?>

Malatya’da çöken binanın enkazında kalan kişinin cansız bedeni çıkarıldı

Malatya’nın merkez Battalgazi ilçesinde çöken 3 katlı binanın enkazında kalan Oktay Cücün, yapılan 2 saatlik çalışmanın ardından cansız bedenine ulaşıldı.

Güncel - 3 yıl önce

Edinilen bilgiye göre, saat 19.30 sıralarında Battalgazi ilçesine bağlı Sancaktar Mahallesi Otçu sokakta bulunan ve depremlerde ağır hasar alan 3 katlı bir bina aniden çöktü. o esnada 4 hurdacının bulunduğu binadan 3 kişi kurtulurken, Oktay Cücün (28) adlı şahıs ise enkaz altında kaldı.
Haber verilmesi üzerine olay, yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve AFAD ekibi sevk edildi. Yapılan 2 saatlik çalışmada, Oktay Cücün’ün cansız bedenine ulaşıldı.

Cücün’ün cenazesi bulunduğu yerden çıkarılarak otopsi için Malatya Adli Tıp Kurumuna kaldırılırken, dört gözle umutlu bir haberi bekleyen yakınları sinir krizleri geçirdi.
Malatya Valisi Hulusi Şahin, Battalgazi Kaymakamı Erkan Savar, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, olay yerine geldi.
“Lütfen ağır hasarlı binalardan uzak duralım”

Yetkililerden bilgi aldıktan sonra gazetecilere açıklamada bulunan Vali Hulusi Şahin, “Burada 3 katlı ağır hasarlı ve boşaltılmış bir bina kendiliğinden yıkılıyor. İçeride 4 tane hurdacı kapı pervazlarını sökmeye çalışıyorlar. Bina yıkılmaya başlayınca 3 kişi kaçıyor, bir vatandaşımız ise enkazın altında kalıyor. Burada aracılığınızla bir kez daha söylüyoruz. Her ne sebeple olursa olsun ağır hasarlı binalara asla girilmemesi gerekir. Ayrıca hiçbir şekilde buralardan kapı pencere sökmek ya da benzeri bir şeyi almak içinde herhangi bir hamlede bulunmamak gerekiyor. Çünkü binaların yapısal bütünlüğü bozulmuş en ufak bir titreşimde hemen yıkılabilir. Şehrimizde böyle 35 bin civarında ağır hasarlı bina var. Bu binaların yıkımı zaman alacak. Bu binalara girilmesi hayati tehlike arz ediyor. Bugün burada gördüğümüz maalesef bunun bir örneği oldu. Lütfen ağır hasarlı binalardan uzak duralım.” dedi. (İLKHA)
Haftanın Öne Çıkanları

MEB'de 3 bin 85 sözleşmeli aşçı yardımcısı aşçı kadrosuna atandı

2023-05-01 13:39 - Güncel

Bingöl'de iki otomobil çarpıştı: 10 yaralı

2023-05-01 09:15 - Güncel

IMF, Türkiye'ye dair büyüme tahminlerini revize etti

2023-04-30 00:17 - Güncel

Şanlıurfa'da iki araç çarpıştı: 1 yaralı

2023-05-01 16:22 - Güncel

Malatya'da 4,4 büyüklüğünde deprem

2023-05-02 06:17 - Güncel

Son 10 günde 40'a yakın PKK elamanı öldürüldü

2023-05-03 15:32 - Güncel

Otomobil park halindeki araca çarptı: 1 ölü

2023-05-05 11:17 - Güncel

Çiftçilere tarımsal destekleme ödemesi

2023-05-05 15:00 - Güncel

Suriye şehitleri memleketlerine uğurlandı

2023-05-01 12:30 - Güncel

Adıyaman'da kurulan konteyner kentlerde 24 bin depremzede kalıyor

2023-04-29 14:55 - Güncel

İlgili Haberler

Vali Özkan’dan koruyucu aile çağrısı

11:17 - Güncel

Efeler Belediyesi’nin evde bakım hizmetlerine talep artıyor

13:04 - Güncel

Deprem bölgesindeki işitme kayıplı çocuklara umut olan proje

13:05 - Güncel

Termal Hamamı’nda çalışmalar hızla devam ediyor

13:08 - Güncel

Beklenen çalışma başladı

13:15 - Güncel

Günün Manşetleri

Kardeş Acısına Dayanamadı

17:06 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Görev Değişimi

16:40 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Trafik Denetimlerinde Ceza Yağdı

16:24 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Doğal Ürünler Tezgâhların Gözdesi Oldu

16:12 - Diyarbakır

Kentin Asırlık İçecekleri İlgi Görüyor

16:09 - Diyarbakır