?>

Kurban bayramı Diyarbakır'a yaradı

Kurban Bayramı'nın son gününde Diyarbakır, yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Kente gelen ziyaretçiler, tarihi ve manevi atmosferde bayramın son anlarını değerlendirdi.

Diyarbakır - 9 ay önce

Kurban Bayramı tatilinin son gününde Diyarbakır, adeta ziyaretçi akınına uğradı. Hem yurt içinden hem de yurt dışından gelen turistler, kentin tarihi ve kültürel zenginliklerine büyük ilgi gösterdi. Özellikle Sur ilçesi başta olmak üzere Eğil ve Silvan gibi manevi ve tarihi öneme sahip bölgelerde gün boyu yoğunluk yaşandı.
Sur’da yer alan Dört Ayaklı Minare, Hz. Süleyman Camii, Ulu Camii, çeşitli müzeler; Silvan’daki Malabadi Köprüsü ve Eğil’deki Hz. Zülkifl Türbesi, en fazla ziyaret edilen noktalar arasında yer aldı. Ziyaretçiler, hem Diyarbakır’ın eşsiz tarihi dokusunu yakından görme fırsatı buldu hem de bayramın manevi atmosferini derinden hissetti.

Esnaflar Memnun, Turistler Hayran

Sur ilçesinde esnaflık yapan Umut Yiğit, bayramın son günündeki yoğunluktan memnun olduklarını belirterek, “Yoğunluktan memnunuz, müşterilerden de memnunuz. Diyarbakır insanı gerçekten misafirperverdir. Turistler geliyor, kendileri de görüyor. Herkesin Diyarbakır’ı mutlaka görmesi lazım” dedi.
Malatya’dan turla gelen Sümeyye Cennet ise Diyarbakır’ın beklediğinden çok daha güzel olduğunu dile getirdi. Cennet, “İnsanlar çok misafirperver, yolda bile elimiz boş kalmadı. Herkes çok cömert. Günübirlik geldik ama bir daha gelirsek mutlaka kalmayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
Bayramın son gününü ailesiyle Diyarbakır’da değerlendiren İstanbul'dan gelen Ahmet Zelen ise, “Keşke daha fazla vaktimiz olsaydı da her yeri rahat rahat gezebilseydik. Gerçekten gelip görülmesi gereken bir şehir. Herkese tavsiye ederim” dedi.

Turizm Potansiyeli Bir Kez Daha Ortaya Çıktı

Kurban Bayramı'nın sona ermesiyle birlikte Diyarbakır’da gözlemlenen ziyaretçi yoğunluğu, kentin her geçen gün artan turizm potansiyelini bir kez daha gözler önüne serdi. Tarih ve maneviyatla harmanlanmış bu kadim şehir, bayram tatilinin son gününde misafirlerini unutulmaz bir atmosferle ağırladı.
Haftanın Öne Çıkanları

Babalar Günü’ne özel hediye seçenekleri

2025-06-10 10:28 - Ekonomi

İşte uzmanlarından bayram uyarılar

2025-06-08 09:58 - Sağlık

Diyarbakır ve Bölge Halkının Kullandığı Kürtçe İl ve İlçe İsimleri Merak Ediliyor

2025-06-04 16:52 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Silahlı Çatışma: 1’i Ağır 3 Yaralı

2025-06-04 12:08 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Tatlı Mesaisi: Hacıbaba Pastaneleri Bayram İçin 30 Ton Tatlı Üretecek

2025-06-04 12:12 - Diyarbakır

“Tarla Günü” etkinliğinde kuraklığa dayanıklı buğday tanıtıldı

2025-06-09 13:10 - Bölge

Diyarbakır’da Yaşlı ve Yatalak Hastalara Evde Rapor Kolaylığı

2025-06-04 12:17 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 13 Katlı Binada Yangın: 3 Ölü, 14 Yaralı

2025-06-05 21:27 - Diyarbakır

Diyarbakır'da turizm polisleri artık elektrikli araçlarla görevde

2025-06-04 11:53 - Diyarbakır

Diyarbakır Otogarında Sessizlik Hakim: Bayram ve YKS Yoğunluğu Beklenmedi

2025-06-04 12:57 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Diyarbakır’da Tezgâhlar Bayram için Hazır

01:04 - Diyarbakır

Diyarbakır OSB’den Basınla İftar Buluşması

00:51 - Diyarbakır

Diyarbakır Ulu Camii önünde Dünya Kudüs günü açıklaması

16:05 - Diyarbakır

Megaron İnşaat Diyarbakırspor’dan 2. Lig Yolunda Net Başlangıç

16:02 - Diyarbakır

Diyarbakır'da 4 Yaşındaki kız'dan Duygulandıran İstiklal Marşı

14:48 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Tezgâhlar Bayram için Hazır

01:04 - Diyarbakır

Diyarbakır OSB’den Basınla İftar Buluşması

00:51 - Diyarbakır

Diyarbakır Ulu Camii önünde Dünya Kudüs günü açıklaması

16:05 - Diyarbakır

Megaron İnşaat Diyarbakırspor’dan 2. Lig Yolunda Net Başlangıç

16:02 - Diyarbakır

Diyarbakır'da 4 Yaşındaki kız'dan Duygulandıran İstiklal Marşı

14:48 - Diyarbakır