?>

Lütfü Seray’ın ailesi hastaneyi ihmalkârlıkla suçladı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde köpeği tarafından ısırıldıktan sonra kuduzdan hayatını kaybeden genç mimar Lütfü Seray’ın ailesi hastaneyi ihmalkârlıkla suçladı. Hastanedeki tedavinin yetersiz olduğunu iddia eden aile ölüme götüren sürecin yaşandığını ileri sürdü.

Güncel - 3 yıl önce

Siverek ilçesinde köpeği tarafından ısırıldıktan sonra kuduz hastalığı belirtileri görülen genç mimar Lütfü Seray, Siverek Devlet Hastanesine kaldırıldı. Hastanede kuduz teşhisi konulan genç mimar Seray, Gaziantep’e sevk edildi. Gaziantep’te yaklaşık bir hafta tedavi gören Seray, doktorların tüm mücadelesine rağmen hayatını kaybetti. Lütfü Seray’ın cenazesi Siverek’te gözyaşları arasında toprağa verildi.
Kuduzdan hayatını kaybeden mimar Lütfü Seray’ın abisi Kenan Seray, yaptığı basın açıklamasında “12 Haziran tarihinde kendi köpeği tarafından acı bir şekilde ısırılan sevgili kardeşimiz, kuduz virüsüne yenik düşerek hayatını kaybetmiştir. Kardeşimiz, sahiplendirmiş olduğu köpeği tarafından kolundan, boynundan ve alnından ısırılmıştır. Aynı gün hastaneye başvurarak kuduz aşısı yapılmış, ancak maalesef immunglobulin serumu uygulanmamıştır, bu da hastane tarafından yapılan ilk ihmalkârlık olmuştur. Ayrıca, köpek tarafından ısırılan bölgelerin gereken şekilde immunglobulin serumu, su ve sabunla yıkanmaması, hastane tarafından yapılan ikinci ihmalkârlıktır.” dedi.
Seray, açıklamasının devamında “Sonrasında kardeşimiz, 4 doz kuduz aşısı almasına rağmen sağlık durumunun düzelmediğini hissederek farklı hastanelere tedavi olmak için başvurmuştur. Anlattığı semptomlar kuduz ile maalesef uyumlu olmasına rağmen, yeteri kadar detaylı tetkikler yapılmamış, kendisine sadece soğuk algınlığı teşhisi konup eve gönderilmiştir, bu da üçüncü büyük ve ölümcül ihmalkârlık olarak karşımıza çıkmıştır. Tüm bu ihmalkarlıkların sonucunda, kardeşimizin hayatını kurtarabilecek olan kritik tedavi zamanında yapılamamış ve hastane hataları nedeniyle acı bir kayıp yaşanmıştır. Devlet hastaneleri, zaman kaybına ve tedavi gecikmesine neden olarak kardeşimizin ölümüne sebebiyet vermiştir. Ancak, ihmalkarlıklar yalnızca hastane tarafında değil, diğer devlet kurumları tarafından da sergilenmiştir. Kopeğin karantinaya alınmaması ve gerekli testlerin yapılmaması, Belediye ekiplerinin ihmalkâr davranışları da tedavi ve surecinin anlaşılmasını geciktirmiştir. Biz, bu sürecin tüm detaylarını soruşturma dosyasında detaylandırarak savcılığa ileteceğiz.” ifadesine yer verildi. (İHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman ile görüştü

2023-07-18 06:57 - Siyaset

Solunum yetmezliği olan hasta ambulans helikopterle hastaneye taşındı

2023-07-20 12:44 - Sağlık

Sahte kimlik ve pasaport operasyonu

2023-07-17 12:41 - Güncel

Güney Kore'de su altında kalan tünelde ölenlerin sayısı 37'ye yükseldi

2023-07-17 08:15 - Dünya

Yıl sonuna kadar ilave vergi artışları olacak mı?

2023-07-17 07:57 - Ekonomi

Nevşehir'de işçileri taşıyan minibüs devrildi: 24 yaralı

2023-07-17 09:33 - Güncel

Brent petrolün varil fiyatı 78,78 dolar

2023-07-17 10:05 - Ekonomi

Şanlıurfa'da ormanın kasten yakıldığı ortaya çıktı

2023-07-17 13:48 - Güncel

Akaryakıtta ÖTV tutarları arttı

2023-07-16 08:16 - Ekonomi

İran-Azerbaycan ilişkileri Bakü'de ele alındı

2023-07-16 09:34 - Dünya

İlgili Haberler

İş makinesinin darbesiyle 6 katlı bina yerle bir oldu

09:50 - Güncel

ADÜ Rektörü Kent, devam eden çalışmaları inceledi

09:53 - Güncel

Bilecik’te emekli olan polis memuru Taner’e plaket takdim edildi

09:53 - Güncel

Meteoroloji'den 19 İl İçin Sarı Kodlu Uyarı

10:29 - Güncel

Van semalarında hilal ay ve Venüs’ten görsel şölen

00:06 - Güncel

Günün Manşetleri

Halı sahada kavga Diyarbakır dahil 3 ili kaçırdı

01:36 - Diyarbakır

Diyarbakır Ulu Camii’nde Asırları Aşan Zaman Tanığı

23:22 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Tarihi Kalbi Ulu Cami, Yaz Akşamlarında Ziyaretçi Akınına Uğruyor

23:17 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Karpuz Fiyatları Çakıldı: Kilosu 15 Liraya Kadar Geriledi

23:12 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kavurucu Sıcaklık: Termometreler 42 Dereceyi Gördü

23:07 - Diyarbakır