?>

LNG Krizi: Saldırılar Sonrası Üretimi Askıya Aldı

Katar’ın devlet enerji şirketi QatarEnergy, Ras Laffan ve Mesaieed’deki tesislerine yönelik askeri saldırılar sonrası sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) üretimini geçici olarak durdurduğunu açıkladı. Kararın küresel enerji piyasalarında etkilerinin yakından izleneceği belirtiliyor.

Dünya - 3 gün önce

Katar’ın kamuya ait enerji devi QatarEnergy, ülkenin en kritik sanayi merkezlerinden Ras Laffan ve Mesaieed’de bulunan tesislerine yönelik askeri saldırıların ardından sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ve bağlantılı ürünlerin üretimini askıya aldığını duyurdu.
Şirket tarafından yapılan açıklamada, iki ayrı tesise yönelik saldırıların ardından güvenlik değerlendirmelerinin devreye alındığı ve personel ile altyapı güvenliğinin öncelik haline getirildiği bildirildi. Açıklamada, üretimin geçici süreyle durdurulduğu ve durumun yakından takip edildiği ifade edildi.
Söz konusu saldırıların, İran İslam Cumhuriyeti’nin bölgede artan askeri gerilim kapsamında gerçekleştirdiği misilleme adımları çerçevesinde yaşandığı belirtiliyor. Bölgedeki tansiyonun yükselmesi, enerji arz güvenliği konusunda uluslararası piyasalarda endişelere yol açtı.
Katar, küresel LNG pazarında kilit bir oyuncu konumunda bulunuyor. Dünyanın en büyük doğal gaz rezervlerinden birine sahip olan ülke, özellikle Asya ve Avrupa pazarlarına yaptığı ihracatla enerji tedarik zincirinde stratejik bir rol üstleniyor. Bu nedenle üretimin askıya alınması kararının, küresel enerji fiyatları ve tedarik dengeleri üzerinde etkili olabileceği değerlendiriliyor.
Enerji uzmanları, Katar’daki gelişmelerin kısa vadede LNG fiyatlarında dalgalanmaya neden olabileceğini, özellikle Avrupa’nın alternatif tedarik arayışlarını hızlandırabileceğini belirtiyor.
QatarEnergy’nin üretime ne zaman yeniden başlayacağına ilişkin ise henüz resmi bir takvim paylaşılmadı. Bölgedeki güvenlik durumuna bağlı olarak yeni açıklamaların yapılması bekleniyor.

KAYNAK: İLKHA

Haftanın Öne Çıkanları

MİT İsrail'e casusluk yaptığı gerekçesiyle Serkan Çiçek'i gözaltına aldı!

2026-02-28 16:18 - Asayiş

TRT Diyarbakır Televizyonu’nun kurucularındandı!

2026-02-26 11:52 - Asayiş

Kafede 17 yaşındaki çocuğu bıçaklandılar

2026-03-01 11:28 - Asayiş

İstanbul'da bir binada patlama meydana geldi

2026-02-25 14:56 - Asayiş

7.1 büyüklüğünde deprem!

2026-02-24 15:32 - Dünya

Diyarbakır’da Ramazan Bereketi

2026-02-25 12:22 - Diyarbakır

Cüneyt Özdemir, Meksika’da mahsur kaldı

2026-02-24 15:33 - Dünya

Aileler Arasında Taşlı Sopalı Kavga: 2 Yaralı, 10 Gözaltı

2026-02-28 19:20 - Asayiş

Emekli promosyonunda rekor! İşte en yüksek promosyon ödeyen bankalar

2026-02-28 16:52 - Ekonomi

Diyarbakırlıların Xale Kemal'i düğünleri özledi

2026-02-27 12:11 - Diyarbakır

İlgili Haberler

İran'dan Suudi Arabistan'ın fişini çeken adım

12:07 - Dünya

Suriye'den dikkat çeken Türkiye kararı

12:03 - Dünya

İran Devrim Muhafızları’ndan “Sadık Vaad 4”ün 18. Dalgası

21:18 - Dünya

İran'dan bir gecede atılan balistik füzelerin İsrail'e maliyeti 287 milyon dolar

13:22 - Dünya

3. Dünya Savaşı Kapıda mı? Rusya’dan Kritik Uyarı

22:12 - Dünya

Günün Manşetleri

Güvenli Türkiye, Güçlü Yarınlar

17:20 - Diyarbakır

Diyarbakır kahvehanelerinde Ramazan yoğunluğu

16:09 - Diyarbakır

Kadınlara yönelik eğitim ve farkındalık çalışması

15:52 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Balonla Oyun Hastanede Bitti

15:01 - Diyarbakır

Ramazan Bereketi Dicle Üniversitesi Hastanesi’nde Birlik Sofrasında Buluştu

14:44 - Diyarbakır