?>

Ilık su ve ayran hastalığın önüne geçiyor

Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Çocuk Hastalıkları bölümünde uzman doktor olarak görev yapan Burak Yaşar, soğuk havaların doğrudan bir hastalık sebebi olmadığını belirtti.

Sağlık - 2 yıl önce

Kar yağışı ile birlikte birçok şehirde okullar tatil edilirken, çocuklarda karla buluşmak için sokaklara çıkınca ailelerde hastalık korkusu başladı. Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzman Doktoru Burak Yaşar, soğuk havaların doğrudan bir hastalık sebebi olamayacağını belirterek, ailelere yapılması gerekenler ile ilgili bilgiler verdi.

Dr. Yaşar, "Öncelikle bulunduğumuz bölge olan Bolu, Düzce ve Zonguldak bölgesi kar yağışı açısından çok fazla karlı gün barındırabiliyor. Çocuklar da tabii ki haliyle okullar tatil olduğu zaman evlerde tutmak ailelerde güç oluyor. Soğuk hava doğrudan bir hastalık sebebi değildir. Dikkat edilmediği durumlarda çocukların rahatsız olabileceği durumlar oluşabiliyor. Öncelikle soğuk hava immün sistemi baskıladığı zaman çocuklarda enfeksiyon yatkınlığı olan, sık rahatsızlanan, erken doğum öyküsü olan veya evde birden fazla çocuğun olduğu durumlarda soğuk hava hastalığı tetikleyebilir. Çocuklar dışarda kaldıkları süreçte hasta olabilir. Dikkat edilmediği durumlarda rahatsızlıklar olabiliyor. Buna karşı aileler önlemler alabilir. Doğru ve sıkı giyinilmesi gerekiyor çocukların. Karla temastan sonra çocukların saçları veya ellerinin aşırı ıslak veya donuk kalmaması gerekiyor. Hastalığa karşı kendileri evde yapacakları en önemli şey sıvı alımını düzenlemek gerekiyor. Mümkün olduğunca bol su ve mineralli içerecekler dediğimiz ayran içirilmelidir. Çocuklara ılık ve sık tüketilmesi hastalık açısından çocuklara biraz daha teşvik edici bir şey olur ve hastalığın önüne geçer. Bunun dışında bu mevsim meyveleri olan mandalina ve portakal gibi C vitamini zengin besinler alınması, doğru uyku düzeni çocukları hastalık açısından korunmasını sağlıyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Acun Ilıcalı: "Biz arı kovanına çomağı soktuk"

2025-02-25 01:28 - Spor

Yaşlıların maaşlarını eksik ödeyen banka çalışanına yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartı

2025-02-19 17:47 - Asayiş

Diyarbakır’da Boşanma Sayısı 55 Kat Arttı!

2025-02-24 15:43 - Diyarbakır

Kars’ta hasta buzağısını aracıyla veterinere getirdi

2025-02-22 14:48 - Güncel

Evlenen çiftlerin sayısı 2024 yılında 568 bin oldu

2025-02-24 10:51 - Güncel

2025'te Madeni Para Üretimi Dönüşüme Giriyor

2025-02-21 14:00 - Ekonomi

Güneydoğu bölgesinin tek kadın üroloji doktoru

2025-02-19 14:57 - Diyarbakır

Diyarbakır'ın en zenginleri nerede yaşıyor

2025-02-18 14:34 - Diyarbakır

Patlayan su borusundan fışkıran sular görsel şölene dönüştü

2025-02-24 23:13 - Güncel

Marka hakkı ihlali nedir!

2025-02-21 16:06 - Bilim ve Teknoloji

İlgili Haberler

"Akciğer sağlığını korumak için belirtileri hafife almayın"

09:59 - Sağlık

Samsun’da Faz 1 Klinik Araştırma Merkezi hizmete girdi

11:40 - Sağlık

Şaphane Gaipler köyünde içme suyu için 220 metrelik sondaj

09:11 - Sağlık

Cildi yaşlandıran hatalar

10:31 - Sağlık

Düzce’de sağlık farkındalığı çalışmaları sürüyor

10:48 - Sağlık

Günün Manşetleri

Diyarbakır’ın da aralarında olduğu 10 ilde dolandırıcılık operasyonu

10:22 - Diyarbakır

Diyarbakır’da samanın tarladan besiciye uzanan yolculuğu

10:04 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 3 kişinin öldüğü kavgada 4 tutuklama

09:43 - Diyarbakır

Bağlar’da evli çift arasında tartışma: 32 yaşındaki kadın hayatını kaybetti

23:07 - Diyarbakır

Diyarbakır’da kırmızı ev tedirginliği

16:21 - Diyarbakır