?>

Mali'de barış ve uzlaşma istişareleri başlıyor

Mali Dışişleri Bakanlığı, 10 Mayıs'a kadar tüm Malililerin katılımıyla barış ve uzlaşma istişarelerinin başlatıldığını duyurdu.

Dünya - 2 yıl önce

Mali Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Dışişleri Bakanı Abdoulaye Diop, barış ve uzlaşma için Malililer Arası Diyalog Yönlendirme Komitesi üyeleri eşliğinde, ülkede devam eden barış sürecinin ulusal düzeyde sahiplenilmesi konusunda bilgi alışverişinde bulunmak üzere diplomatik ve konsolosluk birimleriyle bir toplantı gerçekleştirdi" denildi.
Diop'un ayrıca hükümetin, siyasi partiler ile derneklerin siyasi faaliyetlerini askıya alma kararını da değinilen açıklamada "bu tedbir, barış ve uzlaşma için Malililer arası diyalog da dâhil olmak üzere geçiş döneminin ana tedbirlerinin uygulanmasına elverişli koşullar yaratmayı amaçlamaktadır" ifadeleri kullanıldı.
10 Nisan'da Mali Bakanlar Kurulu, kamu düzeni gerekçesiyle Mali Cumhuriyeti toprakları genelinde partilerin faaliyetlerini ve partilerin siyasi faaliyetlerini askıya alma kararı almıştı.
"Barış ve uzlaşma için Malililer Arası Diyalog Yönlendirme Komitesi Başkanı Osman Isufi Mayiğa'ya göre bu diyalog, nerede olurlarsa olsunlar tüm Malililerin kapsayıcı katılımıyla karakterize edilecek ve sosyal uyum ile ulusal uzlaşmanın yeniden tesis edilmesini teşvik edecek.
Osman İsufi, "Malililer arası istişareler, bölgesel, diplomatik veya ulusal olmak üzere tüm idari düzeylerde gerçekleştirilecek. Malililerin on yıllık güvensizlik nedeniyle zayıflayan sosyal dokuyu güçlendirecek güçlü tavsiyelerde bulunacak" dedi.
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır'da Lunapark Ramazan Bayramına hazır

2024-04-08 14:35 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Bayram Coşkusu: Lunapark Dolup Taştı

2024-04-11 19:30 - Diyarbakır

DBB'nin resmi sitesi bakıma alındı

2024-04-09 13:32 - Bilim ve Teknoloji

Bakan Uraloğlu: 330 bin siber saldırı tespit edildi

2024-04-13 13:35 - Bilim ve Teknoloji

Diyarbakır-Eğil Yolunda Trafik Kazası: 3 Ölü, 5 Yaralı

2024-04-09 22:40 - Diyarbakır

Sur'da 71 Kilogram Esrar Ele Geçirildi

2024-04-09 22:45 - Diyarbakır

Kremlin'den Putin-Erdoğan görüşmesine ilişkin açıklama

2024-04-08 15:51 - Dünya

Sakarya’da inanılmaz aile faciası

2024-04-10 01:05 - Asayiş

Sevgilisini rahatsız eden kişiye kurşun yağdırdı

2024-04-12 10:03 - Asayiş

3 il için sarı kodlu uyarısı

2024-04-08 09:39 - Güncel

İlgili Haberler

Girne’de acı bilanço: Can kaybı 17’ye çıktı

13:08 - Dünya

Bakım evinde grip alarmı: 5 kişi hayatını kaybetti

10:56 - Dünya

Hürmüz'de füze gerilimi: 8 ABD Deniz Piyadesi yaralandı

10:23 - Dünya

Yolcu otobüsü devrildi: 11 kişi hayatını kaybetti

17:33 - Dünya

Bir anlık sollama faciaya dönüştü: 13 kişi öldü

14:58 - Dünya

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da sahipsiz hayvanlar için yeni çalışma takvimi

15:35 - Diyarbakır

Tarihi surların dibinde şaşırtan görüntü

15:23 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 70 yaşındaki adam hastanelik oldu

15:18 - Diyarbakır

Diyarbakır’da acemi sürücüden trafikte dikkat çeken mesaj

15:13 - Diyarbakır

Diyarbakır dahil 9 ilde sahte fatura ağına operasyon

13:04 - Diyarbakır