve bilgelik kaynaklarına yeni kapı açmanın en kolay yolunun kütüphaneler olduğuna inandıkları için Mazıdağı 100'üncü Yıl İlçe Halk Kütüphanesini gururla açtıklarını söyledi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak Kütüphaneleri vatandaşların hizmetine sunmak için var güçleriyle çalıştıklarını aktaran Bakan Yardımcısı Yazgı, Mardin'e kütüphane müjdesi vererek, "Sayın Valimizle birlikte Mardin üzerinde uzun uzun çalıştık. İnşallah Mardin'imizin bir Halk Kütüphanesine kavuşması için Şubat ayına temelini atıp bir yıl içerisinde kütüphanemizi Mardin'imize kazandıracağız. Çocuklarımızın güvenli bilgiye, güvenli bir ortamda huzurla ve güvenle çalışmalarını yapmaları, ufukları açık bir bilgi kaynağı haline dönüşmeleri için Sayın Cumhurbaşkanımızın bize özel talimatlarıdır." dedi.
Bir yandan depremden etkilenen 11 ilimizde imar çalışmalarının sürdüğünü bir yandan da Mazıdağı'na kütüphane açtıklarını belirten Bakan Yardımcısı Yazgı, bunu sadece ve sadece güçlü devletlerin yapabileceğini vurguladı.
Bakan Yazgı, Mazıdağı 100. Yıl İlçe Halk Kütüphanesinin ilçeye kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.
"Kütüphanelerimizle gençlerimize doğruyu, hakikati, iyiliği, merhameti, hoşgörüyü ve erdemi öğreteceğiz"
Kütüphane açılışı töreninde konuşan Mardin Valisi Tuncay Akkoyun ise, Türkiye'nin son 20 yılda Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde sanayiden tarıma, enerjiden ulaşıma, eğitimden sağlığa çok önemli ilerlemeler, çok önemli gelişmeler kat ettiğini ve kat etmeye devam ettiğini belitti.
Bu sektörlerde yapılan yatırımların ülkemizi daha ileriye götürürken vatandaşlarımıza da refah ve mutluluk getirdiğini ifade eden Vali Akkoyun, bunların içerisinde önemli sektörlerden biri de kültürel hizmetler, kültürel yatırımlardır ve kültür alanındaki yatırımlar olduğunu söyledi.
Kültür alanındaki en önemli yatırımların başında da kütüphanelerin geldiğini kaydeden Vali Akkoyun, "Yatırımlarla ve imkânlarla gençler başarılı olur, yatırımlarla gençlerimizin ufka açılır, önü açılır. İnşallah kütüphanelerimizin sayısını artırarak burada gençlerimize doğruyu, hakikati, iyiliği, merhameti, hoşgörüyü, erdemi, bayrağımızı, vatanımızı, ezanımızı, birlik ve beraberliğimizi, tarihimizi ve geleceğini inşa etmesi için kendisine lazım olan ilim ve irfanı öğreteceğiz. Bu anlamda Mazıdağı İlçemize kazandırdığımız Kütüphanemiz için Kültür ve Turizm Bakanımıza, Bakan Yardımcımıza ve tüm ekibine, Kütüphane ve Yayımlar Genel Müdürlümüze çok teşekkür ediyorum. Bu çalışmamızda bu üretkenliğimizde bu vizyonu ülkemize ve milletimize kazandıran Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendiye tüm Mardinli hemşerilerimiz adına şükranlarımızı arz ediyoruz." ifadelerini kullandı.
Mazıdağı Kaymakamı ve Belediye Bakan Vekili Mustafa Görmüş de Mazıdağı 100. Yıl İlçe Halk Kütüphanesi açılışına katılan tüm misafirlere teşekkür etti.
Açılıştan sonra Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı ile Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, kütüphaneyi gezdi.
Kütüphanedeki öğrencilerle bir süre sohbet eden Yazgı ve Akkoyun, çocuklara satranç takımı hediye ettiler. 
Haftanın Öne Çıkanları

Batman Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde implant hizmeti

2023-12-25 13:32 - Bölge

Bayraktar TB3 bir test uçuşunu daha tamamladı

2023-12-26 22:06 - Bilim ve Teknoloji

Kış depresyonu nedir?

2023-12-30 09:43 - Sağlık

4 ilimizde 102 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor

2023-12-26 12:42 - Bölge

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı Mardin'de kütüphane açılışında konuştu

2023-12-30 18:28 - Kültür Sanat

Yeni asgari ücret kararı Resmi Gazete'de

2023-12-30 06:39 - Ekonomi

27 bin sözleşmeli sağlık personeli alınacak

2023-12-27 06:58 - Sağlık

Bucaspor 1928, 16 maçtır kaybetmiyor

2023-12-25 14:56 - Bölge

'Çukurova Öykü Ödülü' sahiplerini buldu

2023-12-25 13:49 - Bölge

Atletizm Takımı Türkiye finalinde 2. oldu

2023-12-26 13:39 - Spor

İlgili Haberler

Papa’dan sonra İznik’e turizim müjdesi

10:58 - Kültür Sanat

Batman’da Gömek Yaylası’nda yeraltında cami bulundu

09:12 - Kültür Sanat

Milas Yörük-Türkmen Kültür Derneği’nde yeni dönem çalışmaları başladı

09:12 - Kültür Sanat

Muğla’da gençler sanat atölyelerinde yeteneklerini keşfediyor

09:57 - Kültür Sanat

Çameli Belediyesi, Türkiye’yi İtalya’da düzenlenen Cittaslow etkinliğinde temsil etti

11:13 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

İDEV’den Eğitimde Alarm: “Öğretimi Veriyoruz, Eğitimi Veremiyoruz”

17:31 - Diyarbakır

Diyarbakır Trafiğinde Fermuar Sistemi Eğitimi

17:08 - Diyarbakır

Diyarbakır Sur’da Hafta Sonu Turist Akını: Tarihi İlçede Yoğunluk Esnafın Yüzünü Güldürdü

16:59 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Tarihi Marangozcular Çarşısı Turizmle Yeniden Canlanıyor

12:19 - Diyarbakır

Serçe Anne, Duvar Altında Yavrularını Ekmek Kırıntılarıyla Besliyor

12:11 - Diyarbakır