?>

Malazgirt’te ″İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü″ programı

Muş’un Malazgirt ilçesinde, “İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” nedeniyle bir program düzenlendi..

Kültür Sanat - 4 yıl önce

Muş’un Malazgirt ilçesinde, “İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” nedeniyle bir program düzenlendi. Malazgirt Kültür Merkezi konferans salonunda düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Malazgirt Şehit Arslan Kulaksız Fen Lisesi Öğretmeni Ayşegül Önen, 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün 101. yılında büyük şair Mehmet Akif Ersoy’u minnet ve rahmetle andıklarını söyledi. Önen, “İstiklal Marşımızın 48 saatte yazıldığı söyleniyor. İşte bunu anlamamız lazım. Nasıl bir ruh vardır ki, bu şiiri yazdı. Biz önce bu ruhu kavrayacağız. Mehmet Akif Ersoy’un yaşadığı dönemi anlayacağız. Osmanlıların son dönemlerini, Balkan, Trablus ve Birinci Dünya Savaşını gördü. Bir devletin yavaş yavaş parçalandığını ve İstiklal Savaşı’nı gördü. Bu ruhu içinden gelerek yaşadı. Yoksa böyle bir destansı bir şiiri ortaya çıkarması mümkün müydü” dedi. Öğrencilerin hazırladığı tiyatro gösterisinin sunulması ve şiirlerin okunması ile devam eden programda, daha önce düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Malazgirt Şehit Arslan Kulaksız Fen Lisesi öğrencilerinin söylediği İstiklal Marşı dakikalarca ayakta alkışlandı. Programa Kaymakam Yiğit Yaşar Demirer, Belediye Başkan Vekili Hüsamettin Çakan, Garnizon Komutanı Personel Teğmen Muhammet Bolad, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Aydın Aydın, Emniyet Müdür Vekili Ahmet Doğan, Milli Eğitim Müdürü Vedat Kaya, STK’lar ve siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Haftanın Öne Çıkanları

SANKO Üniversitesi akademisyenleri Kahramanmaraş’ta

2022-03-11 00:00 - Eğitim

Siirt’te otomobil şarampole yuvarlandı: 1 yaralı

2022-03-11 00:00 - Güncel

Elazığ’da yoğun yağışların ardından dereler taştı, vatandaşlara anonsla sel uyarısı yapıldı

2022-03-04 00:00 - Güncel

“Cuma Bey ve Peril Hanım″ tiyatrosuna ilgi

2022-03-08 00:00 - Kültür Sanat

Şırnak’ta Kaçakçılık ve Asayiş Operasyonu: 99 gözaltı

2022-03-07 00:00 - Güncel

Düzenli sporla büyük değişim yaşıyorlar

2022-03-04 00:00 - Spor

Kromozom boğukluğunu genetik tarama testiyle teşhis etmek mümkün

2022-03-06 00:00 - Sağlık

Diyarbakır’da dilenciden pes dedirten açıklama: “Hamile olduğum için bir haftadır çıkmıyordum, bugün çıktım, yakalandım”

2022-03-11 00:00 - Güncel

Gercüş’te mavi yolculuk etkinliği

2022-03-10 00:00 - Kültür Sanat

Yurtlarda kalan gençler için moral gecesi

2022-03-11 00:00 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Etin Ustasından Pişirme Tavsiyesi

11:55 - Kültür Sanat

Dünyaca ünlü DJ Mahmut Orhan köyünde konser verdi

10:57 - Kültür Sanat

Gün batımı ve manevi atmosfer 

15:45 - Kültür Sanat

Aşil ve Thetis’in yer aldığı Amisos Mozaiği Samsun Müzesinde sergileniyor

09:28 - Kültür Sanat

Annemin Müstakbel Kocası Çaycuma’da seyirciyle buluştu

10:54 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da El Emeği Eserler Görücüye Çıktı

14:17 - Diyarbakır

Basın Dünyasının Önemli İsimleri Diyarbakır’da Buluştu

13:05 - Diyarbakır

Ergani'deki Kanlı Arazi Kavgasında Flaş Gelişme

12:46 - Diyarbakır

Aldığı Sıfır Araç Kabusa Döndü

12:40 - Diyarbakır

Güneydoğu’nun Kapadokya’sı Keşfedilmeyi Bekliyor

12:31 - Diyarbakır