?>

Malatya’nın kunduru buğdayı belgeselde tanıtılacak

Zengin Gastronomisi ve özellikle bulgur köfteleriyle ünlü Malatya’nın bir başka gastronomik değeri Kunduru Buğdayı ve öğütülmesi sonucu elde edilen Malatya’ya özgü bulgur çeşitlerinin tanıtımı yapılıyor..

Kültür Sanat - 4 yıl önce

Zengin Gastronomisi ve özellikle bulgur köfteleriyle ünlü Malatya’nın bir başka gastronomik değeri Kunduru Buğdayı ve öğütülmesi sonucu elde edilen Malatya’ya özgü bulgur çeşitlerinin tanıtımı yapılıyor. Kunduru buğdayının tanıtımı için Malatya’ya gelen Gastronomi Yazarı Ebru Erke ve “ Anadolu’dan Dünyaya Armağan Bulgur” kitabı yazarı Gastronomi Tv Programcısı Asuman Kerkez Malatya’da Kunduru Buğdayı ile ilgili inceleme ve program çekimleri yaptılar. Buğday hasadında sezon sonu olmasına rağmen araştırma sonucu bulunan Hekimhan Yukarı Selimli Mahallesi Muhtarı Osman Kılıç’ın buğday tarlasında hasat biçimiyle programa başlayan Ebru Erke, daha sonra Malatya Pazarı Palancı Firmasının üreticisi olan Orhan Alkaya’nın kayısı çiftliğinde Kunduru Buğdayını kaynatma, kurutma aşamalarını ve buğdayın öğütülmesiyle elde edilen bulgur çeşitlerini ve bulgurdan yapılan bazı yemeklerin çekimlerini yaptılar. Buğday unu ile yapılan kurabiye Ebru Erke daha sonra Malatya’ya özgü buğday unu ile yapılan Malatya Kurabiyesinin yapım ve çeşitleri ile ilgili çekimlerde bulundu. Ekip daha sonra Malatya Büyükşehir Belediyesi Maldiana Kadın Kooperatifinde Buğday Müzesini inceleyerek Kunduru Buğdayından elde edilen bulgur çeşitlerinden oluşan köftelerin yer aldığı sofraya konuk olup, kooperatif çalışanlarıyla köftelerin yapımı ve bulgur ile ilgili çekimler yapıp köftelerin tadımını yaptı. Belgesel programı ileriki tarihlerde İz Tv ve BelN Gurme Kanalında yayınlanacak. Program ayrıca BelN Gurme Kanalının Arapça yayınlarında da gösterilecek.

Haftanın Öne Çıkanları

Dünya sofralarına lezzet katacak kurutmalık domatesin hasadı başladı

2021-08-20 00:00 - Ekonomi

Cerrahi’nin Dahiliye kadrosu Uzm. Dr. Mesut Kaldır ile genişledi

2021-08-20 00:00 - Sağlık

2020 Tokyo Paralimpik Oyunları’nda milli yüzücü Koral Berkin Kutlu, erkekler 200 metre serbest stil S5 kategorisinde 5. oldu.

2021-08-25 00:00 - Spor

Diyarabakır’da yollarda alt yapı çalışmaları devam ediyor

2021-08-27 00:00 - Ekonomi

Fatmanur Demirel’den Kabakcı’ya ziyaret

2021-08-26 00:00 - Spor

Malatya’nın kunduru buğdayı belgeselde tanıtılacak

2021-08-27 00:00 - Kültür Sanat

Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımı’nda hedef madalya ile dönmek

2021-08-24 00:00 - Spor

Bölgede tamirci bulamayınca kendi atölyesini kurdu

2021-08-23 00:00 - Ekonomi

Sulama için güneş sistemi kurdu, elektrik masrafından kurtuldu

2021-08-26 00:00 - Ekonomi

Morutan resmen Galatasaray’da

2021-08-25 00:00 - Spor

İlgili Haberler

Ankaralı Coşkun’dan telif açıklaması

10:53 - Kültür Sanat

Sivas’ın silüetini yeniledi

11:00 - Kültür Sanat

Renkli Çoraplı Kuzgun oyunu sahnelendi

10:42 - Kültür Sanat

ADÜ’de Türk Dilinin Tarihi ve Birliği Konuşuldu

09:49 - Kültür Sanat

Mut Alahan Manastırı yerli ve yabancı turistlerin ilgi noktası oldu

10:12 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Meteoroloji’den Güneydoğu İçin Kuvvetli Rüzgar Uyarısı

13:01 - Bölge

Diyarbakır’da Kuruyemişte Gramla Alışveriş Dönemi Başladı

12:55 - Diyarbakır

Özel Güvenlik Görevlilerinden Yıpranma Payı Talebi: “Risk Altında Çalışıyoruz”

12:24 - Diyarbakır

Diyarbakır-Şanlıurfa Yolunda Seyir Halindeki Taksi Alev Aldı

12:11 - Diyarbakır

Diyarbakır’da su kanalında can pazarı

12:10 - Diyarbakır