?>

Lice’de 19 köy ile 54 mezrada sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı 19 köy ile 54 mezrada sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Yasak ilan edilen bölgelerde içlerinde üst düzey terör örgütü mensuplarının da bulunduğu bilgisi üzerine bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı..

Dünya - 8 yıl önce

Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı 19 köy ile 54 mezrada sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Yasak ilan edilen bölgelerde içlerinde üst düzey terör örgütü mensuplarının da bulunduğu bilgisi üzerine bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Lice ilçesi mülki sınırları içerisindeki dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen BTÖ mensuplarını ve işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek, bölgede BTÖ mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını, uçaksavar mevziilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadıyla operasyon düzenleneceği belirtildi. Açıklamada, "Operasyon icra edilen bölgelerde halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması ve sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun ilgili maddeleri gereğince, Lice ilçesine bağlı olan; Yalımlı, Mahmutlu, Akçabudak, Ulucak, Örtülü, Saydamlı, Kılıçlı, Yorulmaz, Güldiken, Bayırlı, Baharlar, Üçdamlar, Erginköy, Yamaçlı, Yaprakköy, Kıralan, Dernek, Gürbeyli ve Yünlüce köyleri ile Keşkuvari, Leyhosor, Tahtakülek, Ballıca, Mahmudan, Hevsel, Yeniyazı, Hij, Gözeli, Dergan, Alıçlıyayla, Buban, Vilu, Arpacık, Karadere, Sivritepe, Kilimli, Kaynaktaşı, Dokuzkat, Aliyan, Abdurrahmanağa, Gelberi, Eskiköy, Hegogozer, Semezi, Bilgin, Koçmarin, Yaka, Karaç, Kumımirza, Mehmedil, Sağlık, Körtan, Körha, Silkito, Hamzabey, Kayadibi, Baverda, Aşağıhodik, Konuklu, Yeşilburç, Sumaklı, Zıraht, Acımeşe, Muradiye, Mengusi, Puneyn, Çalıbükü, Kijikbadem, Kumluca, Perpank, Sıkas, Gucik ve Yıldız mezralarında 07 Kasım 2018 Çarşamba günü saat 06.00’dan itibaren geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasaklanmıştır. Söz konusu yasağa uyulması, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği yönünden önem arz etmekte olup, yasağın bitim süresi ayrıca duyurulacaktır" denildi.

Haftanın Öne Çıkanları

Terör bitti, yatırımcılar sıraya girdi

2018-11-06 00:00 - Diyarbakır

Sağlık Bakanlığı devreye girdi, 10 bin kilometre uzaktan getirildi

2018-11-03 00:00 - Güncel

Sason’da eğitimini bitiren 92 güvenlik korucusu için yemin töreni düzenlendi

2018-11-02 00:00 - Dünya

MİDDER sokak çocuklarının takipçisi olacak

2018-11-04 00:00 - -

AK Parti Bingöl Milletvekili ve Dış İlişkiler Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz: “2023 hedefleri çerçevesinde kadınlar ihmal edilmeyecek”

2018-11-01 00:00 - Ekonomi

Malatya’daki bombalı araçla ilgili Diyarbakır’da 5 kişi gözaltına alındı

2018-11-02 00:00 - Ekonomi

Amed Sportif Faaliyetler için toplandılar

2018-11-03 00:00 - Güncel

Diyarbakır merkezli 13 ilde FETÖ operasyonunda 20 tutuklama

2018-10-31 00:00 - Güncel

Siirt İl Özel İdarespor, Ağrı Gençlerbirliği’ni 6-0 yendi

2018-11-04 00:00 - -

Diyarbekirspor lige odaklandı

2018-11-03 00:00 - Dünya

İlgili Haberler

Yunanistan Alevlerle Mücadele Ediyor

16:43 - Dünya

Venezuela'da Depremin Bilançosu Ağırlaşıyor

10:47 - Dünya

Trump NATO Zirvesi İçin Ankara’da

14:25 - Dünya

Ali Hamaney İçin 6 Günlük Cenaze Töreni

09:57 - Dünya

Defalarca Soyuldu, Bu Kez Hırsızlara Tuzak Kurdu

14:07 - Dünya

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Kuru Ot Yangını Paniğe Neden Oldu

18:04 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Organ Nakli Uzmanlarından Kritik Uyarı

16:04 - Diyarbakır

MHP Bismil’de Kongre Heyecanı: Yahya Çakmak Yeniden İlçe Başkanı

15:48 - Diyarbakır

Fiskaya Sosyal Tesisi'nde silahlı kavga: 2 belediye çalışanı yaralandı

14:56 - Diyarbakır

Diyarbakır’da ehliyet almak isteyenlerin sayısı arttı

14:50 - Diyarbakır