?>

Louvre Müzesi'nde Şok Soygun

Paris’in simge yapılarından Louvre Müzesi, pazar sabahı gerçekleşen cesur bir soygunla sarsıldı. Tadilat halindeki bölümden giren hırsızlar, Napolyon ve İmparatoriçe'ye ait tarihi mücevherleri çalarak kayıplara karıştı. Olayla ilgili polis soruşturması sürüyor.

Dünya - 5 ay önce

Dünyaca ünlü Louvre Müzesi, pazar sabahı gerçekleşen gizemli bir soygunla gündeme oturdu. Fransa Kültür Bakanı Rachida Dati, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, hırsızlığın müzenin açılış saatlerinde meydana geldiğini ve olay yerinde polis ekiplerinin geniş çaplı bir soruşturma yürüttüğünü duyurdu.
Müze yetkilileri tarafından yapılan yazılı açıklamada ise, “olağanüstü koşullar” nedeniyle Louvre’un geçici olarak ziyarete kapatıldığı belirtildi. Ancak kurum, olayla ilgili detay paylaşmaktan kaçındı.
Fransız basınına yansıyan bilgilere göre, hırsızlar müzenin Seine Nehri tarafında bulunan ve tadilat çalışmaları süren bölümünden içeri sızdı. Le Parisien gazetesinin aktardığına göre, suçlular dış cephedeki bir yük asansörünü kullanarak binaya giriş yaptı, camları kırarak sergi salonlarına ulaştı.
İlk belirlemelere göre, çalınan eserler arasında Napolyon Bonapart ve İmparatoriçe Joséphine'e ait dokuz parça mücevher bulunuyor. Eserlerin maddi ve tarihi değeri henüz açıklanmadı ancak uzmanlar, bu parçaların "telafisi imkânsız kültürel kayıplar" arasında yer aldığını belirtiyor.

Tarihi Soygunları Hatırlattı

Bu olay, Louvre’daki ilk hırsızlık vakası değil. Müzenin en meşhur soygunu 1911 yılında, Leonardo da Vinci’nin dünyaca ünlü eseri Mona Lisa'nın çalınmasıyla yaşanmıştı. Eski bir müze çalışanı tarafından kaçırılan tablo, iki yıl sonra İtalya’da bulunmuştu. 1983’te ise Rönesans dönemine ait bir tören zırhı çalınmış, yaklaşık on yıl sonra geri getirilmişti.
Her yıl milyonlarca ziyaretçiyi ağırlayan ve aralarında Mona Lisa, Milo Venüsü ve Vermeer’in başyapıtlarının da yer aldığı binlerce esere ev sahipliği yapan Louvre, şimdi bir kez daha güvenlik zafiyeti tartışmalarının merkezinde yer alıyor.
Polis, soygunla ilgili soruşturmayı çok yönlü sürdürüyor. Henüz gözaltına alınan ya da kimlikleri tespit edilen şüpheli bulunmuyor.

 (İLKHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Veysel Eroğlu’na Yeni Görev

2025-10-18 12:59 - Siyaset

Nevşin Mengü'den Kılıçdaroğlu'na olay sözler! "Düşmanları" partinin içine çektim...

2025-10-17 14:09 - Siyaset

Af geliyor! Borcu olan milyonlara müjde verildi

2025-10-12 14:06 - Ekonomi

Yeniden Refah Partisi'nde "İstifa depremi"! O ildeki 5 ilçe başkanı birden bıraktı

2025-10-15 13:39 - Siyaset

150 Milyar Dolarlık Kaynak Sözü

2025-10-16 17:05 - Siyaset

Gazeteci Hüseyin Aykol beyin kanaması geçirdi

2025-10-17 14:04 - Sağlık

AK Parti Gaziantep'te o isim istifa etti

2025-10-14 14:19 - Siyaset

Diyarbakır'da kaç kişi yaşıyor

2025-10-19 13:31 - Diyarbakır

Ekonomi dünyasının acı kaybı!

2025-10-15 14:01 - Eğitim

Ali Babacan CHP'ye patladı elini masaya vurdu

2025-10-14 14:30 - Siyaset

İlgili Haberler

İspanya’dan Tel Aviv Kararı

16:18 - Dünya

İsmail Kaani'nin akıbeti tartışılıyordu

13:27 - Dünya

İsrail ordusu, Hizbullah'a karşı uzun süreli bir askeri harekata hazırlanıyor

13:26 - Dünya

İran'ın yeni dini lideri Mücteba Hamaney saldırıya uğradı

13:08 - Dünya

DMM'den Şara açıklaması

14:29 - Dünya

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da esnaflardan yetkililere çağrı

13:37 - Diyarbakır

Diyarbakır'da inanılmaz kurtuluş

13:01 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Taksicilerin güncellenen zam kuyruğu

12:59 - Diyarbakır

Sur ilçesi bayram öncesi hareketlendi

12:07 - Diyarbakır

Diyarbakır’da gizemli tarihi yapı

11:05 - Diyarbakır